Sayfa 147/637 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,169 - 1,176 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. PGSUS

Stop Wishing Start Doing

2. TUPRS

Stop Wishing Start Doing

3.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Yanlış bilgilendirme yapmayalım diyerek yanlış bilgilendirme yapmak nasıl bir şey acaba?
    1 - hisse yoğun fonlarda stopaj olmaz ama BİST'de işlem gören hisselere yatırım yapan fonlarda. Bu fonda %10 stopaj var.
    2 - nasdaq yükselişine değil fonun yükselişine stopaj var. yani dolar değer artışına da stopaj geliyor.
    3- mevduattan iyi olması için nasdaq çok iyi yükselmesi gerekir. nasdaq sabit kalsa dolar yükselse bile stopaj önemli bir gelir kaybı oluyor. yıllık %3.5 fon gider kesintisinden bahsetmedim bile.

bu yılbaşından beri nasdaq %26 yükseldi. böyle devam ederse fon çok iyi kazanç getirir. Stopaj olmasa tek geçerim.
    Haklısınız, benim hatam. Yeniden kontrol edince dediğiniz gibi % 0 stopajın sadece yerli hisse senedi tutan fonlarda olduğunu gördüm.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

4. Temmetu ile emeklilik düşüncesini destekleyen örnek verebilir misiniz? Örneğin 10 yil önce düzenli temettü odeyen hisse getrisine örnek

5.  Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    Temmetu ile emeklilik düşüncesini destekleyen örnek verebilir misiniz? Örneğin 10 yil önce düzenli temettü odeyen hisse getrisine örnek
    Başlık son iletilerde BES başlığının yandan yemişine dönmüş olsa da birkaç örnek vereyim: TUPRS, FROTO, HEKTS, EREGL gibi hisseler.

6.  Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    Temmetu ile emeklilik düşüncesini destekleyen örnek verebilir misiniz? Örneğin 10 yil önce düzenli temettü odeyen hisse getrisine örnek
    https://www.gedik.com/piyasalar/kar-zarar-hesaplama

Alım tarihinde 100 TL tutarında hisse alınmış gibi hesaplar.

Temettü harici kar/zarar : Hissenin primi
    Temettü dahil kar/zarar : Hissenin primi + temettü kazancı ( Bedelli, bedelsizler hariç. Temettüler ile yeni lot alınmadan hesaplama yapıyor diye biliyorum)

7. Yahu arkadaşlar şu yandan geçmiş, teğer geçmiş vs laflarını bıraksanız...Konuyla kel alaka şeyler konuşulmuyor..hepsi başlık kapsamında konuşulabilecek mevzular.

Herkesin beklentisi farklı olabilir...bazı konular bazılarına sıkıcı geliyor olabilir...herkesi eşit şekilde tatmin etmesi mümkün değil yazılanların...eğer konudan çok uzaklaşılırsa ya da gereksiz detaylara boğulursak birbirimizi uyarırız...ama şu an gayet iyi gidiyoruz bence.

katkı sağlayan tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.

8.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    https://www.gedik.com/piyasalar/kar-zarar-hesaplama

Alım tarihinde 100 TL tutarında hisse alınmış gibi hesaplar.

Temettü harici kar/zarar : Hissenin primi
    Temettü dahil kar/zarar : Hissenin primi + temettü kazancı ( Bedelli, bedelsizler hariç. Temettüler ile yeni lot alınmadan hesaplama yapıyor diye biliyorum)
    Bütün hisse ler için örnek yok bulamadım. Örneğin Oyak grubu yok

Sayfa 147/637 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •