Şöyle söyleyeyim...lise 3 teyken okuyacağım bölümü ve hedefime uygun üç üniyi belirlemiştim...üni 3 de olmak istediğim sekötrü, 4 de ise sektörde lider olan firmayı hedef olarak belirledim...mezun olduktan sonra sıradan bir firmada 1,5 ay çalışıp istifa ettim..hedefimdeki şirket dışında çalışmam, gerekirse beklerim dedim..bu sırada vekil öğretmen olarak ingilizce ders verdim bir devlet okulunda, bu arada hedefimdeki üni de yüksek lisans yaptım.
mezuniyet sonrası 1,5 yıl geçmişti, hedeflediğim şirkete, istediğim bölüme girdim...şirket her zaman arkadaşlarıma göre yükske zam yaptı, yöneticilerim her zaman sevdi, saydı...benim durumumda birisi neden başka bir firmaya geçmek istesin ki.
bunları şunun için anlatıyorum...belki bir kaç arkadaşa yol gösterir...hedeflediğin yerde isen ve değer görüyorsan...sağa sola zıplamanın anlamı yok...19 sene sonra verilen değerin azaldığını görünce zaten bıraktım.
eğer hedeflediğin yerde değilsen, iş değiştirebilirsin, ama maaş artışı için illa iş değiştirmek şart değil..bulunduğun yerde de üst seviye zamlar olarak, ya da yönetici path ine oynarak maaşını yeterince arttırabilirsin.
yapı olarak muhafazakar biriyim, bu nedenle de 19 sene boyunca sıkılmamış olabilirim

ama bugüne kadar maddi-manevi muhafazakar hareket etmenin bir zararını görmedim...bunu anlatmaya çalışıyorum.
Yer İmleri