Sayfa 177/822 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon
Arama sonucu : 6575 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: EndeksS

1. https://www.hisse.net/topluluk/showt...33#post5900933

viob analizlerimi diğer topiğe attım bu günlük, burayada kripto yaptım bu gün, kendimde biraz kripto işine bulaştım,

alt coin falan,..he heh he
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

3.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

usd bazlı geniş ölçek (penbe boncuk)

usd bazlık yakın ölçek (pembe)

pembe oklar çeşitli zamanlarda daha önceki 3 denemeyi gösteriyor, pembeye bu defaki geliş 4.geliş bu bakımdan önemli, geçerse ??? kalırsa maviye giderki

maviye aynı grafiğin TL grafiğinden bakalım bu defa
     Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

pembe boncuk çarpma sonrası (4.defa) aşağıda kırmızı boncuk var, kırmızı boncuk muhtemelen yukarıda bahsettiğim TL de 2648.43 alt üst seviyesinde dengelenir bence,

kırmızı boncuk altına soluksuz gidişler long üzer,..

XL topik sayfa 826 dan devamla

4. bendeki bedevi şansı varken kirmizi boncuk altina giden kara sinek bile görmem eminim..acaip bir inancsizlik coktu ustume bu son yukseliste grafiklere boş gozlerle bakiyorum,hicbir anlam sonuc ihtimal aramak ta gelmiyor icimden..bahar havası mi carpti nedir, 2 gün taban olsa endeks bende renk körlüğü var sanirim deyip dr bile gidebilirim..

5.  Alıntı Originally Posted by gmt® Yazıyı Oku
    bendeki bedevi şansı varken kirmizi boncuk altina giden kara sinek bile görmem eminim..acaip bir inancsizlik coktu ustume bu son yukseliste grafiklere boş gozlerle bakiyorum,hicbir anlam sonuc ihtimal aramak ta gelmiyor icimden..bahar havası mi carpti nedir, 2 gün taban olsa endeks bende renk körlüğü var sanirim deyip dr bile gidebilirim..
    sayın gmt;
    benim burada yazdıklarım geçmişe doğru kayıtlı, işlediğim konu bunun etrafında belli,..grafiklerim bu nedenle belli,..muhtemel dönüş yerleri o nedenle belli,

örneğin pembe boncuk dediğim böyle bir yerdi,..
    şu fark olabilir sadece,

herhangi bir yükseliş sonrası (şimdi olduğu üzere pembe boncuktan) dönüş yerinde, dönüş yeri şayet çalışırsa (pembe boncuk çalıştı),

piyasa:

1.realize de mi?

yoksa

2.short ta mı?

dır??? bu problemin çözümü,

yükseliş esnasında eğer geçmişe
    short olarak borçlanmışsak
    short olsun isteriz;
    yükselişe long olarak gelmişsek ve dönüşe yakalanmışsak
    realize olsun isteriz;
    taze ayı isek göznlümüzde en az
    bir realize vardır ama
    piyasa short a piyasa dönüşecek mi derinleşecekmi

buna bakarız ama trend devamına short stop ise muhtemelen cebimizde oluruz,..

siz bu soruların hepsini anladığımı kadarı ile zaten biliyorsunuz, o nedenle size katacağım bir şey yok, ama en başında size dediğim taşıdığınız yükü azaltabiliyormuyuz, tehlikeden uzaklaşabiliyormuyuz, aynı yönümüzü tutarken/korurken sıkışmışlıktan çıkma adına bir strateji kurabiliyormuyuz, portföyümüz bu şansı bize tanıyor mu?..

benim short beklentim dediğim üzere 31 ekim 2022, o zamanın olayları ve hazırlayıcıları neler olabilir??? bilemem,..ama yaptığım tanımda bir realzie sonrası (pembe boncuk bu olabilir) 31 ekime zoraki/ıkına sıkına long devam edecek tahminindeydim bunu koruyorum,

6. pembe boncuk yeresi sonrası gelişmeler:

TR ottoman kavalayı müebbet yönünde sonlandırdı,
    biden sözde ermeni soykırımını soykırım olarak yineledi,
    TR ye tavır almakta ısrarcı olduğunu gösterdi
    Savunma Sanayii başkanlığı Rusyadan 2.partti s-400 lerin alımından bahsetti, ısrarcıyız dedi,
    s-400 ler geliyorsa f-16 blok 70 işi belli ki olmayacak,
    bu TR ni Ukrayna war da Ukraynacıyken Rusyacı olması demek,
    Çavuşoğlu Ukraynada faşistlerin istenmediğin bahsetmişti,

birden ani değişiklik 2.parti s-400 alımından bahsetmek,
    yaparsan yaparım Rusyayla yakınlaşırım demek,
    Çavuşoğlu Nato gemilerinin Karadenize girmemeleri iyi olur demişti,

bir öncesinde Cavuşoğlu Suriye rejiminin ypg üstüne gitmesini,
    biz bunu doğru bulur destekleriz dediyfi,
    Suriye toprak bütünlüğü bölünemez demişti,
    bölücüler kimler ypg yani ABD kuvvetleri,
    son olarak bunları göreve gelir gelmez ilk kim ziyaret etmişti,
    ABD merkez kuvvetler komutanı,

sonrasında CB TR nin milliyetsizleştirme proğramının tersine (mülteciler sorunu) ,
    1.5 mil Suriyelinin dönüşünden bahsetmekte, onurlu dönüş proğramı,
    Avrupayasa bunların TR de kalmasını, Suriyeye dönmemesini, ama kendilerine de gelmemesini istiyor, bu onlara göre Trni milliyetsizleştirme proğramı çünkü,

öte yandan
    Ukrayna War gereği doğal gazın çözümsüzlüğü avrupa ekonomilerini başta Almanya vurmak üzere,..bu pariteyi ''1'' altına basacak duruyor,
    Bre Exit ise iyiki çıktım ben vurulmam diyor, ve en yeni füzelerini Ukrayna Wara gönderiyor, ABD ile hem burada hem Güney Çin denizinde varım diyor,
    Euro bölgesi tıkanırsa bu TRde ihracatın azalması demek olur,
    bizi de(borsaları) aşağı basar,..zaten döviz darboğazındayız, az dövzi, daha çok swap demek, Araptan alınırsa sevap demek!
    genelde parite yukarı borsa yukarı dır, paritenin düşüşüne aslen düşmeliydik, ama çıktık,..çünkü USD ucuzlattı, kimse kelepire düşmek istemiyor,
    USD ve ABD faizlerinde zaten yön uzuncadır yukarıyken,
    uzunca süredir süregelen ABD prestij kayıplarının telafisine yönelik biat için
    gerekli olan değerli dolar ve yüksek faizde Ukrayna War fırsat çıkardı,
    ABD bu nedenle tüm globa enflasyon pompalamaya çok istekli,
    Enflasyon ise faizleri kuracaktır, faiz ise borsaların baş belası,..
    bu piyasayı daha önce keçi piyasası demiştim (bkz geçmiş) ve hakikaten de inadına yükseldik,
    FED tarafı ise bir süre önce bilançosunu yetkili ağızlarından ''hızla'' küçültmekten bahsetti bu biat için gerekli olan değerli doların düğmesine basıldı demektir,
    bu haber ilk kriptolara vurdu,..
    bizde USD zaten değerli, karşısında kur koruma ''war'' bu şimdilik 15 üstüne bırakmıyor ama bıraktığında bu en az 18 demek olabilir,..

çünkü borsa zirve tazeledi, USD de de tazeleyebilir, USD borsadan niye geri kalsın ki,
    bu olursa grafikteki kırmızı boncuk altına piyasa gelişir,
    ama agresif short olurmu???
    Son düzenleme : indregandi; 28-04-2022 saat: 01:13.

7. yukarıya göre banka blançolarının fainali ile ABD ile flört yerini karşılıklı inatlaşmaya çoktan çevirmiş duruyor, ancak yinde TR Ukrayna Warda ve Suriyede ABD için köşe başı,..
    diğer soru ise bu yukarıda yazdığım kötüler, 31 ekimde mi buluşacaklar,..
    yoksa şu sıralar realizelerle bertaraf mı olacaklar,..

ben TR nin köşe başı özelliğinin bir süre daha devam edeceğini ancak global ekonominin yükselen risklerine karşı çok kırılgan olmaya devam edeceğini,..

sanki 31 ekim gibi kötülüğün(short ve shortu besleyici haberler) daha belirgin hal alacağını öngörmekteyim,..
    Son düzenleme : indregandi; 28-04-2022 saat: 01:25.

8. mesaj 1411 de toplu gösterim olan

usd bazlı grafiğe bakarsak,

kırmızı boncuk yeresi yani,..

sert düşü sonrası devamla dün oraya vurmuştuk, bu günse oradan dönerek destek almış duruyoruz,

durum halen ''?''

shortun derinleşmesi için oranın mutlaka aşağı geçilmesi gerekir, yoksa short gelmez bunaltır,

usd değerleri skalada mevcut, bu değerler referans olarak alınabilir

Sayfa 177/822 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •