Sayfa 185/1019 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Geçen hafta viopta ilk kez teminatım eksiye düştü, tamamlamak için para aktarmak zorunda kaldım.
    Önceki gün iyi bir miktarda artıdaydım ne olduğunu anlamadım bir günde, çok da tedbirliyim bu oynak piyasada batmamak için, çok pozisyonum var hangisi göçtü de beni yamulttu anlayamadım galiba aracı kurum teminatları yükseltti diye içimden saydırdım.
    Neyse, kafama takıldı, haftasonu dönüp incelerken sonunda buldum. Dolar kontratlarında kontrat başına teminat 1300 liraydı, 1750'ye çıkmış (sanırım bu aracı kuruma bağlı değil merkezi bir karar), bir gecede teminata %35 zam yapmışlar. Tamam dolar arttı normal ama bu teminat artırma işi kademeli yapılmalıydı bence. Kaldıraçlı piyasada bir gecede böyle artışla viopta dolar pozisyon alanlara burdan iyi bir darbe vurmuş oldular, teminat koyamayan pozisyon kapatmıştır.
    Bana aracı kurum bir iş günü önceden mail atıyor
    Dolar için gelen maillere göre:
    24 kasım 1,375 ₺
    6 aralık 1,375 ₺
    15 aralık 1,600 ₺
    20 aralık 1,850 ₺

Bunun haricinde twitterda bazı kişiler cuma günü olan düşüşten önce kurumun teminat tutarını aşırı miktarda(2.5 kat diyen var) arttırdığını yazmışlar. Düşüşü bu tetiklemiş olabilir diyorlar. Gün içinde bu kadar artış yapabilirler mi bilmiyorum

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Brunson krizinde Trump ın attığı tweette TL sadece kısa bir süreliğine yüzde 50 değer kaybetmişti.

Şimdi ortada bir neden yok.

Maliye Bakanının dediği gibi DIŞ GÜÇ te yok...

Peki TL neden 1 yılda yüzde 110 değer kaybediyor...

Kimi yorumcuların iddia ettiği üzere, halkın konut için ve geçinemediği veya cep telefonu, araba gibi ithal mallara olan ilgisi nedeniyle aldığı konut-araç ve tüketici kredileri borçlarını SEÇİM ÖNCESİ devalüasyonla hafifletmek mi isteniyor?

Peki bu bedeli kim ödeyecek?

1- DERHAL: TL Mevduat yapan kişiler...

Kİ yapılan devalüasyonla hemen tahsil ettiler.

Yetmedi mevduat faizlerini de enflasyonla çok orantısız düşürerek, eksi faiz vererek (dolar bazında ana paradan yiyerek) hala tahsil edilmeye devam ediliyor.

2- ZAMANLA : Daha önce Kredi kullansın-kullanmasın Tüm halk.

Bir yıldaki yüzde 110 devalüasyon sonrasında asgari ücretliler bile yüzde 50 zam alabildiler. Bunlara Yüzde 60 lık fatura bedeli yıkıldı. Diğer tüm ücretililer de en az aynı veya daha çok oranda bu faturayı ödeyecekler.

Özelde çalışan bir bankacı bile "biz iş güvencemiz olmadığından bir yıldan fazla kredi çekemiyoruz" demişti.

Yani mutlu bir azınlığın çektiği konut-araç-tüketici kredilerinin devalle gelen yükünü aynı üstündn geçilmeyen köprü-yol mantığında tüm halka rücu edilmiş olmuyor mu?
    Son voleler...

Vampir konulu filmlere bakın. İnsanın kanını öldürene kadar emip sonra bırakıyor, çünkü işine yaramaz artık :-) Kan bitti.

Milyarlarca dolarım olsa tl devalue olsun isterim. Son 2 ay da Forekste birileri parasını 10 katladı (kaldıraca göre daha yüksek olabilir). Adı ne olabilir? Yerli ve milli egonomi programı?

Dıj güçler, Diriliş, uyanış, yerli ve milli, 2023, siha, togg...

İyi uykular, tatlı rüyalar...

Allah sonumuzu hayır etsin...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    bilmediğiniz yatırım araçlarından uzak durmanız önemli,
    suya kan karıştı.
    her yer köpekbalığı dolu.
    Bravo, iyi tespit...

4. Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

5. Yeni konu hayırlı olsun.

Atilla Yeşilada bakın ne diyor.

https://youtu.be/lXq3bZ3iI_c?t=1806

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Geçen hafta viopta ilk kez teminatım eksiye düştü, tamamlamak için para aktarmak zorunda kaldım.
    Önceki gün iyi bir miktarda artıdaydım ne olduğunu anlamadım bir günde, çok da tedbirliyim bu oynak piyasada batmamak için, çok pozisyonum var hangisi göçtü de beni yamulttu anlayamadım galiba aracı kurum teminatları yükseltti diye içimden saydırdım.
    Neyse, kafama takıldı, haftasonu dönüp incelerken sonunda buldum. Dolar kontratlarında kontrat başına teminat 1300 liraydı, 1750'ye çıkmış (sanırım bu aracı kuruma bağlı değil merkezi bir karar), bir gecede teminata %35 zam yapmışlar. Tamam dolar arttı normal ama bu teminat artırma işi kademeli yapılmalıydı bence. Kaldıraçlı piyasada bir gecede böyle artışla viopta dolar pozisyon alanlara burdan iyi bir darbe vurmuş oldular, teminat koyamayan pozisyon kapatmıştır.
    Para aktarmak çok tehlikeli değil mi? Pazartesi düşüş devam ederse ne yapacaksınız? Yine para mı aktaracaksınız?

Yatırım tavsiyesi değildir...

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Sermaye kontrolüne gelesiye kadar elinde imf gibi bir alternatif var. Onu kullan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ne Imf si agabey???
    Imf zırnık vermez.!!
    Yeni yönetmeliğinde.!!

Gri listede olan ülkelere kredi yok.!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurdu.
    https://www.google.com/amp/s/www.bbc...e-59001937.amp
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 185/1019 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •