Sayfa 163/188 İlkİlk ... 63113153161162163164165173 ... SonSon
Arama sonucu : 1499 madde; 1,297 - 1,304 arası.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.

1. Bu "karbon elyaf'ın" geleceği varsa DOW neden hisselerini satmak istiyor?

İhtimaller;
    -Karbon elyaf'ın geleceği yok.
    -Ortada bir manipülasyon var
    -AKSA ile anlaşamıyorlar

2. Neden

Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Bu "karbon elyaf'ın" geleceği varsa DOW neden hisselerini satmak istiyor?

İhtimaller;
    -Karbon elyaf'ın geleceği yok.
    -Ortada bir manipülasyon var
    -AKSA ile anlaşamıyorlar
    AKSA demekki aynı yöntemi dünya devine uygulamış. Nasıl ki KY ya malı taşıtıp, bıktırıp elinden alma taktikleri uyguluyor, aynısını devasa DOW a yapmış ya da yapmaya kalkmış.

Hoş haberin doğruluğu ile ilgili resmi bir bildirim veyahut açıklama da yok henüz.
    Elin adamı da illa ki bir bedenle girmiştir ortaklığa:
    Karbon Fiber üretim teknolojisini deşifre etmek ve ürün kalitesini anlamak. Mevcut üretilenlerle rekabetini ve dayanımını ölçümlemek, üretim maliyetini anlamak vs.
    Zira sınırlı sayıda ülkelerin üretim kabiliyeti olan bir üründe illa ki bir arge ve know how farklılıkları olacaktır. Adamlar aynı ürünü üretiyor olsalardı, böyle bir ortaklığa üretim maliyeti düşük bir yerleşkede yaklaşırlardı.
    Devlet teşviği ile bir dizi kapasite artışı yatırımı yapıldı. Meyvesini yemeden neden gitsinler ki.
    Bir başka neden, Trump hükümeti kaynaklı olarak şirketler bölgeden çekiliyor olabilir.
    Resmiyet kazanmadan öğrenemeyeceğiz.

Bedeli hep bizden çıktı, çıkıyor.Malı ucuza kapattıkları paravan şirket sabit fiyat anlaşması bitmiştir.
    Varsayımlar muhtelif. Minareye kulıf, bilançoya neden vs vs.

Kişisel çıkarımlarımdır.
    Ytd.

3. Ben twitterda gördüm paylaştım, ardından Dow’un haberlerine baktım, göremedim.

Bir ihtimal terminale düşmüş olabilir.

Senelerdir Aksa yatırımcısı olduğum için Dow tarafı veya Aksa tarafından ortaklığın bozulmasının DowAksa tarafında pozitif etki edeceğini düşündüğüm ve olasılığın fazla olmasından dolayı paylaşım yaptım. Arkası hafif boş çıkmış olabilir ama umarım olur

4. 30 ocak 2025 tarihinde DOW 1 milyar dolarlık bir maliyet düşürme programı açıklamış. bu program dahilinde;

- $500 million to $700 million reduction in direct costs, primarily focused on purchased services and third-party contract labor;
    - Decreased labor costs, including through a workforce reduction of approximately 1,500 Dow roles globally.

dowaksa ile ilgili spekülasyonlar da bu haberden sonra çıkmış olabilir. ancak böyle bir habere internette rastlamadım.

şirketin "cost savings" açıklamasını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz

https://corporate.dow.com/en-us/news...t-savings.html

5. Hayırdır finansallar neden açıklanmadı?

6. net 40 kuruş
    yatırım tavsiyesi değildir

7. Bol bereketli olsun 🇹🇷

8. Temettu

Alıntı Originally Posted by Kompozit Yazıyı Oku
    Temettü verecekse ki verir, 1 cent altında bir temettü beklemem. Doların o günlerdeki değeri 40 larda olsa, 40 kuruş neden olmasın.
    Bilançoyu görmek lazım.
    Fincanın kulpu 5 Şubat a kadar tamamlanacak gibi.
    Bilançoya zemin hazırlıyor sanki.
    Kişisel görüşlerimdir.
    YTD.
    Temettu tahminim tuttu.
    Artık fincanın kulpunu tutarız.
    Ytd.

Sayfa 163/188 İlkİlk ... 63113153161162163164165173 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız