Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 164/1014 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,305 - 1,312 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    hahhaah, bazı kişiler var dünyada sadece kendilerinin gezdiklerini filan zannediyorlar.
    gezmeyi bırak, abd de bende yaşadım, mandrake nin anlattıklarından dolayı bazıları istanbul ile abd nin onemli bir kaç şehrini aynı kategoride zannederler mi acaba diye düşünüyorum, ama sonra bu devirde buna kimse inanmaz sonucuna ulaşıyorum eğer kişi yandaş filan değilse.

olay çok net: abd nin büyük şehirlerine göre istanbul köy mertebesindedir. istanbul sokaklarında gezin, trafik, yeşil alan eksikliği, kaba tiplerin işgali gibi alanlardaki pespayeliği ve rezilliği ilk elden görebilirsiniz. 10 yıl once bu kadar değildi mesela, ancak mevcut zihniyetin beton lobisi ile işbirliği neticesinde istanbul köy mertebesine indi.
    ilginc. NY a yada San Fransisco ya gidip te sikayet etmeyen oradaki homeless ve cirkin insanlardan sikayet etmeyen Turk ilk defa goruyorum. Turist olarak gezince her sey ne kadar guzel degilmi?

ABD de yasayan insanlara sorun bunu. ABD nin metropol sehirlerindeki curume hizla ilerliyor. Eskiden zencilerdi simdi Araplar Meksikalilar. Nereye basina cevirsen Fettullahcilar. Adamlar mutasyonlami cogaliyorlar bilmiyorum. Amerikalilarin cirkinligi dillere destan. Her metropol sehirde yuzlerce (hic abartmiyorum) camiler ve camiye benzer kurumlar icinde tuhaf insanlar

Daha dun bir arkadas toplantisinda Izmirli bir kiz bana aynen soyle dedi. Manhattan da bir tren istasyonunda beklerken insanlara gelip gecenlere bakmislar. 10 dakkada onunde yuzlerce insan geciyor haliyle. Ahmet abi bir tane bile eli yuzu duzgun insan goremedik sok olduk dedi. Oysaki filmlerde geciyor o istasyon ne kadar guzel cekmisler filmleri o artisler kizlar ne kadar guzeldi.

Kiza uzun uzun anlattim, evinizden televizyonu atin Amerikan filmlerini izlemeyin diye ama beni dinlermi bilmiyorum.

Amerika = hayvanat bahcesi

Utan yahu daha 2 ay önce ne yazdığınıda bilmiyorsun

Senelerdir istanbul bedava diye Goy Goy yapan adam kriz bekliyor. bu ne menem bi çelişki bedava olan şeyin krizimi olur yaw :D

http://www.hisse.net/topluluk/showth...061#post244061

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Peoperty Management sirketleri vardir ABD'de, siz diyelim ki Florida'da konutu alirsiniz, verirsiniz bu sirkete, sizin adiniza, kiralar, kiralari toplar, odemeyen olursa evi bosaltmak icin hukuki islemleri yapar, bakim tutumu yapar, ( bunlardan sizin konut basina duseni siz odersiniz) ve buna karsilik konut gelirinin % 10'nu alir.

Siz ne ugrasirsiniz, ne de yorulursunuz.

Bu sirketlerin cok katli binlarda giriste bir ofisi olur, Apt.Mng.'i orada calisir, binanin bir de super'i vardir, o da handy man'dir ve ufak tefek herseyi o halleder.

Yani orada diyelim ki 1.000 dolar kira gelirinizi, yatiriminizin geliri olarak degerlendirebilirsiniz.

Bizde ise durum cok farklidir.

Bu adam zaten konut alirsa ABD'de alir.

Bu sayfalarda yazdigi sadece goy goy, benim bildigim 10 seneden beri.
    ABD de emlak sektorune yatirim yapan herkes bilirki emlaktan para kazanmanin tek yolu o binanin tamirini evirmesini cevirmesini kendin yapmaktir

Oyle binayi al sonar butun yonetimini kiraci bulmayi tamirini burokrasiyi parayla yaptirirsan para kazanman imkansiz.

Istisnalar varmi? Var... Kriz zamani almissindir en dipten he onu anlarim. Kac kisi bunu yapabilir? biraz sans meselesi.

Daha dun bir meksikaliya 15 dakkalik boru tamiri icin 170 dolar verdim. 15 dakka dikkatinizi cekerim...

Benim sokagimda evi olan bir Turk var kiraya vermis evi. Adam evi kiraya vermis ama tamir etmek icin her hafta geliyor eve. Adama kac defa dedim sat sunu uc kurus icin hayat kaliten yerlerde ama adam gecekondu mahallesinden gelme hesap kitap bilmiyor yada hayati yok zaten olmus bir hali var. neyse

bir şehirde yaşam deneyimi evlerin fiyatı üzerinden anlaşılamaz.

istanbul ve diğer Turk şehirleri abd ye göre az gelişmiş bir ülkenin şehirleri, kuralların uygulanmadığı, ilkel bir anlayışın hayatın neredeyse tüm evrelerine sindiği şehirler. yeşilin olmadığı, sokaklarında yürüyemediğin yerler buralar.

istanbul un beton yığınına dönmüş olması gerçe bir vakıa, abd ile karşılaştırılamaz seviye olarak. abd yi gören birisi istanbul u şehirden saymaz, irice bir köy olduğunu görür.

ancak, ben vatandaş olarak bir şehir mertebesine tekrar çıkmasını istiyorum bunun için birinci şart emsal artışlarının durdurulmasıdır.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. Dunyada 7 Milyar insan var, bunun sadece 300 Milyonu beyaz.

ABD, 280 Milyonluk bir ulke.

Ne olmak ihtimali vardi.?

Siyahlara, meksikalilara, ispanyolca konusan diger uluslara cirkin diyecek kadar basit bir beyni olan fasist birinin bu yorumlari cok cirkin.

O kisileri Allah yaratti.

Seenin gibileri de Turkiye'de yaratti.

Vardir bir hikmeti.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,096
    Istanbul'da 2016'da satilan konut sayisi 17.000, toplam stok 1.5 Milyon konut.

.
    kaynak....?
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

Dunyada 7 Milyar insan var, bunun sadece 300 Milyonu beyaz.

ABD, 280 Milyonluk bir ulke.

Ne olmak ihtimali vardi.?

Siyahlara, meksikalilara, ispanyolca konusan diger uluslara cirkin diyecek kadar basit bir beyni olan fasist birinin bu yorumlari cok cirkin.

O kisileri Allah yaratti.

Seenin gibileri de Turkiye'de yaratti.

Vardir bir hikmeti.

bir köpekbalığı mevzusu var bir de bu insanların "güzelliği" mevzusu. nasıl bir kafa anlamak mümkün değil. yıllarca abd de kaldım, konumuz bu değil aslında ama söylemek gerek ki kadınları oldukça güzeldir. mandrake nin rasyonel gerekçeleri ve argumanları olmadığı için böyle alakasız noktalardan kendini haklı çıkarmaya çalışıyor, ama faydasız.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    kaynak....?
    Bloomberg HT'de Insaatcilarin programinda izledim.

Kaynak gosteremem.

Sayfa 164/1014 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •