Sayfa 184/472 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by kiliTTasi Yazıyı Oku
    Eyt’ye karşı olan ve Eyt’nin ülkeyi batıracağını belirten arkadaşlar yabancılara yapılan yardıma, beşli çeteye aktarılan paralara, taahhüt garantili köprü,yol, hastaneye neden şurada harcadıkları emeğin bir kısmını ayırmadı. Saçma sapan burada vatan millet Sakarya muhabbeti yapmayın ve Eyt’lileri de bu ülkeyi batırıyorlar cahilliğini bir kenara bırakın.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    ulkeyi batirmiyor tamam

Iyide 2000 senesinde ise baslayan birisi 99 da baslayana gore 17 sene daha fazla calisip emekli olacak ayni hakka ayni maasa sahip olacak

Simdi soyle bana revami bu?

2. Merhabalar eşim 1998-1999 Eğitim ve Öğretim döneminde bir ilköğretim okulunda Ücretli öğretmen olarak çalıştı ancak e-devlet'ten baktığımızda o döneme ait herhangi bir SGK'sının yapılmamış olduğunu gördüm. Çalışmış olduğu okula gittim ancak okul arşivlere bakma konusunda oldukça isteksiz davrandı. Ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz?

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Merhabalar eşim 1998-1999 Eğitim ve Öğretim döneminde bir ilköğretim okulunda Ücretli öğretmen olarak çalıştı ancak e-devlet'ten baktığımızda o döneme ait herhangi bir SGK'sının yapılmamış olduğunu gördüm. Çalışmış olduğu okula gittim ancak okul arşivlere bakma konusunda oldukça isteksiz davrandı. Ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz?

O dönemde eşinizin çalıştığına dair bir kanıt ve tanık bulup dava açmanız gerekiyor.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    O dönemde eşinizin çalıştığına dair bir kanıt ve tanık bulup dava açmanız gerekiyor.
    Çok teşekkür ederim, kanıtı bulduk, tanik da var. Dava acmamiz gereken yer is mahkemesi mi acaba?

5.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim, kanıtı bulduk, tanik da var. Dava acmamiz gereken yer is mahkemesi mi acaba?

Siz gidip direkt dava açamıyorsunuz zaten. Dilekçenizi Savcılığa verin. Savcılık ön soruşturma yaparak, gerekli görürse davayı ilgili mahkemede açar.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Siz gidip direkt dava açamıyorsunuz zaten. Dilekçenizi Savcılığa verin. Savcılık ön soruşturma yaparak, gerekli görürse davayı ilgili mahkemede açar.
    Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun sizden[emoji4]

7.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Merhabalar eşim 1998-1999 Eğitim ve Öğretim döneminde bir ilköğretim okulunda Ücretli öğretmen olarak çalıştı ancak e-devlet'ten baktığımızda o döneme ait herhangi bir SGK'sının yapılmamış olduğunu gördüm. Çalışmış olduğu okula gittim ancak okul arşivlere bakma konusunda oldukça isteksiz davrandı. Ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz?

Zaman aşımı süresi 10 yıl, 10 yıl önceye ait işlem yapılamaz.

8. İşçi Alacaklarında Zamanaşımı Süresi Ne Kadardır?

Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve yıllık izin alacaklarına ilişkin davaların hakkın doğumundan itibaren (iş sözleşmesinin feshinden itibaren) mülga 818 S.K. md. 125 uyarınca on yıllık zamanaşımına tabi tutulduğu 6098 S.K. md. 146 uyarınca da genel zamanaşımının 10 yıl olarak belirlenmişken 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanununda 12.10.2017 tarihli değişiklikle getirilen Ek m. 3 uyarınca kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve yıllık ücretli izin alacaklarının 5 yıllık zamanaşımına tabi olduğu düzenlenmiştir.

Fazla çalışma, Hafta tatili, Ulusal bayram ve genel tatil günleri ücret alacakların da ise hakkın doğumundan zaman aşımı süresi 5 yıldır.

Sayfa 184/472 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •