Sayfa 154/1000 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Fonların tüm geçmişini TEFAS tarihsel verilerden gün gün inceleyebilirsiniz.

%100'ü aşan artışlar var bazı fonlarda
    Hemde çok kısa sürede şişmişler böyle.
    Teşekkürler kendi adıma inceliyeceğim. Çünkü işin çapı büyümüşse hata payı da o ölçüde artar. Size katılıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yani şöyle oluyor.
    Bugün öğleden önce alış emri verirsem yarın 14.30'dan sonra aldığım tüm fonları görürüm.
    Bu yazdığınız doğru üstadım. Satış işlemiyle karıştırdım ben epeydir T+2 valörlü fonla işlem yapmadığım için. Muhtemelen bu arkadaşımız dün öğleden sonra ya da bugün öğleden önce emir verdi. Dün'ü hatırladığına göre öğleden sonra.

3.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Bu yazdığınız doğru üstadım. Satış işlemiyle karıştırdım ben epeydir T+2 valörlü fonla işlem yapmadığım için. Muhtemelen bu arkadaşımız dün öğleden sonra ya da bugün öğleden önce emir verdi. Dün'ü hatırladığına göre öğleden sonra.
    Galiba öyle oldu.
    Haklısınız ama
    Kafa karışmaması mümkün değil
    Bilmece gibi bir şey, hele T2 yada 3 satışlar daha sorunlu.

Geçen gün şunu düşündüm
    Örnekle formüle edeyim dedim.

T+1 valörlü alışta,
    Pazartesi öğleden önce alış emri verirsem Salı 14.30'dan sonra hesapta görürürm
    Pazartesi öğleden sonra alış emri verirsem Çarşamba 14.30'dan sonra hesapta görürüm.

Satışta T+1'lerde
    Pazartesi öğleden önce satış emri verirsem Salı sabahki fiyattan satılır, Salı 14.30'dan sonra hesapta görürürm
    Pazartesi öğleden sonra satış emri verirsem Çarşamba sabahki fiyattan satılır, Çarşamba 14.30'dan sonra hesapta görürüm.

Satışta T+2'lerde
    Pazartesi öğleden önce satış emri verirsem Salı sabahki fiyattan satılır, Çarşamba 14.30'dan sonra hesapta görürürm
    Pazartesi öğleden sonra satış emri verirsem Çarşamba sabahki fiyattan satılır, Perşembe 14.30'dan sonra hesapta görürüm.

Herkes bunu günleri kaydırarak kendine göre kullansın dedim.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Fonların tüm geçmişini TEFAS tarihsel verilerden gün gün inceleyebilirsiniz.

%100'ü aşan artışlar var bazı fonlarda
    Hemde çok kısa sürede şişmişler böyle.
    Şişen fon sürekli yeni yatırım yapacak gelen parayla onu da unutmamak lazım

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

5.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Şişen fon sürekli yeni yatırım yapacak gelen parayla onu da unutmamak lazım

Onu isabetli yapabilirse sorun yok zaten, ama genelde yapamıyorlar gibi gözüküyor, önce patinaja başlıyorlar sonra geri geri gidiyorlar, millet panik olup çıkıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Reew Yazıyı Oku
    10 yıllık tahviller dün ne kadar yükseldi ise bugün de aynı oranda düştü. Dün 0.5 götüren htt bugün 0.38 getiriyor. Bu fon işinde ciddi ciddi sıkıntılar var aslında. Hep kazandıracak değil tabii ki ancak tutarlı olmak en önemli kriter olmalı fon yönetiminde.
    Bir fonun fiyatı tek bir tahvilin fiyat hareketine endekslenemez.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Onu isabetli yapabilirse sorun yok zaten, ama genelde yapamıyorlar gibi gözüküyor, önce patinaja başlıyorlar sonra geri geri gidiyorlar, millet panik olup çıkıyor.
    Aslında fon ne kadar büyürse yönetim kesintisi o kadar yüksek oluyor genelde

8. Mesela tahvil fonlarına deli gibi para giriyor şu anda gözlemlediğim kadarıyla yolun sonuna yaklaştık gibi duruyor

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Sayfa 154/1000 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •