Sayfa 158/997 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Acınacak haline gülüyorsun.
    Vatandaş işini biliyor.
    27 tl m2 si 49.000 m2 tarla aldım(8 dolar m2 si 2-3 yıl zaman diliminde 40 dolardan m2 sini satmayı düşünüyorum).Allah mahçup etmesin.
    arazi eski iştirakim olduğu için vergiden de muaf.

YTD
    5 dolara alıcı bulursan ver zararına gitsin.

2. Yapılan son açıklmalardan kazanç ibresinin ahme ve powerpc ye doğru kaydığını görülüyor !! enflasyon hedefinin önemli olmadığı yüksek kur istenildiği açıkça dile getirildi

3. Ekonomi yönetiminin derdi doların daha da düşmesini engellemek, 3.5TL gibi bir kurun uzun süre ve istikrarlı olarak sürmesini istiyorlar gibi okuyorum.

Ancak Türkiye'de doların değerini belirleyen sıcak para olduğu için istikrarlı bir kur sıcak para ve carry'ciler için uygun değil. Bu nedenle ortaya şöyle bir ikilem çıkıyor. Ya düşük kur yüksek faiz, yada ekonomiyi hatta büyümeyi sarsacak kadar yüksek kur ve bunu engellemek için uygulanacak olan yüksek faiz.

Türkiye'de istikrarlı kur ancak cari açığın yurt içi üretim çıktısı ve ihracat ile kapanarak dengelendiği noktada oluşabilir. Bu noktaya gelmeden doların seviyesi ile ilgili açıklamalar ve yönlendirmeler sadece ekonomi ve ticaret döngüsüne zarar verir.

Ayrıca döviz kurunun *gecikmeli de olsa* ihracata etkisinin düşük teknoloji üretim çıktımız ve dünyada günden güne artan korumacılıktan dolayı minimum seviyede olduğunu düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

.............
    Son düzenleme : paramanya; 13-09-2017 saat: 16:30.

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Mevki neresi izmir de ?

Yan komşularımı topluyorum ama satan yok m2 ye 80 tl demeye başladılar.

YTD

6. Onlar ülke batsın dolar fırlasın zengin olalım derdindeler.
    Dolar bugün zaten ucuz değil ki.
    Ben bu yüksek dolar devam etsin diyorum onlar kur çok daha fazla yükselsin çıldırsın ülke batsın istiyor fark bu.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Yapılan son açıklmalardan kazanç ibresinin ahme ve powerpc ye doğru kaydığını görülüyor !! enflasyon hedefinin önemli olmadığı yüksek kur istenildiği açıkça dile getirildi

Guzel yer arkasida sipil dagi .hayirli olsun.

8. Döviz kuru yüksekliğinin sadece ihracata değil ithalata da pozitif etkisi var sayın rxpu
    İthal ettiğimiz şeylerin bir kısmını içeride üretmeye başlasak bu da kâr.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ekonomi yönetiminin derdi doların daha da düşmesini engellemek, 3.5TL gibi bir kurun uzun süre ve istikrarlı olarak sürmesini istiyorlar gibi okuyorum.

Ancak Türkiye'de doların değerini belirleyen sıcak para olduğu için istikrarlı bir kur sıcak para ve carry'ciler için uygun değil. Bu nedenle ortaya şöyle bir ikilem çıkıyor. Ya düşük kur yüksek faiz, yada ekonomiyi hatta büyümeyi sarsacak kadar yüksek kur ve bunu engellemek için uygulanacak olan yüksek faiz.

Türkiye'de istikrarlı kur ancak cari açığın yurt içi üretim çıktısı ve ihracat ile kapanarak dengelendiği noktada oluşabilir. Bu noktaya gelmeden doların seviyesi ile ilgili açıklamalar ve yönlendirmeler sadece ekonomi ve ticaret döngüsüne zarar verir.

Ayrıca döviz kurunun *gecikmeli de olsa* ihracata etkisinin düşük teknoloji üretim çıktımız ve dünyada günden güne artan korumacılıktan dolayı minimum seviyede olduğunu düşünüyorum.

Sayfa 158/997 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •