Sayfa 169/531 İlkİlk ... 69119159167168169170171179219269 ... SonSon
Arama sonucu : 4247 madde; 1,345 - 1,352 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - II

1.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Buna takılmayın nominal değerden bahsediyor, o adet sayısı sizi ilgilendiren kısım %82,72 bedelli ile 3 TL rüçhan kullanacak olmanız .. Kimseyi etkilemek istemem ama 3 TL rüçhan gerçekten enteresan 1 TL olmalı 3 TL çok yüksek bana göre ben katılmak istemem şahsen . Zaten ilk toplantı sonrası yapılan açıklama ardından taban taban olmuştu .
    Bu güzel bi şeydir, bakış açısı
    firma hantallaşmadan güçlenecek.

mesela ödenmiş sermaye azaltılarak(hisse sayısı azaltılarak) da sermaye artırımı yapılabiliyor.
    firmaya para giriyor bünye güçleniyor.

ciddi firmalarda problem olmaz, bedelli ticaretiyle geçinen patronlar farklı
    sabancı da öyle şeyler olmaz. topladığı her kuruşun hakkını verip yatırıma dönüştürüp topladığı parayı çar çur etmez.

hamiş
    ben sermayeyi %300 artırıyor 430 milyona çıkarıyorum bedellileride nominal değerden(1 liradan) kullandırıyorum diyebilirdi
    sadece hisse sayınız çok olurdu, gene aynı parayı öderdiniz, pay değeri fiyatı düşük olurdu.
    başka bi şey olmazdı.
    Son düzenleme : koçari; 11-03-2021 saat: 20:45.

Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    Bu güzel bi şeydir, bakış açısı
    firma hantallaşmadan güçlenecek.

bakış açısı
    mesela ödenmiş sermaye azaltılarak da sermaye artırımı yapılabiliyor.
    firmaya para giriyor bünye güçleniyor.

ciddi firmalarda problem olmaz, bedelli ticaretiyle geçinen patronlar farklı
    sabancı da öyle şeyler olmaz. topladığı her kuruşun hakkını verir.
    Yani aynı kalitede aynı anda aynı ağaçtan toplanmış bir portakali yan tezgahta 1 TL iken siz esnaf kazansın diye 3tl’den alırım diyorsunuz yani? İnsanlar buraya yatırım yapıyor ve kazanç icin yapıyorlar . Firma güçlenmek ve para girişi istiyorsa bunu daha farklı yollarla yapabilirdi . Bu benim fikrim , bedelliye girilmez değil girilir ama neden rüçhan 3 TL den kullanayım . Ayrıca firma “ Şirketimizin kredi borçlarının geri ödenmesinde kullanılması planlanmaktadır.” Diyor daha önceden yatırımda kullanacağız demişlerdi .. Herneyse bu şahsı fikrim isteyen alır isteyen satar herkes kendi kararını verir .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

3.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Yani aynı kalitede aynı anda aynı ağaçtan toplanmış bir portakali yan tezgahta 1 TL iken siz esnaf kazansın diye 3tlâ€â•den alırım diyorsunuz yani? İnsanlar buraya yatırım yapıyor ve kazanç icin yapıyorlar . Firma güçlenmek ve para girişi istiyorsa bunu daha farklı yollarla yapabilirdi . Bu benim fikrim , bedelliye girilmez değil girilir ama neden rüçhan 3 TL den kullanayım . Ayrıca firma “ Şirketimizin kredi borçlarının geri ödenmesinde kullanılması planlanmaktadır.†Diyor daha önceden yatırımda kullanacağız demişlerdi .. Herneyse bu şahsı fikrim isteyen alır isteyen satar herkes kendi kararını verir .
    Aynı şey değil.

yalnız galiba özel emirle (11 küsür milyon hisseyi)beyaz atlım mı almış acaba, öyleyse uzun vadeli yatırımcılığı göze almış olmalı o paranın firmaya değer katmasını bekleyecek.

4. Bu tarz bedelliyi ben ilk kez prkab da gördüm 2.4 den bedelli kullandık o zaman piyasa fiyatı da buydu zaten , sonra 1.9 a düşmüştü iğrenç bir durumdu çok sonra topladı tabii.

Bu bedelli falan değil düpedüz halka arz aslında ben bugün olsa ruchani satar oluşacak yeni fiyattan hisse alırdım ama adamlar kullanılmayan kalan ruchanida borsada satabilirler nereden baksan benim açımdan hoş değil bilmem hisse çok değerliyse sorun değil tabii .

Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    aynı şey değil.
    Peki ayni şey değil sanın siz , 3 TL’den rüçhan alırım diyorsanız tabii ki sorun yok . Sizle karşılıklı yazışmak istemiyorum çünkü kabullenme huyunuz maalesef yok ne yazarsam yazayım hatta Teknosa ceosu size haksızsınız dese bile fikriniz değişmez . %300 bedelli yazdınız ve sildiniz ki %300 bedelli yapmıyor %82 yapıyor . Benzerini prkme’de yaptınız temettu hissesi dediniz durdunuz ki yanlış hatırlamıyorsam bu hisse uzun suredir temettu vermiyor ve 10 yılda 4 kez temettü vermiş ama inat ettiniz bir şey yazmadım ama sonuç ortada .. prkme iyi hissedir bencede ama temettu hissesi demem buna güvenerek hisse almam .. İyi akşamlar size

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

6. Küsüratlarla işim olmadığndandır
    örnektir.

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Bu tarz bedelliyi ben ilk kez prkab da gördüm 2.4 den bedelli kullandık o zaman piyasa fiyatı da buydu zaten , sonra 1.9 a düşmüştü iğrenç bir durumdu çok sonra topladı tabii.

Bu bedelli falan değil düpedüz halka arz aslında ben bugün olsa ruchani satar oluşacak yeni fiyattan hisse alırdım ama adamlar kullanılmayan kalan ruchanida borsada satabilirler nereden baksan benim açımdan hoş değil bilmem hisse çok değerliyse sorun değil tabii .
    Kullanılmayan rüçhanlari alacaklar öyle bir yazı okudum . Rüçhan yüksek gerçekten

8. Cevap vermeye gelince iki aydır cevap vemeyen benim
    bilmiyormuşum gibi algılanmasın istediğimden mecburen yazdım.

Sayfa 169/531 İlkİlk ... 69119159167168169170171179219269 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •