Bu arada IEYHO ile olan ilgim cuma günü sınırlandırılmıştır. Ortalama 0.43 fiyattan 3/4 civarı hisse satışı yapılarak ana para geri çekilmiş oldu. Bu işlem ile %43 'lük bir getiri elde edilmiş oldu ve geriye bedava hisseler bırakılmış oldu.
Şimdi Spek/Patron kendisi düşünsün. Yine yüklüce sayılabilecek miktardaki bu hisseleri sermayesi "0" sıfır olduğu için yıllarca bekleyebilirim. Hedefimi ve beklentimi daha önce yazmıştım. Şu anda ortalık biraz toz duman olduğu için böyle bir ihtiyâti tedbir almak zorunda kaldım. Şimdilik görünen, doğru yapmışım.
Belki tamamını satsam daha iyiydi ama o zaman elimdekilerin tamamı gitmiş olurdu ve Spek görevini yapmış olabilirdi. Şimdi hâlen almak istedikleri Xxxbin lot elimde duruyor. Çok düşürürlerse malımı çok daha ucuzdan yerine koyarım . Yükseltirlerse kalanlar da yeterlidir.
MRDIN ise bildiğiniz üzere yatırımlık ve Temettülük hissem. Bu düşüşte takviye yapmaya devam ediyorum. Elimde nakitim mevcut. Bugün biraz topladım. Adamlar 10 lotla 100 lotla kademe tutuyor. Tahtaya bir daldım hemen hizaya geldiler!!!
5 kademe kaldırdım ama aldığım hisse çok az oldu. Bir defa elim değdi ya duramadım ve karşılıklı oyun oynamaya başladık. Alışa yazdığım kademelere vermediler ama aktiften bir miktar almış oldum. Hisse sahipli olduğu için kademeler boş ve hareket kısıtlı. Yatırımlık düşünülmüyor ise almamakta fayda var. Daha fazla alacaktım ama yarın aşağı verebilirler o zaman alırım diye alımı bıraktım. Fazla alınca herhangi olumsuz bir durumda alıcı bulanamayabilir!!! Kademeler anında boşalıyor. Birileri özellikle bu hisseden herkesi uzak tutmaya çalışıyor gibi. Ya da bana öyle geldi. Şirket kâr elde ettiği sürece bence mahsuru yok...
Bugün yarın Suriye ile olan problemler çözüldüğünde ve Irak ile ticaret geliştiğinde bundan en olumlu etkilecek olan hisselerin başında geliyor. Bu durumları iyi takip etmek lâzım. Şimdi erken olsa da sıkı takip eden kazanabilir...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri