Sayfa 148/152 İlkİlk ... 4898138146147148149150 ... SonSon
Arama sonucu : 1216 madde; 1,177 - 1,184 arası.

Konu: TATGD - Tat Gıda

**satıştan önceki dönemde yapılan bu işlemlerin TATGD satışı ile ilişkisi var mıdır?...

2. Satın alma sürecindeki haksızlığa dair bir video paylaştım: https://www.youtube.com/watch?v=BCnXiYOSqhE

3.  Alıntı Originally Posted by karmaşık sayı Yazıyı Oku

Yarın bir gün gel bakalım müşavir hesap ver denilecek güne kadar bir şey beklemiyorum. Ama genel görünen müşavir işinin şu kısma kadarını iyi yaptı. Haber akışları ve hissenin hareketleri vs bu sayfada zaten var burdan da anlaşılıyor.

Sırada olacak olan belli. Kimse bu kadar maliyeti niye yüklensin parasını pulunu neden bu kadar ezdirsin. Zaman dar mı yoksa geniş mi izleyip göreceğiz.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi kapsamında değildir, kendi düşünce ve notlarımdır.
    Şu yazıyı yaklaşık 10 ay önce yazmışım.
    Görünen o ki müşavir işini iyi yapmış. Fiyattan vs önceledikleri şey şirket yönetimini almakmış ki, baya baya maddelerin dibini sıyırarak bunu gerçekleştirmiş.

Geçtiğimiz mart ayında hisse amansızca düştükten sonra, eski fiyatlardan yaklaşık 23 tl (+1 tl -1 tl) ve yine yaklaşık 10 ay bu kadar dar bantta hareket ettin, e bu da tamam.
    Hisse bölündükten sonraki dolar maliyeti de yaklaşık 68 cent, e bu da tamam.

Müşaviirr müşavir, şirket son dönem bilançolarında zarar açıkladı, hisseden de son dönemdeki hareketler bunlar.
    Ne olacak bir anlat hele.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi kapsamında değildir, kendi düşünce ve notlarımdır.

Neyse bir genel kültür deyimiyle yazıyı sonldıralım;

Pirus Zaferi;
    Kazanan üzerinde o kadar yıkıcı bir etki yaratan bir zaferdir ki, bu durum neredeyse bir yenilgiyle eşdeğerdir.

4. Tat Gıda, Milli Savunma Bakanlığı'nın açtığı hazır yemek ihalesinin bir kısmını 164,9 milyon TL tutarla kazandı. Şirket, bu büyük ihale ile hazır yemek sektöründeki iddiasını pekiştirirken, sevkiyatların Şubat ayında başlayacağı belirtildi.

Tat Gıda'nın yeni sahibi Memişoğlu Tarım Ürünleri, hazır yemek alanındaki büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı. Milli Savunma Bakanlığı'nın 25 Aralık 2024 tarihinde açmış olduğu hazır yemek ihalesinin bir kısmı, 164,9 milyon TL bedelle kazanıldı.

Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan sözleşmenin bugün itibarıyla imzalandığı ve ihale kapsamında sevkiyatların Şubat ayında başlayacağı bildirildi. Açıklamada, "Söz konusu ihale kapsamındaki sevkiyatlara Şubat ayında başlanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bu anlaşma, Memişoğlu Tarım Ürünleri'nin Tat Gıda'yı satın aldıktan sonra hayata geçirdiği ilk büyük projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Şirketin hazır yemek sektöründe büyüme stratejisi doğrultusunda attığı bu adım, sektördeki rekabet gücünü artıracak bir hamle olarak değerlendiriliyor.

https://haber.doviz.com/gundem-haber...ihalesi/760115
    "iyi olan kazansın"

5. Bugün 19.02.2025 hisse 11,7X küsürlerde dolanmaya devam ediyor.
    Yani dip arayışı diye uydurma bir kavram dicem de, dün de investing verilerine göre 11,41 tl görmüş.

Çok acayip kafalar yaşanıyor bu hissede. Hani dicem endeks komple kötü de oraya ayak uyduruyor diye, endeks iyiyken iyi değildi ki yani öyle de bir done yok elimizde.
    Bir, bir buçuk senedir diplerden dip beğenemedi kendisine. Tamam endeks kötü hisseler kötü de, bu süreç içerisinde hemen hemen hisselerin birçoğu, bir dönem ath yaptı veya o seviyeye yaklaşıp sonradan aşağı döndü. Bunda o hareketi de göremedik. Yani parasal olarak bir alan, bir kaynak da yaratamadı kendisine.

İnvesting verilerinden bakıyorum yine, şirketin değeri yaklaşık 2,8 milyar görünüyor. Bunlar 2 milyar borçlanma için yetki almaya çalışıyor.
    Şöyle düşünmek lazım bunu, tüpraşın değeri şu an yaklaşık 250 milyar tl, piyasadan 170 milyar borçlanmaya çalışıyor gibi. Rakkamlar küçük olunca algı yanılsaması mı oluyor nedir

Neyse, yazılanlar kendime notlarımdır, yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilemez diyerek yazımı sonlandırıyorum.

6. Hisse tl olarak yaklaşık 11,70 tl , dolar olarak da yaklaşık 32 cent.
    Zamanında verdikleri paralara bakıyorum, bir de şu anki mevcuttaki paralara bakıyorum, çok acayip.
    bir de üstüne o zamanlardan bu zamanlara enflasyona bakıyorum, bi de fırsat maliyetlerine bakıyorum, çok çok acayip.
    Gel de çık işin içinden müşavir.

7. Muhtemelen Yapı kredi den patron alıyor, akşama kap a bakarız. Rüçhan paylarını saymazsak limit 381 bin lot

8.  Alıntı Originally Posted by Arbitration Yazıyı Oku
    Muhtemelen Yapı kredi den patron alıyor, akşama kap a bakarız. Rüçhan paylarını saymazsak limit 381 bin lot
    bilançoyu açıklamadan patron alamaz.

Sayfa 148/152 İlkİlk ... 4898138146147148149150 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •