Bu rally sonunda 5.57 rakamindan hızla 3.20-40 aralığına kadar düşüş bekleyecem.
Genel piyqsadaki volatilite şuan durmuş olsada sanırım artarak devam edecek. O günler yaklaştıkça durum daha da netlesmeye başlayacaktır. Şimdilik uzaktan gördüğüm bu.
Bu rally sonunda 5.57 rakamindan hızla 3.20-40 aralığına kadar düşüş bekleyecem.
Genel piyqsadaki volatilite şuan durmuş olsada sanırım artarak devam edecek. O günler yaklaştıkça durum daha da netlesmeye başlayacaktır. Şimdilik uzaktan gördüğüm bu.
Çok uzun zamandır foruma yazmadım ve bu gönderiden sonra da yazmaya niyetim yok. Ama 3.20-3.40 rakamlarını görünce yazmak zorunda hissettim kendimi.
Sn hpy, sizi çok uzun zamandır tanırım hisse net'ten. Çok güzel analizlerinizi de gördüm zamanında. Ama bu rakam nedir?
Bunu yeni yetme biri yazsa güler geçerim. Ama okuyan yenileri uyarmak da gerek.
Nedir 3.20-3.40 ın alt yapısı? Petrol mü fışkıracak her yerden, altın mı?
Yapmayın böyle. Etkilenen olursa ciddi zarara uğrar. Bırakın 3.20-3.40 ı, USDTRY de 4.80 yakalayın, ben tüm portföyü size devredeyim.
Selam ve sevgiler.
Bu arada poz, geçen hafta çarşamba günkü son alımlarla %60 hisse, %30 döviz, %10 TL.
Bol kazançlar herkese.
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin jas.
Bir yeni yetme olarak, sizin kim oldugunuzu bilmeden, dayanamayip gorusunuze uymayan gorusleri `yeni yetme olarak` siniflandirmaniz hakkinda bir kac kelam etmek istedim .
Dolar kuru ne olur? Kristal kureniz ne diyor bilmiyorum, size tavsiyem (tabi ustad kibiri yoksa )1999 ile 2010 arasindaki aylik tcmb kurlarina bakiniz.
Hadi uzaga gitmeyelim, usdzar a bakin. Ne oldu da nereden nereye geldi?
Tabi siz biliyorsunuzdur da dxy, cds, tahvil, imf olarak tabir edilen seyler var.
Allah tan yazmiyorsunuz, sizin gibi kendini birsey olmus zanneden(belki buyuk adamsinizdir, ancak tavriniz kucuk adamlara benziyor) baskalarinin fikirlerini de eski yeni uye olarak ayirt eden birisinin kibirli yazilarindan mahrum kalarak sinir kat sayimiz artmiyor.
Bol kazanclar.
1) Yazdığımı iyi okumamışsınız. Size yeni yetme diyen yok. Bu rakamı öyle birisi yazsa umursamazdım dedim.
2) USDTRY nin olması gereken değeri hesabı ile ilgili dünya kadar yazı var, en iyimser durumda 5.20 civarını işaret eden.
3) Buna karşın 3.20-3.40 için çok ciddi gelişme olması gerek, öngörünüzün dayanağı nedir diye sordum, cevabını yazınızda bulamadım.
4) Kibire gelince, beni burada eskiler tanır, tavrımın kibirle ilgisi alakası yoktur. Sadece bir dost uyarısı yaptım.
5) Sonucun ne olacağını ise zaman gösterecek zaten. Ölmezsek o zamana kadar, bakarız kurun kaçı göreceğini.
Bu son yazım. Başka bir şey yazmaya gerek yok.
Zaman, sadece zaman.
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1)Yazinizi gayet iyi okudum. 'Dayanamayip' seklinde bir ifade kullaniyorum. Bunu bana veya baskasina demenize gerek yok. Tavrinizi begenmedigim icin size birsey diyemem mi? Bilmiyorsaniz belirteyim baslik foruma uye olan herkese acik! Hadi sunu da ekleyeyim, siz dogru birsey soylense bile tanimadiginiz ve takdir etmediginiz birisi soylese(iddia etse) kabul etmeyeceksiniz(konu usdtl hedef fiyat degil lutfen dikkat edin).
2 & 3)Farkindayim o yazilarin(usdtl rekabetci fiyat), siz benim yazdiklarimi bir daha okuyun. Dolar su kadar olmasi mi gerekli diyorum? Ancak dusecegi varsa duser diyorum(finansal piyasalar 'exact science' degil) ve guney afrika ornegini veriyorum. Hatta sizin kibirli(bilmis) tavriniza gonderme olarak kristal kure diyorum. Dolar duserse(kuresel) twin deficit sebebi ile duser(arastirin bir zahmet). Ic piyasa da ise avrupa birligi, ozgurlukler ve batiya boncuk dagitmak sureti ile carry trade icin uygun ortami saglamak ile duser( dikkat hedef fiyat vermiyorum).
4) siz yazdiklarimi rica ediyorum bir daha okuyun. Eski yeni muhabbeti yapmayin diyor ve uslubunuzu acikca elestiriyorum. Siz eskiler konusuna tam gaz devam (edin canim banane uslubunuz buysa).
Kendi adima baska birsey yazmama gerek var mi yok mu seklinde asla birsey soylemem cunku sizin bir onceki mesajinizda yazdiginiz gibi sozumu yemek istemem (iki mesaj arasi zaman yeterince uzundu sanirim). Bir daha yazmayacagim diyince kendinize bir onem mi atfetmis oluyorsunuz? Ya da cool oldugunuzu falan mi zannediyorsunuz? Siz en iyisi buradan cevap vermeyin (ya da verin banane) cevap verecekseniz ozelden yazin(ya da yazmayin banane).
Dost olmasakta, hatta sizi tanimam etmem ancak dost tavsiyesi kabilinden bir tavsiye (ister alin ister almayin) herkese acik ortamlarda yazarken ilk once empati yapin(ya da yapmayin banane) ve genellemeden uzak durun(ya da genelleme yapin banane), benim gibi tavrinizdan nem kapan birisi cikip size cok alakasiz gelecek bazi seyler icin itiraz edebilir.
Kalin saglicakla.
Pardon bayım ilk paragraf kesinlikle yannı$ malesef, lütfen iyi inceleyin, yanıltmamalı kimseleri böylesi hassas mevzularda, net kemiksiz Clinton'cu idi hepi topu bunnarın..
Zati herdaim kandırıldım takılıyo mühim mesele bile değil o kısmı gari ama anti-TriumpH olaraktan ordan kelli tepe taklak ya bunnar, misal bknz. ayakbastı bile $eetmedi muhterem TriumpH bizim sözde mütevazinin tasarrufsuz sarayına ya da henüz topraklarımıza bile diyelim..
Yamuk az bile kalır ki yapar da daha yapacakta malum bizim bunnar anti cumhuriyet takıldıkları için az bile, yani bunlar daha iyi günleri saraycı güruhun.. Menüde daha neler vardır neler.. Ajandası gereği TC'nin daha fazla monar$i besleme dev$irmesi olu$una seyirci kalamaz Amerikan Cumhuriyetçileri, yoksa sıra onlara gelir aynen..
Son paragrafsa ise iyi espri katılıyorum )..
https://m.sabah.com.tr/yazarlar/ovur...on-mi-trump-mi
Sabah gazetesi bile trumptan bahsediyor o dönem. Feto clintonu destekliyordu diyerek Trump kazansın diye neredeyse kurban kesecekti bizimkiler diye hatırlıyorum.
hpy bu bahsettiğin 'kesit hadise' ve benzeri ufak TriumpH vari tavırları o son demlerde var olmakla beraber, bütün içinde sadece sahte fırça darbeleriydi aKp'nin kendi büyük resim tuvalleri üzerinde..
Aksine yani tam tersi ) yoğun ClintonHatun&Demokrat desteklerini aylarca ayyuka çıkarırlarken, ilgi seçimlere sadece 2 ay kala biçare böyle yalak salvolar da yaBtılar çok aKıllı style.. Malesef çalı$ma tarzları trajikomik..
Hatta son ana kadar Hillo$ önde gösterilince uyanık Amerikanyalılar tarafından ki sandıktan bile oy çokluğuyla çıkıp yenildi)), bizimkiler nerden nasıl dü$mesin bu tuzaklara misali $akkadanak ofsayt da kalmı$tılar..
Naapsınlar el-mahkum net anti-cümhuriyet pozda ebelendiler bu sefer..)
O dönemi iyi incelersen barizdir bu durum..
Epeydir aklımda yazmak bugüne nasip oldu..
Herkese iyi trade'ler..
Yer İmleri