Sayfa 165/997 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265665 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,313 - 1,320 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by puntoyel Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Merhaba,

Aktifbank' ın n kolay bonosuna yatırım yaptım. Geçen hafta %14,5 faizle aldığım bonolar şu an %14,25' e düşmüş. 2 gün önce %14,25' ten de aldım. Bonolarda bu şekilde faiz oranı değişimi olabiliyor mu? Sabit olması gerekmez mi? Bu şekilde bir değişim oluyorsa faiz arttığında yatırımdaki bonoları bozup tekrar almak kazancı arttırmak için yapılabilir.

Bir de N kolay bono için bazı yorumlarda faizin getirisinin faizini de almak için haftada bir satın tekrar alın diyorlar ama bence bu dğru bir bilgi değil. Sonuçta bononun birim fiyatı üzerine faiz işlediği için satıp alsanızda hiç satmadan 365 gün sizde de kalsa aynı miktar kazanç olur değil mi?
    aktif bonoyu farklı düşünmeniz gerekiyor,

banka hergün bono ihraç ediyor farklı vadelerde, eğer faiz oranları düştüyse yarınki ihraç edeceği bononun faiz oranını düşürüyor ve sen yeni bono almak istediğinde eski bonoyu işleme kapatıyor, sadece yeni bonodan alabiliyosun.

elinde eski 14,50 faizli bonodan olan satmadığı sürece 14,50 faizini alıyor..

2. @puntoyel.

Her faiz değişiminde yeni bono nosu üretmiyor. Bononun bir vadesi var. Bitince yenisini ihraç ediyorlar. Yeni ihraç yeni faiz oranından da olabilir eskiden de bunu piyasa belirler. Yani siz biz

Site içeriğini pek bilmiyorum bu nedenle no hakkında yorum yapamam. Ancak her ihraç farklı vade ve miktar içerir.
    Diğer yandan faiz yükselince bono fiyatı düşer. Faiz düşüş yükselişlerinden etkilenmezseniz aldığınız bono faizi aynıdır. Çünkü burada geri alım garantisi var ve klasik bono anlayışından farklıdır.

Al-sat yaparsanız daha çok kazan(a)mazsınız Sadece paraya ihtiyacınız var ise likidite avantajınız oluyor.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    @puntoyel.

Her faiz değişiminde yeni bono nosu üretmiyor. Bononun bir vadesi var. Bitince yenisini ihraç ediyorlar. Yeni ihraç yeni faiz oranından da olabilir eskiden de bunu piyasa belirler. Yani siz biz

Site içeriğini pek bilmiyorum bu nedenle no hakkında yorum yapamam. Ancak her ihraç farklı vade ve miktar içerir.
    Diğer yandan faiz yükselince bono fiyatı düşer. Faiz düşüş yükselişlerinden etkilenmezseniz aldığınız bono faizi aynıdır. Çünkü burada geri alım garantisi var ve klasik bono anlayışından farklıdır.

Al-sat yaparsanız daha çok kazan(a)mazsınız Sadece paraya ihtiyacınız var ise likidite avantajınız oluyor.
    @diproyal yatırım yaptığım bonolar ve sitede geçen nolar aynıdır. Faiz oranı değişmiş ama bono numarası değişmemiş. Bu durumda birim alış fiyatı değişiyor değil mi?

4.  Alıntı Originally Posted by puntoyel Yazıyı Oku
    @diproyal yatırım yaptığım bonolar ve sitede geçen nolar aynıdır. Faiz oranı değişmiş ama bono numarası değişmemiş. Bu durumda birim alış fiyatı değişiyor değil mi?
    Faiz oranı değişirse birim alış fiyatı değişir. Faiz oranı değişmese bile her gün ilave edilen faiz sayesinde yine birim alış fiyatı değişebilir.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Büyük ölçekli iç pazar desteği nedir yahu?
    Türkiye küçük bir ülke mi?
    Türkiye yüksek teknoloji ve katma değerli ürünlerin satış adetleri ve ciroları açısından zayıf bir ülke. Bunda alım gücünün nispi olarak düşük olması, nüfus azlığı ve sosyolojik nedenler yatıyor.

Çinli katma değerli bir ürününü ilk önce iç piyasaya sürüyor iç piyasa büyüklüğü 1.2 milyar kişi, bu büyük ölçekte maliyetlerini düşürme şansı oluyor. Daha sonra tasarım ve üretim maliyeti neredeyse sıfırlanmış ürünler yurtdışına yok pahasına ihrac edilse bile kar getirebiliyor. Günümüzde tüm kazançlar ölçek büyüklüğünden kazanılır durumda. Bu ölçek büyüklüğünü de belirleyen unsur paktlar birlikler ve *siyasi güç*.
    Avrupa ve Amerika da benzer bir şekilde işliyor. Avrupa'da üretilen katma değerli bir ürün 350 milyon yüksek alım gücüne sahip alıcıya açılıyor, yani break-even dediğimiz noktayı geçmek Türkiye'ye göre çok daha kolay oluyor.Konu çok teknik ticari detaylar içerdiği için çok uzatmak istemiyorum ama bu durum yüksek eğitimli insan profilinden sonra katma değerli imalatı etkileyen en önemli unsur. Ne yazık ki bu da ülkemizde sağlanamıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Daha önce vadeli mevduata yoğunlaşmıştım. Şimdi N kolay bono çıkınca bonoya yatırım yapma cesareti buldum. Bonoları takip etmek çok zor. Mesela ben birkaç banka internet şubesinde baktım özel şirket bonoları %12 - 13, devlet tahvil / bonoları %11 - 12 faiz seviyelerinde. Yani N kolay bono hem günlük işlem görüyor al sat çok kolay hem de faizi çok yüksek. N kolay bonodan daha yüksek faizli bono var mı bildiğiniz. Özel sektör veya devlet tahvil/bonosu olarak.
    Bir de kuponlu olanlar var. Faiz oranları %4 ila 6 arası görünüyor. Bunların faiz oranı kupon faiziymiş vade sonu ulaşacağı fiyata bu faiz ilave ediliyormuş. Bunların getirisini nasıl hesaplayıp diğerlerine göre avantajlı mı dezavantajlı mı görebiliriz.

7. mb Faizleri sabit tuttu

14 Eylül Perşembe 14:10 TCMB GECELİK BORÇ ALMA FAİZİNİ YÜZDE 7.25 SEVİYESİNDE TUTTU
    14 Eylül Perşembe 14:09 TCMB GLP BORÇ VERME FAİZİNİ YÜZDE 12,25 SEVİYESİNDE TUTTU

8. Bu durumda vadeli mevduat faiz oranları ne olur ki acaba? Onlarda mı sabit kalır.

Sayfa 165/997 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265665 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •