Evet piyasa zayıf dedim dedim dedim bakın zayıf çıktı.
Ama zayıflığı attı bugün itibari ile.
Soluksuz nefessiz mal aldırmadan sımsıkı dimdik vur 5. Dalgaya keyfimiz gelsin hadi bakalım.
Evet piyasa zayıf dedim dedim dedim bakın zayıf çıktı.
Ama zayıflığı attı bugün itibari ile.
Soluksuz nefessiz mal aldırmadan sımsıkı dimdik vur 5. Dalgaya keyfimiz gelsin hadi bakalım.
Haber yayılmadan tepki geldi, bence satan yerine koydu çok büyük el değiştirmeler olmadı gibi. 1-2 saat belirsizlik sürseydi ben de dipten satıp lanet olsun borsaya diyebilirdim.
Dışarıda olanların da haberi olacak şekilde olayı geliştirmediler. Burada bile seans içi neden düştü tam anlaşılmadı.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bi kere bulaştıysa kurtuluşu olmaz, sigara gibi bişii bu bağımlılık yapıyor. Kurtulmanın tek yolu batmaktır, gerçi o da çözüm değil, eline para geçince tekrar kürkçü dükkanına gelirsin.
çünkü burda hergün para dağıtıyorlar, fırsatlar hiç bitmiyor...
Geçenlerde bu sayfaya yeni düşen bir arkadaş yazdı, ben endekisin yükseleceğini düşünüyorum ama aldığım hisse gitmiyor o yüzden lönkcü olup paramı katlamak istiyorum diyen için bulunmaz bir ortam. Ayrıca dediğin gibi çift yönlü olduğu için endekis düşerken de burda kazanabiliyorsun. Çünkü senin hisse yükselmeyebilür ama viob mecbur yükselir
Hamdım Piştim Yandım
Gün içi çok hareketliydi ancak cevap yazabiliyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle.
HRC fiyatlarının dipte olduğu görüşünde değilim. Sektörün içinden birisi olarak geçmiş senelerde çok daha düşük HRC fiyatlarında 30-40 dolar HRC-Hurda spreadiyle Ereğlinin uzun yıllar yerinde saydığına şahidim. Kaldı ki Demir-çelikler olası resesyondan ya da durgunluktan en çok etkilenecek sektör olacak. Örneğin şu an çelik boru tabanlı altyapı projeleri çok yavaşladı. Döngüselliği anlatmaya çok gerek yok siz de zaten hakimsiniz.
Temettü portföyüme koymam dememin sebebi de bu döngüsellikten geliyor. Temettü porföyündeki bir şirketin kârı bence bu kadar dalgalanmamalı. Ereğlinin kârının büyük kısmını dağıtıyor olması cezbedici gelse de bu yatırımlardan kısılan bir tutar. Ereğli TR'de kote şu an en büyük sanayi kuruluşu olabilir ama Avrupa çapında bile büyüklüğü tatmin edici değil, kaldı ki en ucuz iş gücü buradayken Ereğli'nin temettüyü azaltıp ölçek ekonomisi kazanmak adına büyüme yoluna gitmesini tercih ederdim geçmiş yıllarda. Bu hem şuanki hisse fiyatınının daha yüksek olmasını sağlardı hem de uzun vadede daha çok temettü kazandırırdı. Ama OYAK bağı sebebi ile kâr dağıtılıyor üyelerine cebine giriyor.
Öte yandan Eregli'deki hareketin aslında Dolar hareketi olduğunu görüyoruz. Dolar grafikte geriye doğru giderseniz bu yüksek temettü politikası yüzünden büyümenin geride kaldığını ve dolar bazlı olarak hissenin uzun yıllarca yerinde saydığını görürsünüz.
Pandemi fiyatlamalarda anomaliler yarattı. HRC 2008 yılında 1200 lere gelmiş ardından çok kısa bir sürede 200$'a çakılmıştı. Bir daha da öyle rakamlar görmedik ta ki pandemiye kadar. Hatta şöyle diyeyim HRC'nin 700-750 olduğu zamanlar Ereğli'dekiler göbek atardı bu sene rahatız üst yönetimin önüne iyi temettü rakamı koyabiliyoruz başımıza ekşimeyecekler diye. Navlunların uçması ucuz Çin çeliğine erişimi kısıtlayınca burada inanılmaz marjlar gördük ancak bunların hepsinin geçtiğini düşünüyorum.
Şu an güzel kira getiren bir evim var, döviz bazlı olarak seneye hem kirası hem de evin değeri düşecek. Ben o evi satar mıyım ? Gözümü kırpmadan hem de.
Bol kazançlar katkınız için tekrar teşekkürler.
Sanica şirketinin sahibi de olumsuz konuştu, Avrupa'dan gelen siparişler yavaşladı dedi.
Sanıırm bu adam.
>>>>>>>>>>
https://www.fatinoglu.com.tr/yonetim-kurulu/
Sanica Holding Başkan Vekili Ali Fatinoğlu
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Suriye ile ilgili gelişmeler var sabah ola hayrola
Yer İmleri