Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 186/1002 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,481 - 1,488 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bir sorum var.

3.000 TL/Aylık kira getirisi olan bir evin, piyasa değeri ne olmalıdır?

Ev: İzmir - Gaziemir - Irmak Mah. - 127m2 - 3+1 - 9 yıllık site - 2 büyük-2 küçük havuz - kapalı otopark - çocuk parkı - spor salonu - peyzaj - Aylık aidat 350 TL/ay - 2 katlı binada 1. Kat (Yani ara kat, Zemin - 1 - 2)

Site bu: https://www.sahibinden.com/satilik-d...103651=1139073
    120 ile çarp piyasa değeri odur üzeri balondur bazıları kabul etmesede yani değeri 360 bin fazlasını vermem
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

2. 300 400 çarpanla ev satılıyor.
    sana geri dönüşü 30 yıl sürecek evler.

diyelim aldın herşey yolunda gitti 30 yılda paranı amorti ettin
    ömrün geliyor geçiyor sen 30 yılda yatırımının geri dönüşünü kutluyorsun

30 yılda o eve 2 defa mutfak 3 defa banyo 6 7 badana dış kapı iç kapılar parkeler vs gibi masraflarıda düştüğünde apartmanın yenilenme dış çephe giderleri vergiler düşünce sana dönüşü 50 yıla çıkıyor

20 yaşında alsan evi 70 yaşında paranı amorti ediyorsun sonra belediye kapıyı çalıyor diyorki ev hasarlı yıkıp yeniden yapacağız 200 daha bastır ağa diyor onuda artık torunların yapar
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

3.  Alıntı Originally Posted by tarantula Yazıyı Oku
    300 bin 10 yılda diyorsun 1500 tl kiralık evi 300 bine alabilecekmisin 200 kira çarpanına bu bir.
    ikincisi hepsini peşin çıkarabilecekmisin banka kredisiyle alırsan maliyetin ikiye katlanacak
    son olarak diyelim 300 bin nakitin var faize koyarsan yada dolara yada başka güvenli bir yatırıma zaten onun kazancıyla evde 50 yıl bedava oturacaksın niye satın alıp evin amortismanına katlanasın vergi ödeyesin risk alasın???
    0,5 ye duserse nedne olmasın 0,5 ile alırsan 300 bin liraya 10 yılda 100 bin lira ek para geliyor.

burdaki tartısmaların cogu elindeki nakitle beton alma olayı ile . uygun kredi ile uygun evi alabilmek arasındaki fark anlaşılamadıgından cıkıyor.

işte size hesap yaptım 10 senden 1500 tl vertdiginiz ev icin 300 bin tl veriyorsunuz.

su andaki 0,99 ile değilde 0,50 yi bekleyip alabilirseniz kredi..ki gorunen oraya gidiyor.

300 bin tl kredi cekseniz 0,5 ile 10 senede 400 bin odeyeceksiniz..

bir taraftan 10 sene boyunca 300 bin tl odeyip sonra ceketinizi alıp cıkacaksınız kirada oturdugunuz evden

diger taafta ise 10 sene boyunca 400 bin tl odeyip o gunun piyasa dgerine gore su andakinden daha yuksek degerde bir eviniz olacak.

ve bunuda sadece 100 bin tl bir farkla ( oda taksit odemeleri toplamında) yapacaksınız.

4. sn. umut abi, önerileriniz için sağolun da evi alıp ödeyip bitireli çok oldu, oturacağım evden fazlasını da almam, gerek duymuyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Sn zubizaretta, Esra hanim, tabirimi maruz görün, eşşeği sağlam kazığa bağlamis. Evler almis, kira aliyor , 177binlik arabalar aliyor. Bu foruma ters bi kere onun durumu. Mantikli mantiksiz her fiyattan ev alabilecek durumda kendisi...
    Mühım olan asgari ucretle ne yapabilecegi ? Tabi bu da onun sorunu degil. Yalniz 500binlik evlerin satilmamasida asgari ucretlinin sorunu degil. Ekonomi isterse batsin. Adamlar alisik kit kanaate.
    Ayrica burda kimse fiyatlarin cok dusecegini beklemiyor bence. Herkes konut fiyatlarinin ve mantiksiz şekilde fiyati yukselen herşeyin satilabilmesi icin maaşlarin da yükselmesini,beklemesi gerektigini dusunuyor.

Kronolji basit aslinda.
    Ev fiyatlari ucuşuyla başladi ekonominin batişi.
    Ardindan dolar uctu.
    Enflasyon uctu.patat.domat uctu.
    Hersey in fiyati uctu.

Peki bunlari alacak olan maaşlar uctumu. Hayir. Dengelenmeyi bekleyecek herkes. Savunulan bu.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    sorum şu:
    dengelenme olacağını kim söylüyor?
    GİNİ katsayısı mı düzelecek? eşitlikçi bir anlayış mı gelecek...memurlara %4 zam yapılıyorken devlet bile böyleyken...
    bence olacak olan:
    az sayıda nitelikli insan iyi kazanmaya devam edecek. beğenmiyorsa bırakıp yurtdışına gidecek (çünkü gidebilir). o kadar ki bazı alanlarda memlekette insan kalmadı, bulamıyor firmalar, maaşlarda iyileştirmeye gidiyor. belirtmiştim benim gelirim arttı, artıyor çünkü sektörüm buna müsait. bırakır yurtdışına geri dönerim zaten aksi durumda.
    şu an zengin olan zaten daha da zengin olacak onlar konumuz değil. konumuz emeğiyle kazanan normal insan.
    kalan büyük ve geneli niteliksiz çoğunluk asgari ücreti zor bulacak. bir kısım da devlet memuru olmak için yırtınıp olacak. istanbulda ev alamayacağına göre ya anadoluya gidecek (ki bu yüzden istanbul net göç veriyor şu anda) ya kira ödeyecek. dışarıda yatacak hali yok.

bu dengelenmenin olacağını siz neye dayanarak iddia edip bekliyor, ona göre plan yapıyorsunuz? bence gidişatımız brezilya, güney afrika vs. yönüne doğru. zengini çok zengin. fakiri ultra fakir. mahalle kavramı kalkıyor, suç sıradanlaşıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    hocam herzaman azdan az çoktan çok gider bunu unutma.

kirada olan biri zaten parası olmadığı için kiradadır. kiraya veren kişide kiraya muhtaç olduğu için zaten kiraya veriyordur.

kiracı ile mal sahibi ikiside tasarruf edemiyor şu durumda yani iki ucu oklu değnek. kiracı beni çıkarmasın diye bakıyor mal sahibide iyi bir kiracı ise inşallah ev alıpta çıkmaz diye bakıyor )

belirttiğin süre içinde ise zaten senede bir kira vergiye gidiyor. biri evin vergisine gidiyor. hayaller ile gerçekler farklı. ayrıca o 10sene içinde ev hiçmi boş kalmayacak ? madem evler ucuz ise kiracı neden kirada kalsın ? 10 senenin 2 3 senesi ev boş kalır büyük ihtimalle.

sen 10 sene sonrasını plan yaparsın 2 günde herşey deişiyor bu ülkede. sıkıntı orda zaten...

şurası kesin bir gerçek milletin alım gücü çok zayıfladı. ben turizm yerindeyim yazın sezonda bile konut satışları yaprak kımıldamıyor diyebilirim

Tek taraflı bakınca böyle bir görüntü çıkıyor,banka faizi gibi kira geliri hesaplamak baştan savunulan savı bitiriyor,kendimden örnek vereyim;2011 temmuzunda evi aldım eve girmeme işim nedeniyle 2.5 yıllık bir süre vardı,sağ olsun dostlar ''güvenilir'' bir kiracı buldu,çıktığında,pardon bir gün kaçıp gittiğinde 6 aylık yakıt ve 2 kira borç takmıştıeee? ne oldu 120 ay her yıl artan kira geliri? ayrıca adam kaçınca yeni eve yaptığım ekstra masraf?

Kendi adıma söylüyorum,ev alıp satıp hele birde bu dönemde kar ettiğini söyleyenler,diğer yatırımcılara danışmanlık yapsınlar birde oradan para kazanırlar,bense sadece kendime ait bir evde oturmak için ev almama rağmen bu sorunlarla uğraştım,bırakın kar falan eksik olsun.

7. Bence burada boşuna tartışıyoruz,ülkemizde bir dönem emlak hakikaten çok güzel getiri yaptı,1-2 yıl içinde %100 e yakın primle ev satanlar oldu,ancak iç ve dış ekonomik şartların değişmesiyle emlak yatırımı(genel olarak) kesinlikle enflasyonun altında prim yapıyor,uzun vade elinde tutmanın amortisman kaybını ekleyince de hiçbir albenisi kalmıyor,ayrıca avantajlı fiyatlarla bulsanız bile Sayın Emlak ın belirttiği gibi tamamını kendi paranızla almazsanız,bankadan çektiğiniz paranın faiz maliyeti de cabası..

Ülkemizin ekonomik şartlarında ciddi bir düzelme olmaksızın ve konut stoğu tükenmeden emlakta geçtiğimiz yıllardaki gibi bir ralli gerçekten çok uzak görünüyor.

8. Yahu ev satilmiyor alim gucu bitik denilen eylul 2019’da 2012den beri en cok ikinci el konut satisi olan ay olmus.

Evet artik yeni konut fazla yapilmiyor ve satilmiyor bu nedenle talep ikinci el konuta gidiyor

Sayfa 186/1002 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •