Sayfa 153/1230 İlkİlk ... 531031431511521531541551632032536531153 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,217 - 1,224 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Önümüzdeki bir yıllık süreçte, u-100 ün, geniş bant 85-105 bin, dar bant 90-100 bin aralığında takılmasını bekliyorum. Uzun vadeciler için, temettü yatırımcıları için zor bir dönem olacak...Son aylarda dipten hızlı dönüş olamayacağını, 1-2 yıl zor bir sürecin bizi beklediğini belirtiyorum.

Belki, tamam anladık diyeceksiniz. Ama dikkatli olmak, zor günler için alımda kullanmak üzere fon bulundurmak gerekli. Ara ara hatırlatacağım bu konuyu.
    .............................

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Temettuler kisilacak.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Temettuler kisilacak.

Syg,
    Abi Sen demiştin sanırım bol bol bedelsiz sermaye artırımı

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şöyle söyleyeyim...lise 3 teyken okuyacağım bölümü ve hedefime uygun üç üniyi belirlemiştim...üni 3 de olmak istediğim sekötrü, 4 de ise sektörde lider olan firmayı hedef olarak belirledim...mezun olduktan sonra sıradan bir firmada 1,5 ay çalışıp istifa ettim..hedefimdeki şirket dışında çalışmam, gerekirse beklerim dedim..bu sırada vekil öğretmen olarak ingilizce ders verdim bir devlet okulunda, bu arada hedefimdeki üni de yüksek lisans yaptım.

mezuniyet sonrası 1,5 yıl geçmişti, hedeflediğim şirkete, istediğim bölüme girdim...şirket her zaman arkadaşlarıma göre yükske zam yaptı, yöneticilerim her zaman sevdi, saydı...benim durumumda birisi neden başka bir firmaya geçmek istesin ki.

bunları şunun için anlatıyorum...belki bir kaç arkadaşa yol gösterir...hedeflediğin yerde isen ve değer görüyorsan...sağa sola zıplamanın anlamı yok...19 sene sonra verilen değerin azaldığını görünce zaten bıraktım.

eğer hedeflediğin yerde değilsen, iş değiştirebilirsin, ama maaş artışı için illa iş değiştirmek şart değil..bulunduğun yerde de üst seviye zamlar olarak, ya da yönetici path ine oynarak maaşını yeterince arttırabilirsin.

yapı olarak muhafazakar biriyim, bu nedenle de 19 sene boyunca sıkılmamış olabilirim ama bugüne kadar maddi-manevi muhafazakar hareket etmenin bir zararını görmedim...bunu anlatmaya çalışıyorum.
    Kısa hayat hikayesi için teşekkürler.
    Benim idealimde bir meslek vs yoktu, bir amacımda yoktu malesef... oku diyorlardı okuyorduk ..
    Hatta lisede neden okula gittiğimi sorguluyordum, kitapta yazıyor ya herşey diyordum, sosyalleşme arkadaş edinme dışında okulun artısı nedir hala soru işareti.

Bende iyi şirketlerde çalıştım ama hedeflediğim yer aylaklık. Aylak bir hayat sürmek..
    Aylaklık diye bir pozisyon da hiçbir şirkette yok Ben bu yüzden burayı takip ediyorum..
    bir ara bende hayat hikayesi introsu yapacağım

Ytd

5. ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Ben tek cümleyle anlatayım torpille giren Yeni mezun yardımcının takım yöneticisinden %50 fazla maaş alması sebebiyle çalıştığı banka veritabanının uçurulması sonucu yazılım sektörünü bırakmak backup uçurmayı atlamışım niyeyse 🤣🤣🤣

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

6. Başlıkta Sn Cautionary daha önce bahsetti ancak belki biraz daha derinlemesine konuşmakta fayda var. Evet uzun vadeli yatırım yapıyoruz ve "al-unut" mentalitesinden ziyade "al-takip et/izle" stratejisine sahibiz.

Fakat şu anda analiz edip biriktirmeye başladığımız bir şirketten neler olduğunda vazgeçmeliyiz?

Bu soruyu sorma amacım şu; gıda gibi bir sektörde gidişatı birebir takip etmek görece daha kolay fakat burada konuştuğumuz çok daha teknik bilgi ve takip gerektiren hisseler var. Ve belki bu hisseler için yalnız sektörel deği,l ülke ve hatta global çapta bir takip kabiliyeti gerekebilir.

Ancak öte yandan bahsettiğimiz birçok hisseyi alanında uzmanlaşmış ve şirketle iç içe olan onlarca analist de takip ediyor ve dolayısıyla biz sıkıntıyı farketsek dahi farkettiğimizde fiyat anlamında her şey için çok geç olmuş olabilir.

Dolayısıyla; uzun vadeli biriktirdiğimiz şirketlerimizde, sıradan bir piyasa oynaklığı kaynaklı ve belki bizim için de bir maliyet düşürme fırsatı yaratan düşüşlerle işlerin gerçekten sıkıntıda olması nedeniyle yaşanan düşüşleri nasıl ayırt etmeliyiz?

Bu soru bir süredir aklımda, üzerinde biraz konuşursak memnun olurum.

Teşekkürler.

Kastınız dönemsel düşüşler mi yoksa yatırımcıların pozisyon değişikliği nedeniyle yaşanılan düşüşleri mi ?
    Dönemsel düşüşte hatırladığım bir ara çinde ciddi yavaşlama vardı. Oradaki rafineriler her yere mal satmaya başlamıştı bu tüpraşın marjlarını oldukça daraltmıştı buda düşüş getirmişti. Ortalık yatışınca normale dönmüştü.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Kastınız dönemsel düşüşler mi yoksa yatırımcıların pozisyon değişikliği nedeniyle yaşanılan düşüşleri mi ?
    Dönemsel düşüşte hatırladığım bir ara çinde ciddi yavaşlama vardı. Oradaki rafineriler her yere mal satmaya başlamıştı bu tüpraşın marjlarını oldukça daraltmıştı buda düşüş getirmişti. Ortalık yatışınca normale dönmüştü.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Kastım şirketin temelinde ve işlerindeki kalıcı bozulma, yani artık yatırımcısı olmamamız gereken durum.

Sayfa 153/1230 İlkİlk ... 531031431511521531541551632032536531153 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •