Originally Posted by
dimitris
Yok böyle bir deprem, çocuklara sarılıp bir kapının kasasının altına sığındık. Bitmedi de bitmedi. Tam duracak gibi oluyor yeniden başlıyor. Beton , çürük bir tahta parçası gibi sallandı altımızda. Etraftan çatırtılar patırtılar. Çok şükür canımız sağ ama dostların, tanıdıkların ölüm haberi sıradanlaştı. Enkazlarda,morgalarda dostlarımızı aradık. Dağ başında çaresiz kalmış bir yaban hayvanı gibi çocuklarımızı beslemek için yiyecek aradık. Umarım biran önce hayatlarımiz normale döner ama zor cok zor ülkenin hali malum. Neyse.
Anladım ki ; her sabah uyanabilmek , uyandığında çocuklarını eşini görebilmek en büyük hediyeymiş.

Originally Posted by
ahfado
Arkadaşlar bırakın sağa sola hükümete saldırmayı biz bize yeteriz Malatya dayım ilk depreme uykuda yakalandım Allah'a çok şükür hasarsız atlattım hemen dışarı çıkıp etrafı kontrol ettim fazla hasar yoktu hemen toparlanıp Malatya ya 35 km uzaklıktaki köyüme gittim ikinci depremde orada yakalandık ikincisi çok siddetliydi ama kısa sürdü birinciye göre eğer birinci gibi uzun sürseydi can kaybı çok yüksek olurdu.
Yaşayan bilemez böyle bir dehşet deprem dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamıştır.
Bugün köye Trabzon dan geldiklerini söyleyen bir avuç insan ekmek su battaniye getirmiş dağıtıyorlar yok böyle bir millet dünya üzerinde.
Para mal önemli değil ailemde akraba ve tanıdıklarımda hiç birine bir şey olmadı ama hepsininde evi yok oldu birikimleri bir gecede buhar oldu ama üzülmüyoruz çünkü canımız sağ bundan daha iyi ne olabilir ki.
Çok geçmiş olsun...ne acılar, ne dramlar yaşanıyor...ben de hataylı, ama ist de yaşayan bir arkadaşıma wp dan yazdım...aramaya bile çekiniyorum.
Maraş'daki merkezdeki ana caddenin adı da trabzon caddesiymiş...böyle duygusal bağlar var, coğrafi olarak uzak olsalar bile, bu toplumsal travma ancak çok yeni ve sert tedbirler devreye alınarak atlatılabilir. İnş. bu büyük felaket, toplumsal bir uyanışa vesile olur.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri