Sayfa 145/637 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    2016 ocak ayından bu yana altın yatırımından %30 kazancınız dolayı tebrik ederim. Hangi BES fonu olduğunu da öğrenebilir miyiz?
    Anladığım kadarıyla bu getiriyi sağlamak için fon yöneticileri alım satımda yapıyor.
    Sadece alıp tutsalar bu tarihten beri getirileri daha düşük olurdu...
    Dolar %30, altın daha fazla dedim.

Önce Allianz daydım, oradaki altın fonu amz...sonra vakıfa geçtim, oradaki altın fonu da VGA.

Altın fonlarının güzelliği şu...öyle al sat yapılan bir durum yok..her kurumun fonu hemen hemen aynı getiriyi sunar...mesela şu an Allianz in amz si 17,9 yılbaşından bu yana, vakıfın Vga sı 17,7 getirmiş.

Zaten bes fonları için naçizane tavsiyem şu...kurumun insiyatifinde olmayan fonlar alın...altın fonu bunlardan...ya da hisse fonu mu akacaksın. Endeks-30 fonları var, kurum u-30 u bire bir yansıtmak zorunda, fona da doğrudan endeks 30 ağırlığına göre hisse alıyor...bunlarda endeksi bire bir yansıtır...değişken fonlara kurum hangi hisseyi alır bilemezsin, belki hatırlı bir müşterinin çıkamadığı malı emeklilik fonuna alırlar...alavare dalavare olabilir yani değişken fonlarda.

2.  Alıntı Originally Posted by kapadokya Yazıyı Oku
    Benim %100 YAPI KREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HİSSE SENEDİ FONU
    Hem $'ın hem de Nasdaq'ın yükselişinden faydalanabiliyorsunuz. Çok başarılı bir fon.

http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YAY
    Bu fon başarılı gibi gözükse de gelir üzerinden %10 stopaj alınıyor. Bu durumda Nasdaq %10 artsa bile $ alıp mevduat yapmak daha karlı bir yatırım gibi gözüküyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Bu fon başarılı gibi gözükse de gelir üzerinden %10 stopaj alınıyor. Bu durumda Nasdaq %10 artsa bile $ alıp mevduat yapmak daha karlı bir yatırım gibi gözüküyor.
    Hisse senedi yoğun fonlarda ( %80+ hisse senedi taşıyan fonlar ) stopaj %0 . Yanlış bilgilendirme yapmayalım. %10 stopaj olduğunu varsaysanız bile nasdaq %10 arttığında artışın %1 lik kısmı stopaja giderdi , geriye %9 kar kalır , yine de mevduattan iyi değil mi ?
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

4. aselsan..
    yükselişin sonu yok görülmekte..
    portföyde bulundurulması gerekli diye düşünüyorum...

5.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    aselsan..
    yükselişin sonu yok görülmekte..
    portföyde bulundurulması gerekli diye düşünüyorum...
    Bende aselsan'ın yakın zamanda ağlama duvarına döneceğini düşünüyorum. Yükseliş efsanesi gibi bir çöküş efsanesi de yaşanabilir. Kötü şirket olduğundan değil , ben aşırı şişirilmiş olduğunu düşünüyorum. Borsayla ilgisi olmayanlar bile aselsan alalım mı diye soruyor son zamanlarda.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by thugz2gether Yazıyı Oku
    Bende aselsan'ın yakın zamanda ağlama duvarına döneceğini düşünüyorum. Yükseliş efsanesi gibi bir çöküş efsanesi de yaşanabilir. Kötü şirket olduğundan değil , ben aşırı şişirilmiş olduğunu düşünüyorum. Borsayla ilgisi olmayanlar bile aselsan alalım mı diye soruyor son zamanlarda.
    Aynı fikirdeyim hisse tweterda bile trend topik.Ev arabayı sat aselsan al tavsiyeleri geliyor ky dan.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Ben de malum cakallar kimseye kurus yedirmez diye dusunuyorum.

Bir anda varlik fonuna gecebilir.

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by thugz2gether Yazıyı Oku
    Hisse senedi yoğun fonlarda ( %80+ hisse senedi taşıyan fonlar ) stopaj %0 . Yanlış bilgilendirme yapmayalım. %10 stopaj olduğunu varsaysanız bile nasdaq %10 arttığında artışın %1 lik kısmı stopaja giderdi , geriye %9 kar kalır , yine de mevduattan iyi değil mi ?
    Yanlış bilgilendirme yapmayalım diyerek yanlış bilgilendirme yapmak nasıl bir şey acaba?
    1 - hisse yoğun fonlarda stopaj olmaz ama BİST'de işlem gören hisselere yatırım yapan fonlarda. Bu fonda %10 stopaj var.
    2 - nasdaq yükselişine değil fonun yükselişine stopaj var. yani dolar değer artışına da stopaj geliyor.
    3- mevduattan iyi olması için nasdaq çok iyi yükselmesi gerekir. nasdaq sabit kalsa dolar yükselse bile stopaj önemli bir gelir kaybı oluyor. yıllık %3.5 fon gider kesintisinden bahsetmedim bile.

bu yılbaşından beri nasdaq %26 yükseldi. böyle devam ederse fon çok iyi kazanç getirir. Stopaj olmasa tek geçerim.

Sayfa 145/637 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •