Sayfa 175/1019 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: Viop XLV

1. beşyüzyedi
    @e507
    ·
    4s
    "Piyasa likdiitesini artırmak ve tıkanıkları açmak için, daha #serbest bir kur rejimine geçeceğini" belirten Mısır MB sonrası Mısır poundu 20 dk içinde %15 yukarı fırlayarak ilk kez 20 seviyesini geçti...
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

2. BES'de yeni düzenleme olacak dendi detay açıklanmadı.

Normalde 10 yıl ve 56 yaş dolunca hepsini çekmek mantıklı.

Teşvik sistemde birikim tutmaya değil, sürekli ödeme yapmaya yönenelik gibi. Belki birikimini emekli maaşı gibi almayı düşünenler için düzenleme gelir. Hatırladığım kadarı ile sigortacıların beklenen ömür atıyorum 85 yaş, devlet 75 olsun diyor gibi tartışmalar vardı.

Bana göre belirli bir yaştan sonra sistemde kalan birikime yılda %2 ek devlet yardımı gibi bir şey getirilmesi faydalı olur.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. İleride reverse mortgage de gelir.

Yalnız yaşayan, çocukları vs olmayan dul çok insan var. Evlerinde oturup belirli aylık getiri alıp, ölünce evi devretmek de bir ihtiyaç olabilir.

4. Dün haber vardı, iddiaya göre adam eşini sigorta yapmış sonra tepeden aşağıya yuvarlamış, sigortadan para almayı düşünmüş.

Bu tip şeyler de yaygınlaşır. Eski ABD filmlerinde çok olurdu bizde de hayata geçiyor belki.

Taşınan Açıklar da azalış var, kayda değer olarak EREGL AKBNK YKBNK ında taşıma olmuş,

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    BES'de yeni düzenleme olacak dendi detay açıklanmadı.

Normalde 10 yıl ve 56 yaş dolunca hepsini çekmek mantıklı.

Teşvik sistemde birikim tutmaya değil, sürekli ödeme yapmaya yönenelik gibi. Belki birikimini emekli maaşı gibi almayı düşünenler için düzenleme gelir. Hatırladığım kadarı ile sigortacıların beklenen ömür atıyorum 85 yaş, devlet 75 olsun diyor gibi tartışmalar vardı.

Bana göre belirli bir yaştan sonra sistemde kalan birikime yılda %2 ek devlet yardımı gibi bir şey getirilmesi faydalı olur.
    kusura bakmayın ama BES bir emeklilik değildir. Ödediğiniz parayı bir seferde veya maksimum 10 yıl bir vadede taksit taksit alma sistemidir. Bunu kooperatifle ev almak gibi düşünün mesela. BES sözleşmelerine bakarsanız, bunu görürsünüz. Devlet para borsaya, dövize ,altına gitmesin diye BES icat etti ve %25 veya %30 katkı koydu. Özal döneminde bir ev parası kadar para aldı ama AKP öderken soğan cücüğü kadar 4 taksitle ödedi.Şimdiki BES'lerin ödemesi de böylew olacak çünkü kasada para yok. BES'i bunun için döviz üzerinden yapmıyorlar. Ödeme alacağız zaman devletin verdiği katkı ile sadece 4 koli yumurta da alabilirsiniz. Yaşın önemi yok. Reel olarak devlet ne geri ödeyecek onun önemi var. Burada da cevap soğan cücüğü olacaktır.

7. İnsanlar çok fazla birikimi düşük dolar faizinde bankada tutuyor.

İnsanlarda ülkeye güven var ama TL'ye güven yok.

Bunu veri olarak alıp düzgün ürünler çıkarmaları lazım, az bir risk ile biraz daha fazla getiriye millet razı olur, temettü vs peşinde koşan yığınlar var.

Ev vs kişisel olarak iyi ama ülke ekonomisi için çok da üretken değil.

Borsa bu hali ile savunmacı tasarrufçuya uygun değil gibi. Fiyat artışı uzun vadeli düşünen conservative yatırımcıya çok uymuyor sürekli takip gerekiyor.

8.  Alıntı Originally Posted by mustaf2231 Yazıyı Oku
    kusura bakmayın ama BES bir emeklilik değildir. Ödediğiniz parayı bir seferde veya maksimum 10 yıl bir vadede taksit taksit alma sistemidir. Bunu kooperatifle ev almak gibi düşünün mesela. BES sözleşmelerine bakarsanız, bunu görürsünüz. Devlet para borsaya, dövize ,altına gitmesin diye BES icat etti ve %25 veya %30 katkı koydu. Özal döneminde bir ev parası kadar para aldı ama AKP öderken soğan cücüğü kadar 4 taksitle ödedi.Şimdiki BES'lerin ödemesi de böylew olacak çünkü kasada para yok. BES'i bunun için döviz üzerinden yapmıyorlar. Ödeme alacağız zaman devletin verdiği katkı ile sadece 4 koli yumurta da alabilirsiniz. Yaşın önemi yok. Reel olarak devlet ne geri ödeyecek onun önemi var. Burada da cevap soğan cücüğü olacaktır.
    Ben de aynısını düşünüyorum, seneye sistemden çıkışlar hızlanır 2013 de başlamıştı, 10 yıldan sonra durmanın anlamı yok şu hali ile.

Sayfa 175/1019 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •