Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 183/564 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Şu anda Tüpraş, Froto, ve Brisa "grafik pahalı" kriterinizden geçer not alıyor değil mi? Ayrıca, mesela Soda'yı ele alırsak 2013 11. ayda yaklaşık 1,2 TL imiş ve şu anda 5,07. Bu kriteri değerlendirirken ufak bir sapma veriyor musunuz, yoksa 4,8'in altına gelmediği sürece kesinlikle alım yapmaz mısınız? Eğer hiç sapma payı vermiyorsanız kaliteli hisseler arasında "grafik pahalı" olmayan sayısı biraz az gibi duruyor, bu durumda ne önerirsiniz?

Ayrıca; short, hedging, negatif korelasyonlu hisseler vb biraz fazla teknik meselelere girmek istemeyen veya bilgisi olmayanlar için sizce altın nasıl bir hedging aracı?
    Froto hiç grafik pahalı olmadı...Tüpraş son düşüşle grafik pahalı olmaktan çıktı..Brisa, pahalıyı geçtim, grafik ucuz (Gerçi grafik ucuz çok güzel bir şey değil, pahalı olmaması yeterli)

4 yıl ve 8 yıla bakıyorum..4 yıl sınırda ise, 8 yılı da kontrol ediyorum...4 yıl için sınırda, ama 8 yıl için net grafik pahalı.

Altın: gayet güzel bir araç...özellikle gram altın...çok işlem yapılmayan portföy bileşenlerinde tercih edilebilir...mesela BES fonum %100 gram altında 2 yıldır...%60 a yakın geriti var bu sürede..ağrısız başım, kaygısız aşım...100 tl civarıyken girdim gram altına.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Froto hiç grafik pahalı olmadı...Tüpraş son düşüşle grafik pahalı olmaktan çıktı..Brisa, pahalıyı geçtim, grafik ucuz (Gerçi grafik ucuz çok güzel bir şey değil, pahalı olmaması yeterli)

4 yıl ve 8 yıla bakıyorum..4 yıl sınırda ise, 8 yılı da kontrol ediyorum...4 yıl için sınırda, ama 8 yıl için net grafik pahalı.
    Teşekkürler, peki Soda örneği ve grafik pahalıları çıkarırsak elde çok çok az seçenek kalması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yenilerini bulmayı düşünsek de yatırım yapılabilir şirket sayısı çok değil sanki.. Bu arada şu anda sizin portfoyünüzdeki hisseleri öğrenme şansımız var mıdır, daha önce yazmış mıydınız?

Altın: gayet güzel bir araç...özellikle gram altın...çok işlem yapılmayan portföy bileşenlerinde tercih edilebilir...mesela BES fonum %100 gram altında 2 yıldır...%60 a yakın geriti var bu sürede..ağrısız başım, kaygısız aşım...100 tl civarıyken girdim gram altına.
    Bence de; ben de portföyümde ciddi bir oranda tutmayı planlıyorum.

Bu arada şöyle bir flood okudum, yorumlarınıza bırakıyoum.
    https://twitter.com/uarpak/status/935065915238047745

3. merhabalar, ben de takipcisiyim bu konunun. emegi gecen herkese tesekkurler. zaman bulunca daha uzun yazarim kendi hikayemi ama kisaca benim kendi cikardigim sonucu yazmak istiyorum. Borsaya ilk basladigim zamanlarda nakitim yoktu, tecrubem de yoktu. simdi nakitim daha fazla ve kendime gore uzun vade tecrubesi edindim. Ama kafa yerine, hektasi 2,7 lerden tuprasi 40 li rakamlardan sattiktan sonra geldi. Simdi ne yapmak lazim.

Ben kriz bekliyorum. Eninde sonunda gelecek krizde Tuprasa ne oldu batti mi yahu denilen yerlerde toplu alim yapmayi bekliyorum. Krizde dolar yukselecegi icin nakitimi de dolarda bekletiyorum. Kriz zamaninda artik ne kadar ucuzdan alip unutabilirsek. Yillarin tecrubesiyle vardigim sonuc ve hareket plani bu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Piyasayi yuksek bulanlara tavsiyem:
    Paranizi biriktirin.
    Likit enstrumanlarda tutun.
    Alacaginiz kagitlari da belirleyin.
    Kriz aninda psikolojiniz elveriyorsa alimlarinizi blok olarak yapin.
    Sonra da biriktirme olarak devam edin.
    Bu arada da her seyde oldugu gibi bunda da soylemenin yapmaktan daha zor oldugunu da unutmayin.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Piyasayi yuksek bulanlara tavsiyem:
    Paranizi biriktirin.
    Likit enstrumanlarda tutun.
    Alacaginiz kagitlari da belirleyin.
    Kriz aninda psikolojiniz elveriyorsa alimlarinizi blok olarak yapin.
    Sonra da biriktirme olarak devam edin.
    Bu arada da her seyde oldugu gibi bunda da soylemenin yapmaktan daha zor oldugunu da unutmayin.
    Syg,
    Ya da kademeli alım yapılabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by sabuncu Yazıyı Oku
    merhabalar, ben de takipcisiyim bu konunun. emegi gecen herkese tesekkurler. zaman bulunca daha uzun yazarim kendi hikayemi ama kisaca benim kendi cikardigim sonucu yazmak istiyorum. Borsaya ilk basladigim zamanlarda nakitim yoktu, tecrubem de yoktu. simdi nakitim daha fazla ve kendime gore uzun vade tecrubesi edindim. Ama kafa yerine, hektasi 2,7 lerden tuprasi 40 li rakamlardan sattiktan sonra geldi. Simdi ne yapmak lazim.

Ben kriz bekliyorum. Eninde sonunda gelecek krizde Tuprasa ne oldu batti mi yahu denilen yerlerde toplu alim yapmayi bekliyorum. Krizde dolar yukselecegi icin nakitimi de dolarda bekletiyorum. Kriz zamaninda artik ne kadar ucuzdan alip unutabilirsek. Yillarin tecrubesiyle vardigim sonuc ve hareket plani bu.
    Bu bakış açısı yanlış..eninde sonunda gelecek diye bir şey yok...Beklentiye kalsa ben 1-2 yıldır bekliyorum, %70 ihtimalle diyelim...ama gelmiyor diye, kabuğa çekileceke halimiz yok..başta fed olmak üzere merkez bankaları piyasaları fonluyor, suni teneffüs ile hasta yaşatılmaya çalışılıyor..diğer taraftan bu arada fiyatını 2-3 katına çıkaran hisseler oldu. Bu nedenle ihtiyatlı olup, gerekirse hedge enstrümanları kullanıp işimize bakmalıyız.

Şahsen, hisse alımı yaparsam, mutlaka hedge işlemini de yapıyorum..detayları tcell örneğinde olduğu gibi önceki sayfalarda var.

7. piyasalar için negatif beklentidesiniz yani doğru mu.

8. Yeni başlayan biri için portföy nasıl olmalı? Riski bölmek adına 10 hisse almak mantıklı ama takibi zor değil mi? Yaşım 32, hala hayat mucadelesi veriyoruz. Haliyle işime odaklanmam gerekiyor. Üstatlardan öneri bekliyorum.

Sayfa 183/564 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •