Sayfa 153/1000 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 1,217 - 1,224 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    AK Portföy fonlarının değerini mesai saatleri sonrası nereden öğrenebiliriz?

İş Portföy fonlarını akşam 22:00 de internette güncelliyor.
    Burayı kontrol ettiniz mi ?
    https://www.akportfoy.com.tr/fund/pr...eturns?lang=tr

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Nerde o tcd oldu bitti diyenler???
    Kimse öyle birşey demedi diye hatırlıyorum ben ama siz yine kötü bir rüya mı gördünüz yoksa

3. hem dünyada hem ülkemizde faizler düşüyor, ekonomimiz küçülüyor, bist şirketlerinde eski karlılık yok. inşaat sektörü bitik. arsa piyasası durgun.

neye yatırım yapmalı?

4. Burası aynı TEFAS gibi. Yani mesai sonrası bir önceki günün değerini gösteriyor hala. ALE değerini kontrol ettim. Güncel değil.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ALE

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Burası aynı TEFAS gibi. Yani mesai sonrası bir önceki günün değerini gösteriyor hala. ALE değerini kontrol ettim. Güncel değil.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ALE
    MKK' dan portföyünüzden hesaplama yapmayı deneyin.

6.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Sigmund Freud, her insanın; bilinçaltında sakladığı kimliği taşıdığını savunur. Ancak, bireyin kendi öz fikir ve düşüncelerinin işlevselliğinde toplumun payı sanıldığından çok fazladır. Bulunduğu ortamın elverişliliği karakterini ortaya çıkarıp daha iyi yansıtabilmesini sağlar. Bu itibarla toplumu, insanları yönlendirme amacıyla kurulan gayriresmi kurum olarak adlandırmak mümkündür.

Bu türden forumları da benzer şekilde toplumsal etkileşimin yoğun olarak yaşandığı kategoride değerlendirmek gerekli. İşin içerisine siyaset, kılık kıyafet, inanç gibi parametreleri katmaksızın; yatırımcı psikolojisine etki eden değişkenler ve buna göre alınan kararların analizini yansıtan mesajlar birey üzerinde bir nev'i toplumsal etki yaratır ve okuyan her bir bireyi çeşitli oranlarda da olsa etkisi altında bırakır. Bu etkinin içerisinde "iyi yanlarımızı törpüleme hatta yok etme" de vardır.

Değil piyasanın, hayatın sıradanlığının dahi algoritmik temellere dayanmaya başladığı günümüzde, gerçekten ve gerçekten iyi niyetli, şeffaf, öngörülebilir stratejiler uygulayan finansal enstrüman ihtiyacı giderek artmakta. En azından fon yöneticilerinin "bilinçdışımızın en derin noktasındaki ruhsal sorunlarımızın kaynağını bulma ve onları giderme" amacına matuf çözümler üretmesi beklentisi içerisinde olan yatırımcı sayısının ivmelenerek arttığı gerçeğinden hareketle derin bir psikalaniz eğitimi alması gerekli.

Fon fiyatlarının düzenli ve şeffaf bir şekilde paylaşılmasını, yatırımcılar arasındaki fırsat eşitliğini temin etme ve güven noktasında yapılması gereken ön koşul olarak görmekteyim. Daha işin başında olan fon piyasasında bu yönde yaşanan ve giderek karmaşık bir hale geleceği hissi uyandıran uygulamalar yeni yatırımcı çekmeyi bırakın mevcut yatırımcıları piyasadan uzaklaştıracak bir potansiyele sahip. Dün akşam itibariyle bütün bu çekinceleri de içerecek şekilde bir CİMER başvurusu yaptım. Hayırlara vesile olsun.

CİMER başvurunuz yetkili ve görevli kamu kurumu kimse sistem üzerinden ona gidecektir. Başvurunuzu teslim alan kamu kurumu kimse size oradan cevap gelecektir. Gelen cevabı beğenmezseniz Kamu Denetçiliği Kurumu’na elektronik ortamda başvuru yapıp idareye gerekli tavsiyenin verilmesini talep etmeye hakkınız vardır. Bu vesileyle herkesin Kamu Denetçiliği Kurumu’nu tanımasını ve ne işler yaptığını öğrenmesinde yarar görüyorum. Zira bir gün kamu idareleri ile bir anlaşmazlık yaşarsak Kamu Denetçiliği Kurumu belki de bize yardım edecektir.

LİNK:
    https://www.ombudsman.gov.tr/rehber-...lar/index.html

7.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    CİMER başvurunuz yetkili ve görevli kamu kurumu kimse sistem üzerinden ona gidecektir. Başvurunuzu teslim alan kamu kurumu kimse size oradan cevap gelecektir. Gelen cevabı beğenmezseniz Kamu Denetçiliği Kurumu’na elektronik ortamda başvuru yapıp idareye gerekli tavsiyenin verilmesini talep etmeye hakkınız vardır. Bu vesileyle herkesin Kamu Denetçiliği Kurumu’nu tanımasını ve ne işler yaptığını öğrenmesinde yarar görüyorum. Zira bir gün kamu idareleri ile bir anlaşmazlık yaşarsak Kamu Denetçiliği Kurumu belki de bize yardım edecektir.

LİNK:
    https://www.ombudsman.gov.tr/rehber-...lar/index.html
    Teşekkür ederim üstadım. İdare Mahkemesine başvurmak üzere "ihtiyari müracaat hakkımı kullandığımı" başvuruda özellikle belirtmiştim. Ancak Mahkemeye gitmeden önce bu yolu izlemek daha mantıklı sanki. Çünkü İdare Mahkemeleri kendisinden önceki hukuk yollarının tüketilmiş olmasına bilhassa dikkat ediyor. Kamu Denetçiliği Kurumu'na müracaat etmemişsin demesinler.

8.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim üstadım. İdare Mahkemesine başvurmak üzere "ihtiyari müracaat hakkımı kullandığımı" başvuruda özellikle belirtmiştim. Ancak Mahkemeye gitmeden önce bu yolu izlemek daha mantıklı sanki. Çünkü İdare Mahkemeleri kendisinden önceki hukuk yollarının tüketilmiş olmasına bilhassa dikkat ediyor. Kamu Denetçiliği Kurumu'na müracaat etmemişsin demesinler.
    İdare Mahkemesine başvurusu için öncelikle idareye (kamu kuruma) başvurmak yeterlidir. Tabi ki bunun başka istisnaları olabilir.
    Kamu Denetçiliği Kurumu, mahkemeye gitmeden önce başvuru yapacağın bir birimdir. Yani vatandaşları idare mahkemesiyle uğraştırmamak için kurulmuş bir kurumdur. Bu kurum çok ayrıntılı araştırma yapıp haklı olup olmadığını araştırıyor. Size hak verirse süreç bir şekilde sizin arzu ettiğiniz noktaya geliyor.

Yazdıklarım hukuki ve yatırım tavsiyesi değildir.

Dip Not: Yatırım hususlarında iyi bir hukuk altyapısının olması ön şarttır. Yani biz yatırımcıların hakkı korunmalıdır.

Sayfa 153/1000 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •