Şu günde geri alım yok demek ki ederinde olarak görüyorlar
Şu günde geri alım yok demek ki ederinde olarak görüyorlar
Exsa birleşmesi yabancı yatırımcıya çoktan duyuruldu. Neden yerli yatırımcıya açıklanmadı? Gördüğüm kadarıyla burda da hiç konuşulmamış. Enerjisa Üretim A.Ş. kısmen deşifre olacak ama gelgelelim hala ses seda yok.
Bu arada elektrikli araçlar giderek yaygınlaşıyor. Bu yeni döneme en hazır gruplarında biri Sabancı. Enerjisa tarafının belirgin şekilde öne çıkmaya başlayacağı bir döneme giriyoruz.
Şu kargaşada biraz toplasınlar sonra duyururlar,
Sistem yatırım ve bilgi üzerine değil spekülasyon üzerine çalışıyor.
Ne zaman SAHOL satıp yerine koysam adet olarak hep daha fazlasını aldım. Satanı hiç pişman etmiyorlar. Klasına göre borsanın en ucuz hissesi.
SAHOL'de yönetimi tarafından sistematik bir gizleme politikası var. BİST'te böyle dönem dönem sahipleri tarafından gizleme politikaları yürütülen şirketler oluyor.
Exsa birleşmesi beraberinde değerleme getirdiği için önemli. Enerjisa Üretim'in defter değeri güncellenmiş olacak SAHOL bilançosunda. Exsa ayrıca kira geliri toplayan grubun gayrimenkullerine sahip de bir şirket. Nakit fazlası var. Bunların hepsi SAHOL bünyesine geçecek ve Holding'in temettü dağıtmak için temettü toplamasına gerek kalmayacak.
Birleşme haberi duyuruluyor. Ama birleştirilmek istenen şirketle ilgili hiçbir bilgi paylaşılmıyor. Dediğim gibi mecbur kalmadıkça hiçbir bilgi paylaşılmıyor.
Bu piyasada eder pek kale alınmıyor. Çoğu yatırımcının, hareket nerede parası orada. Bu da bize borsaya gelmiş temel bilgiden uzak çaylak yatırımcıların çoğunlukta olduğunu kanıtlıyor. Edere bakarsak farklı hisselerin borsada pirim yapması gerekiyor. Bazı hisseler daha şimdiden çok pahalı, bazıları da yeterince fiyatlanmamış durumda.
Portföyümün en az getirisi olan hissesi ne yazık ki. Ne yaptı bu Sabancı da yatırımcılar bu hisseden kaçıyor. Anlaşılır değil.Sabrımızı epey zorlayacak gibi görünüyor. Tepemi attırmaya başladı. Bir tepkiyle portföyün hepsini buna yıkacağım. Gidip işime gücüme bakacağım. Bana faydası olacak gibi görünmüyor. Çocuklara olur mu bilmem.
Yatırım fonları mal boşaltıyor. Onlarda yeter bu kadar daha fazla etmez diyorlar.
Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.
Yer İmleri