Sayfa 166/186 İlkİlk ... 66116156164165166167168176 ... SonSon
Arama sonucu : 1486 madde; 1,321 - 1,328 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    çakal 3 hissen var sırf gaz vermek için takılıyorsun

utanma olsa zaten yazmazsın yüzün yok

kemiksiz löp etsin tıpkı makbuleci takımın gibi

pomega defter değerinden satan adamsın
    İste bunlar hep sucluluk psikolojisinin disa vurumu. Senide cok iyi anliyorum ama nafile senin seviyene inmeyecegim. Simdi bana yalanci diyorsun eyvallah ben yalanciyim. Sadece su cumlen var bir girdinde.

...patron 195 milyon USD sirkete koymus."

Gercekte ne kadar koymus acaba. İste gerceklerin er yada gec gun yuzune cikma durumu var. Yada kim yalan soylemis oluyor bu durumda.

2.  Alıntı Originally Posted by gg1101 Yazıyı Oku
    iste bunlar hep sucluluk psikolojisinin disa vurumu. Senide cok iyi anliyorum ama nafile senin seviyene inmeyecegim. Simdi bana yalanci diyorsun eyvallah ben yalanciyim. Sadece su cumlen var bir girdinde.

...patron 195 milyon usd sirkete koymus."

gercekte ne kadar koymus acaba. Iste gerceklerin er yada gec gun yuzune cikma durumu var. Yada kim yalan soylemis oluyor bu durumda.
    bebeğim yalancısın peki niye özür diledin
    şimdide yalan söylüyorsun hangi firma defter değeri ile şirketin değerini ölçer (gyo ve girişim sermayeleri hariç onlar hersene en az 1 kere varlıklarını zaten değerliyorlar)

defter değeri karşılamıyor diyor bu salak iş bankası 3 sene önce 210 milyon usd değer üzerinden pomega yatırım yapmadımı

burda bilgi veriyoruz hala yalanını devam ettiriyorsun varlıklar satılınca borç kalıyor
    hem cahil hem utanmazsın

bunu söyleyincede seviye çıkıyor ortaya

sen yalan söylediğinde bu seviyeler nerde mesela niye bu seviyeler devreye girmiyor dirence mi takılıyor

3.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    bebeğim yalancısın peki niye özür diledin
    şimdide yalan söylüyorsun hangi firma defter değeri ile şirketin değerini ölçer (gyo ve girişim sermayeleri hariç onlar hersene en az 1 kere varlıklarını zaten değerliyorlar)

defter değeri karşılamıyor diyor bu salak iş bankası 3 sene önce 210 milyon usd değer üzerinden pomega yatırım yapmadımı

burda bilgi veriyoruz hala yalanını devam ettiriyorsun varlıklar satılınca borç kalıyor
    hem cahil hem utanmazsın

bunu söyleyincede seviye çıkıyor ortaya

sen yalan söylediğinde bu seviyeler nerde mesela niye bu seviyeler devreye girmiyor dirence mi takılıyor
    Bakiniz patronun avukati,

Ben hata yaptiysam ki yaptim ozur dileyecek kadar kendimi erdemli gorurum. Ozellikle mesajimi da silmedim ki insanlar hatami gorebilsinler.

Simdi İs Bankasi olayina gelirsek. Sana salaga anlatir gibi yazacagim gene baska bir ornek vereyim. Getir 2021 yilinda yatirimci turuna cikti 7.5 milyar usd degerleme uzerinden yatirim aldi. 2022 yilinda ise 11.5 mikyar usd degerleme uzerinden tekrar yatirim aldi. Ayni getir 2023 yilinda ise tekrar yatirimci turuna cikti bu sefer 2.6 milyar usd degerleme uzerinden yatirim aldi. Ez cumle o gun o fiyattan yatirim yapilmasi bugun ayni degere olacagi anlamina gelmez.

Kaldi ki ilgili girdide hesaplamalari 2025 1. Ceyrek verilerine gore olustugunu da belirtmisim. Oyle bir yerimden uydurmamisim yani. O zaman muvekkiline soyle adam gibi bilanco cikartsinlar.
    Son düzenleme : Gg1101; 14-07-2025 saat: 15:26.

4.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Bakiniz patronun avukati,

Ben hata yaptiysam ki yaptim ozur dileyecek kadar kendimi erdemli gorurum. Ozellikle mesajimi da silmedim ki insanlar hatami gorebilsinler.

Simdi İs Bankasi olayina gelirsek. Sana salaga anlatir gibi yazacagim gene baska bir ornek vereyim. Getir 2021 yilinda yatirimci turuna cikti 7.5 milyar usd degerleme uzerinden yatirim aldi. 2022 yilinda ise 11.5 mikyar usd degerleme uzerinden tekrar yatirim aldi. Ayni getir 2023 yilinda ise tekrar yatirimci turuna cikti bu sefer 2.6 milyar usd degerleme uzerinden yatirim aldi. Ez cumle o gun o fiyattan yatirim yapilmasi bugun ayni degere olacagi anlamina gelmez.

Kaldi ki ilgili girdide hesaplamalari 2025 1. Ceyrek verilerine gore olustugunu da belirtmisim. Oyle bir yerimden uydurmamisim yani. O zaman muvekkiline soyle adam gibi bilanco cikartsinlar.
    getir pomega ne alaka ? getir pandemi vs yararlanmış fırsatı değerlendirmiş sonrada patlamışbir şirket

pomega iş yapamasa ok diyeceğim ama beklenenden daha fazla büyüme beklentisi var

bak bilgi yazıyorum defter değeri ile değerleyebileceğin sadece 2 şirket grubu var bunlar gyo
    diğerleride girişim sermayeleri bunlarda senede en az 1 kez varlıklarını değerlerler 31.12 kanuni zorunluluk bazı gyo 6 ayda bir yapıyor

girişim sermayesinin bir şirketi var diyelim 31.12 de değerleme yaptırıyor o çıkan değer ile bilançoda görünüyor değer artmışsa kar değer düşmüşse zarar ediyor

hala idda ediyorsun dd çıkınca öz sermayesi düşük kalıyor diyorsun bilançodan aldım diyorsun

defter değeri ile şirket varlıklarının borcunun yada şuanki değerinin hiç alakası yok

senin sorunun bilgin olmadığı konularda yanlışta inat etmen

5. Patronun Avukati,

Sen hakikaten okudugunu anlamiyorsun. Neyse gene salaga anlatir gibi yazayim. Belki baskalari sebeplenir. Cunku senden artik umudu kestim.

Takildigin rasyo bu olmali. Burada kimse defter degerinden bahsetmiyor. Sirketin kapa gonderdigi bagimsiz denetimde gecmis 2025 1. Ceyrek bilancosunda yazan rakam bu. Ha sirket simdi bedelli yaoacak dogal olarak bu rasyoda degisecek. Son olarak Cakal Patronlar emin ol Pomega nin guncel degerlemesini yaptirmislardir. Eger olumlu bir deger ciksaydi adim gibi eminim bunu bilancoda mal cakmak icin yansitirlardi.

Net Borç / Özkaynak

(Toplam finansal borç – Nakit) / Özkaynak
    = [(3.844 + 1.809 + 4.466) milyar – 0.375 milyar] / 6.765 milyar ≈ (10.119 – 0.375) / 6.765
    ≈ 1,44
    🔸 Yani özkaynağın 1,4 katı net borç var. Bu da yüksek kaldıraçlı bir yapıya işaret ediyor.

6. Sayın Gg1101 faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Zarardayım ama Her daim gerçek bilgilerle yüzleşmeyi tercih ederim. Aklınca Pembe tablolarla milleti dolandırmaya devam edenleri de vicdanlarına havale ediyorum onları

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Sayin erhan,

Umarim siz ve sizin gibi yatirimcilar tez elden zararinizdan kurtulursunuz. En buyuk temennim ve niyetim bu yondedir. Daha oncede belirttim benim sirketle alakali bir sikintim veya sorunum yok. Hatta sirket nis bir is yapiyor diyede belirttim. Maalesef patronlari hakkinda ayni seyi soyleyemeyecegim. Birde patron yalamalari hakkinda tabii ki.

8.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Patronun Avukati,

Sen hakikaten okudugunu anlamiyorsun. Neyse gene salaga anlatir gibi yazayim. Belki baskalari sebeplenir. Cunku senden artik umudu kestim.

Takildigin rasyo bu olmali. Burada kimse defter degerinden bahsetmiyor. Sirketin kapa gonderdigi bagimsiz denetimde gecmis 2025 1. Ceyrek bilancosunda yazan rakam bu. Ha sirket simdi bedelli yaoacak dogal olarak bu rasyoda degisecek. Son olarak Cakal Patronlar emin ol Pomega nin guncel degerlemesini yaptirmislardir. Eger olumlu bir deger ciksaydi adim gibi eminim bunu bilancoda mal cakmak icin yansitirlardi.

Net Borç / Özkaynak

(Toplam finansal borç – Nakit) / Özkaynak
    = [(3.844 + 1.809 + 4.466) milyar – 0.375 milyar] / 6.765 milyar ≈ (10.119 – 0.375) / 6.765
    ≈ 1,44
    🔸 Yani özkaynağın 1,4 katı net borç var. Bu da yüksek kaldıraçlı bir yapıya işaret ediyor.
    Onun içinde pomega varlıkları vs her şey var ve defter değerinden hala cahil yorumlara devam ediyorsun ğomega tüm aktif pasif kont içinde işlem görüyor duran varlıkları vs sen direk defter değeri yani özkaynağın borcu karşılamasına bakıyorsun bunu bakacağın şirketler gyo ve girşim sermayeleri , yanlışta inat etmekte üstüne yok pomega iş bankası alacak diyelim defter değerinden alırsa ok sen haklısın ya pomega ederi 400 milyon usd ise ne olucak ?

Sayfa 166/186 İlkİlk ... 66116156164165166167168176 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •