Sayfa 183/637 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. https://www.gesyatirim.com/?gclid=EA...SAAEgIxv_D_BwE

Bu tarz bir yatrim hakkında düşünceniz nasil olur

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    aman aman..kumar bize ters

Ben şahsen spot tan dolar almak yerine vadeliden, yani viop tan alıyorum...tek dezavantajı kardan çeyreklik bazda %10 stopaj keislmesi...ama alım satım arasında fark yok...sıfır marj ile işlem yapabiliyorsun...ben şöyle yapıyorum...100 bin tl lik dolar mı almak istiyorum...gidiyorum 95 bin tl yi likit fonda tutuyorum..5 bin tl ile 100 bin tl lik usd kontrat alıyorum.

senin usd bazlı portföye hisse ekleme, çıkarma işlemi mantık açısından güzel olsa da..pratik olarak uygulaması zor geliyor...bir de kaç hisse var, kaçar tane işlem yapacaksın vs.
    kontratlı olarak alınan dolarlar hesaba geçiyor mu? 5bin TL ile aldığınız doları vadeli yapıp faiz alma şansı var mı? yoksa vadesi dolunca mı dolar elimize geçiyor?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Karşıyakalı Yazıyı Oku
    sahibinden ötürümü
    Sahibinden ve sektorunden.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    kontratlı olarak alınan dolarlar hesaba geçiyor mu? 5bin TL ile aldığınız doları vadeli yapıp faiz alma şansı var mı? yoksa vadesi dolunca mı dolar elimize geçiyor?
    Vadeli işlemler piyasası için bu başlıkta fazla detaya girmeyelim bence...portföy hisse hedge amaçlı olarak işlem yapılabilir dedim, somut ornek paylaştım..,pek ilgi görmedi...bu nedenle bu konuyu forumdaki ilgili başlıklara havale edelim.

5.  Alıntı Originally Posted by hotterbutter Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary,
    Yorumunuz için teşekkürler. Öncelikle birikimlerim daha iyi olabilirdi daha çok tasarruf yaparak ama olmadı ve bazı yaptığım aptalca hareketlerden dolayı(bakınız sterline içim gidiyor şu anda) daha da arttirabilecekken onu da yapamadım geçtiğimiz 1 yıl içinde ve bu zamana kadarda borsadan hep uzak oldum, zaman zaman korktum yada anlamadığımdan bulasmadim.anlayacağınız çok mesafeliydim ama artık birşeyler yapmak istiyorum.
    Topikte 100. sayfaya kadar geldim ve uvy için verilen hisselere yatırım yapmak istiyorum. Aradan 1 aydan fazla zaman geçti ama halen geçerlidir diye düşünüyorum ve heralde 5 tane seçmen gerekse şimdilik petkm, brisa, tavhl, soda ve aksa.
    Ben baya geç kalmış biri olarak bunlara hemen yatırım yapabilir miyim? Önerdiğiniz gibi değilde mesela direk %10 yatirsam çokmu acele etmiş olurum?
    Teşekkür ederim şimdiden

D5833 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu 5 hisse benim de beğendiğim ve alım icin takipte olduğum hisseler...sadece soda grafik pahalı olduğu için elenir benim stratejime göre...aksa da sınırda, onun da gevşemesini beklerdim.

Toplam portföyümüzün 400k gibi bir rakam olduğunu belirtmiştiniz, bu büyük bir rakam...bir anda %10, yanı 40 bin tl yatırmak riskli olur bence...endeksin 100 bin altına gelme ihtimali de var.

Hisse yatırımları konusunda yeterli tecrübeniz olmadığını belirttiğiniz icin aylık %1, hadi bilemediniz %2 olsun..fazlası riskli babam göre.

6. yatırım cok ıyı ama garantısı nedır verdıgımız paranın 3 gun sonra sırketın ortadan kaybolma ıhtımalı var garantısı varsa en güzel yatırım...

Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    https://www.gesyatirim.com/?gclid=EA...SAAEgIxv_D_BwE

Bu tarz bir yatrim hakkında düşünceniz nasil olur

7. PGSUS

Şu anda 2,6 milyar TL PD si var.

Hisse bu dönem hızlı bir ciro artışı içinde.Yıllık bazda %40 lık ciro büyümesi gerçekleştirirse şayet 2017 sonu için sunumlarda bekledikleri FAVÖK marjını (%23-%24) yakalarsa 1-1,20 milyar TL favök yazması içten bile değil.

Kaç F/k ya denk geliyor,bi an hesaplayamadım

http://www.pegasusyatirimciiliskiler...unumu_2017.pdf

Halka arz edildiğinden beri endekse göre %10 primli.

Komik.
    Stop Wishing Start Doing

8. Yalnız hucre fiyatlarının düşmesi ile ges isi cok karli hale gelmiş görünen. 5 sene gibi bit sürede kendini amorti edebiliyor an itibari ile.. Illa bir şirkete bagli olmak durumu yok.. Beyaz yakali arkadaşlar bir araya gelip kendide yapabilir. Bakim maaliyeti çok düşük..

Bunlar benim netten araştırdıgim kadarı ile öğrendiklerim..

Ama ges kurulumu hakkında bilgili Arakadaslar bizi aydınlatırsa seviniriz...

Sayfa 183/637 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •