Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 165/1230 İlkİlk ... 651151551631641651661671752152656651165 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,313 - 1,320 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Gönülsüz itin davara faydası olmaz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar, bu konuda tartışmanın sonu gelmez. Kendi fikrim herkesin yazdığında haklılık payı var. Ama temel felsefe olarak kim nerede mutlu ise orada yaşasın, tercihlere saygı duymaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Bu çerçevede, başlığın temel amacından uzaklaşmadan yazarsak sevinirim, teşekkürler.
    Pegasus hakkında görüşlerinizde değişme mevcut mu ?
    Beklentileriniz nelerdir ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Pegasus hakkında görüşlerinizde değişme mevcut mu ?
    Beklentileriniz nelerdir ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bugün bir yabancı kurumun sat tavsiyesi nedeniyle THY ve Pegasus fazladan düştüler...benim beklentilerimin değişmesi için önümüzdeki iki bilançonun kötü gelmesi lazım, şahsen iyi bir üçüncü çeyrek bekliyorum.

4. Arçelik...Lütfen inceleyin arkadaşlar. Yatırımcılık hayatınız boyunca ancak 1-2 kez görebileceğiniz örnekler yaşanıyor. Bir hisse 10 katına hangi beklenti ile çıkar, hisse için konjonktür biraz bozulunca dolar bazında tepesine göre nasıl 5 te birine iner.

Sonra uzun vadeli dip çalışması nasıl yapılır, dipte hızlı bir şekilde nasıl %20 yukarı aşağı yapılır vsvs.

Hisse ismi yazmamaya çalışıyorum, zaten al ya da sat şeklinde fikir de belirtmiyorum. Sadece şunu demeye çalışıyorum. Hisse senedi piyasasında deneyim çok önemli, küçük resimde saçma sapan olarak gözüken fırça darbeleri, büyük resimde ressamın ustalıkla harmanladığı renklere dönüşüyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Bugra Yazıyı Oku
    Merhabalar,

....

Sizlere kişisel bir sorum olacak; Yaklaşık 1-2 yıl içerisinde yurtdışında yaşamaya başlayacağım ve gidene kadar ciddi bir tasarruf planı hazırlayıp birikim yapmayı planlıyorum ve bu tasarrufları her ay birikimlerimi gideceğim ülkenin para birimi cinsine dönüştürecek şekilde yapmayı düşünüyorum. Sizce bu plan en doğru ve güvenli olan mıdır, yoksa yatırım araçlarına mı yönelmeliyim? Yönelmeliysem "Önce şunları bil, sonra bu alanda yatırım yap" diyebileceğiniz şeyler nelerdir?

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler
    Selamlar,

Kaderin bir cilvesi sonucu 2016'nin ilk is gununden beri ABD'de yasiyorum. Diger baslikta yazdigim tarihceme asagidan ulasabilirsiniz:
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...39#post2155639

Size tavsiyem basarabiliyorsaniz 1-2 yil icinde tercihan gitmek istediginiz yonde kendi ismi altinda faaliyet gosteren sirketlerin Turkiye ayaklarina dahil olmak ve kendinizi ispat etmek. Ondan sonra firsat yaratip hedefiniz ulkeye transfer olmak.

Sirket vasitasi ile gitmenin tasinma masraflarini bertaraf etme gibi bir guzelligi var. Kendi durumumdan ornek vermem gerekirse benim akil saglimi koruyarak ABD'de isbasi yapmam ve ailemi transfer etmem icin harcanan para kabaca 80bin dolar. Bu transfer baslamadan once 2 sene calisma taahhutu verdim. 2 sene icinde isten ayrilirsam kademeli olarak geri odeme yapmam gerekecekti. Her kosulda dimdizlak gitmekten iyidir; ama tabi benim dusuncem.

Bir birikim yapmadan multeci gibi apar topar gitmeyi ben kaldiramazdim acikcasi; zaten hayatimi kurduktan sonra ailemi getirdim yanima. Bekarsaniz biraz daha katlanabilirsiniz fakat gittiginiz yerde umdugunuzu bulamamak da olasi. Bosuna dememisler; davulun sesi uzaktan hos gelir diye.

Bu surecte verebilecegim en onemli tavsiye cevrenizi genis tutmanizdir. Su anda 15 yil once benimle mulakat yapan ve is degistirmemi saglayan arkadasim ile temas halindeyim. Farkli bir firmada Isvicre'ye transfer olma surecinde prensip anlasmasi yaptik. Bayagi ust duzey calistigi sirketin yakin gecmiste harekete gecirilen calisan konsolidasyonu tamamlandiginda benim icin hazirlanan istanimi onaylanacak ve transfer gerceklesecek. Acikcasi cok da acelem yok. 2019 Ocak itibari ile su an calistigim sirketin 5% 401K (BES) katkisini almaya hak kazanacagim ve gozum cok da arkada kalmamis olacak.

Temel sorunuza gelirsek, ben gideceginiz ulkenin para birimini almanizi onermeye cok megilliyim; ama su anda o dovizin fiyati pahali mi ucuz mu konusunda net birsey soyleyemiyorum.

Sunu onerebilirim. Expatica, expatistan gibi sitelerden hedef ulkeniz ile ilgili arastirma yapin. Bu 1-2 yillik sureyi on calisma yaparak degerlendirin. O arastirmalar sirasinda kabaca ilk hareket icin ne kadar ihtiyaciniz olacagina karar verebilirsiniz. Sifirdan baslayacaginiz ulkenin ekonomik kulturu saglam ise ilk 6 ay hatta bir yiliniz zorlu gececektir. Ulkemizde oldugu kadar kolay ucuz finansman araclarina yeteri kadar hizli ulasamayabilirsiniz. Bu konuyu sakin unutmayin. Bunun sebebi bizde yeni yeni baslayan kredi notu sisteminin gelismis ulkelerdeki kullaniminin daha koklu olmasidir. Ev kiralamaniz, arac edinmeniz, telefon hatti actirmaniza bile etkisi var bu kredi notunun. Ben firma transferi ile gelmis olmasam ABD ozelinde cok sorun yasardim eminim. Buraya ozel kullanilan finansal enstrumanlar nuhu nebiden kalma ve surec ulkemize gore cok yavas isliyor.

Ozetle;
    iyi bir cevre edinmeye bakinin.
    Tasinma yukunu yikabileceginiz bir firmada ise girmeye calisin.
    Hedef ulkenizi cok iyi analiz edin. Ve eger varsa firsatiniz kisa gezilerle kesfe cikin. Ama gidince tursitik yerlere degil, kirsalina ya da orta buyuklukteki sehirlerine yonelin.
    Hedef ulkenin dovizini toplayabilirsiniz, zarari olacagini sanmiyorum.

Ilk aklima gelen tavsiyeler bunlar. Sizin daha detayli sorunuz olursa cevaplamaya calisirim.

6. Tekrar selamlar

Bu ikinci baslik gercekten bir boslugu doldurdu. Abonesi oldugum konulardaki hir gurultu cekilmez hale gelmisti. 1316 mesajin hepsini hizli hizli okudum diyebilirim.

Aldigim bazi notlar var:

ABD borsalari biraz silkiniyor dogrudur. Benim hissem yok ama Vanguard 401K (BES) ustunden hissediyorum. 2 gunde 10 aylik kari silip supurdu. Simdi anaparadan yiyor. Gerci benim koydugum her 7$ icin sirket 5$+5$ koydugundan kafadan iyi yerdeyim. Genel kani bu dususun kisa vadeli bir surec oldugu yonunde. Panik havasi yok yani. En temel etken Trump'in daha once yedigi hurmalar ve yaklasan ara secimler. 1 aya kalmaz toz duman iner yere.

Amazondan bahsedilmis. Amazon inanilmaz etkili bir sirket. Son 2-3 yilda cok fazla pazara direk etkisi var. Okyanusun otesinden siz cok hissetmiyorsunuz fakat burada perakendecilik anlayisini toptan degistirdi. Ilac sektorune de girecek ve simdiden firmalari sallamaya basladi. Amazon effect diye aratin, ilginc yazilar bulacaginiza eminim. TR'ye cok yeni acildi. Etkisi ABD kadar genis olmayacaktir ama alisveris deneyiminizi iyilestirecegini soyleyebilirim. ABD'ye bu kadar buyuk etkisinin olmasinin temel sebebi buradaki pazarlarin cok daha dinamik ve acik olmasi. Para harcamanin inanilmaz kolay olmasi. Sinir yok yani pazarlarda.

Peki ben ulkemizde yasanan bu calkantili surecte ne yaptim?

Acikcasi hicbir sey. Yillik iznim cingarin ciktigi 10 Agustos gecesi ucak yolculugu ile basladi. Dovizle beraber hareket eden bir portfoy hareketi izledim. Meraklisina cok iyi anlik firsatlar veriyor orasi ayri.

Onumuzdeki surecte ne yaparim? Ajandamdaki ilk madde Isvicre'ye transfer surecini hayata gecirmek. O is elde olmayan sebeplerle yatarsa ABD'de sirket sponsorlugunda yesil kart almak. Su an icin borsaya ilave kaynak aktarmayi dusunmuyorum.

Hepinize sabir dilerim. Sagliginiza mukayyet olun, gerisi bir sekilde hallolur.

7. @callandor,

Değerli katkıların için teşekkürler. Sizin gibi farklı tecrübeler edinmiş arkadaşların daha sık yazması güzel olur. Ayda bir olsa bile yeter��

8. Dün Refet Gürkaynak ve Atilla Yeşilada TÜSİAD'daydı.

Sayfa 165/1230 İlkİlk ... 651151551631641651661671752152656651165 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •