Originally Posted by
Gueno_33
Sevgili dostum 120 milyar usd gibi bir kurulum mümkün değil, arz fazlası olur. Olsa bile üç yıl içinde olması yine mümkün değil çünkü o kadar pil kapasitesi bile yok hadi o da oldu diyelim 3-5 milyar usd sıcak para için Araplarin kapisini asindiriyoruz. Şirketler Kredi alamadığı için hisselerini satıyorlar arz rekoru geliyor..
Şahsen 45 milyar dolarlık bir sahaya yansımanın bile abartılı olduğunu düşünüyorum. Öyle bir yansıma olsa bile bu birkaç yıl içinde değil de 2030-2040'lara kadar ancak olur.
Şahsi projeksiyonum her yıl res ges toplamı 4-5 Gw lik bir kurulum olur. Tabii ev tipi paneller müstesna. Bahsettiğim direkt enerji üreticisi santralleri.
Bu projeksiyonlara göre girişim elektrik yılda artarak yıllara sarihen 1-1,5 -2 milyar dolarlık cirolar yakalayabilir...
Ben olumsuz bir adamım her zaman en kötüsünü düşünüyorum. Yatırımcı optimist olmalı haklısınız ancak bahsettiğiniz rakamlar gerçekten çok çok yüksek .
İkimizin ortasını almak makul gibi 😂
Basında çıkan yetkililerin konuşmalarına göre ben de bir fikir yürütüyorum..en doğrusunu sektörün içinden olan arkadaşların vereceği bilgiler belirleyecek..preseduru açıkçası bilmiyorum..ama bu işlerin milyar dolarlar olacağı belli oluyor..gesan da bu işlerde öncü olduğuna göre güzel bir potansiyel doğacak görünüyor...sunjunior ile birlikte gesanda potansiyel çok yüksek..ben bu depolama işi ile ilgili bilgiyi en iyisi sektörden olan Yuri ortagimizdan sorayım..bakalım neler diyecek bize..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri