Sayfa 149/777 İlkİlk ... 4999139147148149150151159199249649 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,185 - 1,192 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Eskiden FED faizleri arttırdığında dolarda güçleniyor ve EM'ler genelde iyi dayak yiyordu..bir kaçı, özellikle Latin Amerikada olanları nakavt oluyordu..malum o zamanlardaki sermaye akımları ile bugünküleri kıyaslamak mümkün değil..ama bu globalleşme sayesinde gelişmiş toplumları da bir bakıma EM'lerden bağımsız tutmak artık mümkün gözükmüyor..özellikle en büyük EM, ÇİN olunca..

Malum şimdilerde sıkılaşma deyince sadece faiz arttırımı ile olmuyor bu işler..QE'lerin sonlandırılması, QT'ye başlanması sıkılaştırma açısından ayrı ayrı unsurlar!!

Vede sadece FED'in sıkılaşması yetmiyor, diğer global havuzdakilerde (ECB,BOJ,SNB vb.), benzer şekilde bu sürecin parçaları..FED faiz arttırırken , öbürünün gevşemeye devam etmesi (belkide istenilen bir şey) globalde sıkılaştırmaya hizmet etmiyor..

Örneğin ECB bugün QE'lerini kesse şu an 2.90'larda olan ABD 10 yıllıkları rahat 3.5'ları bulur(sadece tahmin)..çünki ECB'den çıkan paraların bir kısmı hiç şüphesiz ABD bonolarına (ve borsalarına) akıyor..

Yukarıda belirttiğim gibi sırf ECB'nin kesmesi yüzünden bugün ABD bonoları 3.5'ları bulsa, karşımıza bambaşka bir ortam çıkar.. ve dolarında mecburen güçlenmekten başka çaresi kalmaz..halazırda globalde gevşek likidite koşulları etkili ve EM'lerde ucuz parayla şenlik devam ediyor mecburen..ehh para kazanmak kolay değil!!

Ne zamana kadar devam edecek bilinmez ama sıkılaştırma işine sadece FED değil ECB'de devam edecekse, zaten para göçü bir noktadan sonra EM'lerden geri çevrilir..daha önce belirtmiştim BOJ'un tek başına parasal gevşemeye devam etmesi yeterli olmayabilir..

Şimdi ben kendimce ECB'nin QE'leri tamamen bitiremeyeceğini (azalatabilir) düşünsemde, yanılıyor olabilirim..çünki aşağıda ESM (European Stability Mechanism) başkanı açıklamalarında FED'in ve ECB'nin sıkılaştırma döngüsüne girdiklerini, dolayısıyla EM'lerin ileride likidite sıkışıklarına girerek darbe yiyebileceklerini söylüyor..

Herhalde ESM başkanı ECB'nin QE'yi bitireceğini benden daha iyi biliyordur..
    bu EM ler bu dünyanın belası,zaten duyuyorum önümüzdeki 100 yılda dünya nüfusu 1 milyara indirilecekmiş,elitler böyle karar almış. yani EM ler için gelecek yok. elitler yuvarlak masada bunları konuşuyor. elitler kesinlikle rothschield,rockfeller falan değil. bunlar göstermelik paravan.esas elitler gözlerden çookkk uzakta,dünyayı yönetiyor. devletlerde aslında göstermelik. mesela abd ve rusya aynı eller tarafından yönetiliyor. putinde göstermelik.Bu sözleri ciddiye ALIN.

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    enki dostum hem dolara çakıp hemde kriz olabilirmi diye düşünmeye başladım..altına daha realist bir yaklaşım olur mu sence? bu büyükler çok çakal malum...
    Türkiye için imkanı yok öyle diyim..

TR de kriz çıkacaksa eğer dolar füzeler..
    2 kere 2 dört..

power

son yazında haklısın..

siyasiler sadece kukla..
    Güçleri olduğunu sanıyorlar ama bu güç de elite ler tarafından lütfedilmiş bir güç
    Karar aldıklarını sanıyorlar ama aldıkları karar aslında elite lerin istedikleri..

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Türkiye için imkanı yok öyle diyim..

TR de kriz çıkacaksa eğer dolar füzeler..
    2 kere 2 dört..

power

son yazında haklısın..

siyasiler sadece kukla..
    Güçleri olduğunu sanıyorlar ama bu güç de elite ler tarafından lütfedilmiş bir güç
    Karar aldıklarını sanıyorlar ama aldıkları karar aslında elite lerin istedikleri..
    Gund ben her zaman haklıyım çünkü söylediklerim çoğu aslında kendi bilgi kaynaklarımdan geliyor,onların kaynağı genelde londra. londra sayesinde TR dekiler uyurken ben geleceği planlıyorum.

4. TR'de maalesef 1946 dan beri bu yuvarlak masa tarafından yönetilir,baştakilerin kim olduğu önemsizdir. ecevit 70'lerde bunlara 1-2 defa postayı koydu ama 12 eylül ile fena intikam aldılar.

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu EM ler bu dünyanın belası,zaten duyuyorum önümüzdeki 100 yılda dünya nüfusu 1 milyara indirilecekmiş,elitler böyle karar almış. yani EM ler için gelecek yok. elitler yuvarlak masada bunları konuşuyor. elitler kesinlikle rothschield,rockfeller falan değil. bunlar göstermelik paravan.esas elitler gözlerden çookkk uzakta,dünyayı yönetiyor. devletlerde aslında göstermelik. mesela abd ve rusya aynı eller tarafından yönetiliyor. putinde göstermelik.Bu sözleri ciddiye ALIN.
    Aynen katılıyorum. Gerçek elitlerin hiçbirinin fotoğrafını göremeyiz. Onlar SU'dan uzakta (deprem tsunami tehlikeler vs sebebiyle ) dağlık halkın dışında güvenli malikanelerde yaşarlar. SÖZDE ve GÖZDE sosyetik alanlarda fotoğraf vermezler.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ''Anbang ÇİN'in Lehman'ı veya AIG'i'' şeklinde başlıklar atılmaya başlanmış bile..

Her nekadar Anbang'ın varlıkları 2008'deki Lehman'ın yarısı kadar olsa da, Anbang vakası ÇİN'in Bear Stearns'i olmaya aday gözüküyor bence..

Piyasalar şimdilik bol likidite ile normal coşkularını sürdürselerde, bu ilk işaret fişeğinden sonra sıranın büyük balıklara gelmesi tabiki aylar alabilir..ancak unutulmamalıdır ki, ÇİN asrın balonu olmaya aday..

Bu arada 3 aylık baz libor 1,94..faizler arttıkça/artacaksa dökülenler artacaktır kanımca..kolay değil, 8-9 yıldır onca balon..sentral bankerler sağolsun; zombi şirketler, zombi ekonomiler..

Bu arada Deutsche Bank'ta kıpraşmalar başladı yine..
    Zombi şirketlerden biriside muhtemelen GE(General Electric)..Faizler ve FED'in taper miktarı arttıkça ciddi miktardaki borçlarını nasıl çevireceği belli değil..

Şekilden görüleceği gibi ABD borsaları rekor üzerine rekor kırarken GE hisse fiyatı pek iyi gözükmüyor..GE hisseleri 2017 başından %50'den fazla düştü..

Görünen o ki, müzik kesilmediğinden piyasalar dansa devam edebiliyorlar..ancak akıbet belli..

Yeter ki sentral bankerler sözünün eri olsunlar..

Sentral bankerler karar verecek..şimdilerde yavaştan karar vermiş gözüküyorlar ama esas havalar kapandığında ne olacak, sorun bu..gemisini kurtaran kurtarır, kurtaramayan Japon olur..

Lagarde uyardı: Küresel ekonomide riskler artıyor

IMF Başkanı Lagarde, ticarete ilişkin tartışmalar, para politikasındaki normalleşme ve teknolojik değişimlerin küresel ekonomide risklerin arttığı bir değişime yol açtığını belirtti.

27 Şubat 2018

.............

IMF Başkanı, ABD ve Avrupa gibi gelişmiş ülkelerdeki artan faiz oranlarına dikkat çekti. Politika yapıcıların finansal istikrarın ve oynak sermaye akışının etkileri konusunda temkinli olması gerektiğini kaydeden Lagarde, "Bunun tüm dünya genelinde bulaşıcı bir etki yaratacağını biliyoruz. Bu sürecin yaklaştığının bir süredir farkındayız. Bu dönüşümün diğer ülkeleri, şirketleri ve işleri nasıl etkileyeceği ise henüz belirsiz" dedi.

8. tuhaf bir gün,tüm rakamlar kripto hariç sabit. fırtına yaklaşıyor gibi.

Sayfa 149/777 İlkİlk ... 4999139147148149150151159199249649 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •