Sayfa 157/637 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,249 - 1,256 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. doas-froto-toaso karsılastırmasında en onemlı nokta su... doas ıthalatcı... froto ve toaso ise ıhracat yapıyor, satıslarının buyuk kısmı ulke ıcıne degıl dısına...

O yuzden doas kur artıslarından negatıf etkılenırken froto ve toaso kar rakamları kurun sert arttıgı donemlerden pozıtıf etkılenıyor.

Dolayısıyla TL'nın uzun vadede guclenecegını dusunen bırının doas'ı, zayıf gıdecegını dusunenlerın froto-toaso'yu on planda tutması kanımca makuldur...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2. Uzun vadeli yatırımıa gönül vermiş dostlar...tüm dünyada bono ve hisse piyasalarında bir satış dalgası başlangıcında olabiliriz. böyle bir durumda dolartl nin 4,5 liraya, faizlerin %18 lere u-100 endeksinin de 100 bin altına gelme ihtimali var.

çok güzel fırsatlar çıkabilir...özellikle sıfırdan portföy oluşturmayı düşünen, yüklü pozisyon açmayı planlayan arkadaşlar tetikte olsun derim.

önemli not: tüm dünyada çok güzel bir 3. çeyrek geçirildi...bilançolar çok güzel geldi..ve yine tüm dünyada bilanço açıklamaları bitti bitiyor...artık fon yöneticileri noel tatili öncesi karların bir kısmını cebe atmak isteyecektir...temel tarafta çok büyük bir olumsuzluk olmasa da, sadece kar realizasyonu sebebi ile bile olsa ciddi bir satış gelebilir.

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Öncelikle
    Otosanın ortağı FMC
    Tofaşın. FCA
    Bu iki firmanın elektrikli araç üzerinde çalışmadığını nereden biliyorsunuz?

Ford ingilterede elektrkli motor geliştirir der otosana kardeşim 1.6tdci gönderiyordum sana artık elektrikli göndericem üret der üretilir.

Aynı şekilde fiat da derki tofaşa 1.6 multijetin yanına bir de elektrikli motor gönderiyorum Tofaş alır araca montajını yapar, bu kadar basit.

Yazılı basında çıktığı için paylaşabilirim, 2019da transit ve tourneo hibrit versiyonu üretilecek

New Transit Custom and Tourneo Custom models to launch later this year; advanced Plug-in Hybrid version to follow in 2019

https://media.ford.com/content/fordm...g-demand-.html

Benim demek istediğim yukarıdakilere ek olarak mesela Ford Cargo kamyon için gidiyor yurtdışında bayi açıyor. Pazarını büyütmek için yatırımlar yapıyor. Aynı şekilde kuzey afrika rusya çin hindistan da fabrika yatırımıyla JV olacak şekilde de geliştirebilir.

Bu arada birebir aynı araç olsun içi dışı donanımı aynı 1.6 dizel olsun avrupaya euro6 emisyon seviyesi satılır Türkiye ye euro5 ortadoğu kuzey afrikaya euro4 seviyesi satılır , kimse regülasyonu sağladığı sürece araca ek maliyet bindirmez.

Hindistanda polo alırsanız sürücü airbagi bile bulamazsınız bu sebeple elektrikli araç zamanı gelince ülkemizde de üretilecektir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Motor değişimi o kadar kolay olmuyor işte.Ciddi yatırım ve değişim gerektiriyor.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bugün Tüpraş' da %8 lik bir düşüş var. Kampanya olarak görmeli mi? Bilemedim.

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Bugün Tüpraş' da %8 lik bir düşüş var. Kampanya olarak görmeli mi? Bilemedim.

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Beklenenden kötü gelen bilanço var...Böyle sert düşüşlerde hemen geri zıplama olmaz...alım yapılacaksa da alım planlanan miktar 3-4 parçaya bölünüp, her hafta bir parça gibi alım yapılmalı.

Ama benim görüşüm net. Tüpraş ederinde, petro kimya alacaksam Tüpraş değil, Petkim alırım...Tüpraş artık temettü hissesi olarak tutulabilir, değer artışı için yeni girişlerde tercih etmem ben.

6.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Motor değişimi o kadar kolay olmuyor işte.Ciddi yatırım ve değişim gerektiriyor.

Geliştirmediklerini nereden biliyorsunuz? Michigan,Dunton, Torinodaki arge mühendislerine mi sordunuz
    Tesla yapabiliyorsa bu şirketler pekala yapabilir yılların know-how birikimiyle hem de.

Elektrikli motor İçten yanmalı motor kadar komplike değil basit.
    Focus elektric araç 185km gideri var şimdilik
    Cmax hybrid 2018de
    Fusion hybrid 2018 de
    Transitti söyledik

FCA da chrysler pasifica var.

Bunları büyükler düşünsün, otosandan tofaştan teslaya rakip ol demek doğru değil. Elektrikli motor ingilterede almanyada amerikada nerede yapacaklarsa yapılır gemiyle yollar sana, sen burada gövdeye oturtursun. Satarsın şimdiki sattığın gibi.

7.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Geliştirmediklerini nereden biliyorsunuz? Michigan,Dunton, Torinodaki arge mühendislerine mi sordunuz
    Tesla yapabiliyorsa bu şirketler pekala yapabilir yılların know-how birikimiyle hem de.

Elektrikli motor İçten yanmalı motor kadar komplike değil basit.
    Focus elektric araç 185km gideri var şimdilik
    Cmax hybrid 2018de
    Fusion hybrid 2018 de
    Transitti söyledik

FCA da chrysler pasifica var.

Bunları büyükler düşünsün, otosandan tofaştan teslaya rakip ol demek doğru değil. Elektrikli motor ingilterede almanyada amerikada nerede yapacaklarsa yapılır gemiyle yollar sana, sen burada gövdeye oturtursun. Satarsın şimdiki sattığın gibi.

Hocam ben bire bir sektörün içindeyim zaten.Al motoru otuttur demekle araç olmuyor.Ayrıca şunu belirteyim elektirikli araçların fosil yakıtli araçlara göre daha basit bir yapısı var.Ilk etapta üretimin kendi ülkelerinde yapılacağını düşünüyorum.Sonuçta bizim tercih edilme sebebimiz ucuz işcilik.

Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Hocam ben bire bir sektörün içindeyim zaten.Al motoru otuttur demekle araç olmuyor.Ayrıca şunu belirteyim elektirikli araçların fosil yakıtli araçlara göre daha basit bir yapısı var.Ilk etapta üretimin kendi ülkelerinde yapılacağını düşünüyorum.Sonuçta bizim tercih edilme sebebimiz ucuz işcilik.

Elektrikli arabalar ne kadarda bir bakım istiyor ?
    Üretimi kolaysa çok sayıda üretici çıkma ihtimali var mı ?
    Geleceğin cep telefonu olur mu ?
    Eskiler Nokia'ya döner mi ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 157/637 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •