Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
ben kira işinden hiç bir zaman stabil bir gelir elde edemedim.
klima bozulur kiradan düş. boya yapılır kiracı arar aidatlar herzaman sıkıntı çıkarır kim ödeyecek vs. öedyip ödemediğini takip edemezsin . illaki herzaman bir kayıp olur
1500 kira evin degeri 450 bin yani 300 carpan .
300 çarpan su anda uygun değil bence .
belki siz cıksanız evi 2000 den kiraya veririm diyip 2000 tl uzerinden carpan hesaplıyordur mal sahibide.
işin aslı emsalleriyle karsılastırıp , bolgedeki sirkulasyona bakıp ucuz hissettiginiz ev ucuzdur .
Arkadaşlar bir sorum var.
3.000 TL/Aylık kira getirisi olan bir evin, piyasa değeri ne olmalıdır?
Ev: İzmir - Gaziemir - Irmak Mah. - 127m2 - 3+1 - 9 yıllık site - 2 büyük-2 küçük havuz - kapalı otopark - çocuk parkı - spor salonu - peyzaj - Aylık aidat 350 TL/ay - 2 katlı binada 1. Kat (Yani ara kat, Zemin - 1 - 2)
Site bu: https://www.sahibinden.com/satilik-d...103651=1139073
Benim paramla da 600 eder...O da 3000 tl ise kirası...Yoksa 400-500 arası...
Esra hanım, ben bu mesajdaki bilgilere göre cevap verdim. Madem bankada kısa süre sonra vadesi dolacak bir para var, mümkün olan en kısa vadeli kredi alınmalı, vadeli hesabın süresi dolunca da kredi kapatılmalı.
Bu arada, bana göre oturduğun ev ihtiyaç, fazlası gereksiz yatırımdır. Kupon arazi, düşeş gelmiş bir konut vs konu dışıdır
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saygılar...
300 bin 10 yılda diyorsun 1500 tl kiralık evi 300 bine alabilecekmisin 200 kira çarpanına bu bir.
ikincisi hepsini peşin çıkarabilecekmisin banka kredisiyle alırsan maliyetin ikiye katlanacak
son olarak diyelim 300 bin nakitin var faize koyarsan yada dolara yada başka güvenli bir yatırıma zaten onun kazancıyla evde 50 yıl bedava oturacaksın niye satın alıp evin amortismanına katlanasın vergi ödeyesin risk alasın???
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Yer İmleri