Sayfa 151/1009 İlkİlk ... 51101141149150151152153161201251651 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,201 - 1,208 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Geri toplanmayacak, bu krediler geri gelecek olsaydi bankalar, kredileri kendi verirdi.

Peki odenmeyince ne olacak ? Hazineden odenecek.

Bu yandaslarin batagi tum ulusun sirtina yuklenecek.

Mazeret hazir, ekonomiyi kurtarmak icin yaptik diyecekler.

Zaten sormak kimin haddine..
    Bir yaşıma daha girdim... Sn.Hısım yanlışınız var. Ne demek geri toplanmayacak.. Faizleri düşük yada hiç olmayacak diye biliyordum... Bu ne demek şimdi... Allah allah... Ciddimisiniz?

Kıbrıs satmaya kalksak acaba kaç milyar dolar eder. Bizimkiler zor satıcı rolündeler . Ordaki askerimizi güzel bir tekne gezisi ile Antalyaya çıkartabilirmiyiz.

3.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Geri toplanmayacak, bu krediler geri gelecek olsaydi bankalar, kredileri kendi verirdi.

Peki odenmeyince ne olacak ? Hazineden odenecek.

Bu yandaslarin batagi tum ulusun sirtina yuklenecek.

Mazeret hazir, ekonomiyi kurtarmak icin yaptik diyecekler.

Zaten sormak kimin haddine..
    KGF kefalet oranı %80
    KGF teminat oranı %6,74

Devletin toplam yükümlülüğü= kefalet oranı x teminat oranı = 0.8 x 0.0674 = 0.0532.

Yani 200 milyar TL kredi verildiyse devlet mevzuat gereği ben batan krediler için toplam verilen KGF kredi miktarının maksimum %5.32 sini öderim diyor, geriye kalanı bankaların sorumluluğu.

Ayrıca batan bu %5.32 lik kısım bankalara ödendikten sonra bu alacak bildiğim kadarıyla kamu alacağı haline dönüşüyor (amme alacakları ile ilgili kanun). Yani bu borca sahip olanlar resmi bir işlem yapmak istediklerinde bu borcu ödemeden yapamıyorlar. Ayrıca yeni çıkan kanuna göre bu kişilere elektronik haciz uygulanabiliyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    KGF kefalet oranı %80
    KGF teminat oranı %6,74

Devletin toplam yükümlülüğü= kefalet oranı x teminat oranı = 0.8 x 0.0674 = 0.0532.

Yani 200 milyar TL kredi verildiyse devlet mevzuat gereği ben batan krediler için toplam verilen KGF kredi miktarının maksimum %5.32 sini öderim diyor, geriye kalanı bankaların sorumluluğu.

Ayrıca batan bu %5.32 lik kısım bankalara ödendikten sonra bu alacak bildiğim kadarıyla kamu alacağı haline dönüşüyor (amme alacakları ile ilgili kanun). Yani bu borca sahip olanlar resmi bir işlem yapmak istediklerinde bu borcu ödemeden yapamıyorlar. Ayrıca yeni çıkan kanuna göre bu kişilere elektronik haciz uygulanabiliyor.
    Ödenmese acısı başka bir şekilde çıkar bizden. Toplumun ne olduğunu unutuluyor . Bankalar bayram değil seyran değil beni niye öptü. Karşılıgında ne aldı.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    KGF kefalet oranı %80
    KGF teminat oranı %6,74

gerisi bankanin sorumlulugu ama ya o banka kamu bankasiysa?

benmi yanlis anliyorum?

6. Peki bunlar neden bankalardan kredi alamiyorlardi ?

Karalistede olduklari icin.

Peki neden o duruma dustuler ?

Odeyemiyorlar.

Peki ekonomide, yaptiklari is ne idiyse, birsey degistimi ki, bunlar bu defa kazanacaklar ve odeyecekler ?

Benzin mazot fiyati yariya mi indi ?

Musterinin alim gucumu yukseldi ?

Ankara'da kilo fiyati 3.95 den 5.95'e cikan meyvede artis orani %12 midir ?

Nasil odeyecekler. ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bankalar bu krediler için çok ekstra garantiler (siyasi baskıya rağmen) aldıkları gibi, kredilerin önemli kısmını da zaten daha önce verilip geri ödenmeyen kredilerin yerine (geri ödemesinde) kullandırmışlar.

Öyle duyduk.

Ne kadar gerçektir, oranı nedir bilmiyoruz.

Ama bankalar da kaçın kurası...

Esnaf da vade uzasın da ne olursa olsun diye razı gelmiştir.

Bir kısmı da döviz cinsinden borcunu düşünerek döviz alımında kullanmışlar.

8.  Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Ödenmese acısı başka bir şekilde çıkar bizden. Toplumun ne olduğunu unutuluyor . Bankalar bayram değil seyran değil beni niye öptü. Karşılıgında ne aldı.
    Benim aldığım izlenim bankaların bu kredileri ödeyebilecek kişilere biraz da ihtiyaçları olmadığı halde verdikleri yönünde. Yani ödeme kapasitesi olmayanlara zaten vermemişler. Ödeme kapasitesi olanlar da zaten nakit alacağı arabayı , makinayı ıvırı zıvırı bu kredi ile almış. Ortada epey garip bir durum var bence.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 151/1009 İlkİlk ... 51101141149150151152153161201251651 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •