Sayfa 187/902 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon
Arama sonucu : 7213 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bence epdk başkanın söylediği bir yıl içinde yansıyacak olan kısmı olmalı....çünkü başvurlar bir ara 110 milyar dolar idi ve henüz başvuru tarihi de bitmemiş idi..tahminen başvurular 120-130 milyar dolar olarak sonuçlanır ise ve bunlar da üç yıl içinde gerçekleşmesi zorunlu ise yıl başına 40-45 milyar dolar düşer...çünkü yapılan başvuruların yapılması zorunluluğu var...tüm başvurular çok kısa sürede incelenip onaylanamaz...peyder pey olacak işlerdir...onaylanan her başvuru da artık yatırımını yapmaya başlayacaktır...ben böyle düşünüyorum..
    Sevgili dostum 120 milyar usd gibi bir kurulum mümkün değil, arz fazlası olur. Olsa bile üç yıl içinde olması yine mümkün değil çünkü o kadar pil kapasitesi bile yok hadi o da oldu diyelim 3-5 milyar usd sıcak para için Araplarin kapisini asindiriyoruz. Şirketler Kredi alamadığı için hisselerini satıyorlar arz rekoru geliyor..

Şahsen 45 milyar dolarlık bir sahaya yansımanın bile abartılı olduğunu düşünüyorum. Öyle bir yansıma olsa bile bu birkaç yıl içinde değil de 2030-2040'lara kadar ancak olur.

Şahsi projeksiyonum her yıl res ges toplamı 4-5 Gw lik bir kurulum olur. Tabii ev tipi paneller müstesna. Bahsettiğim direkt enerji üreticisi santralleri.

Bu projeksiyonlara göre girişim elektrik yılda artarak yıllara sarihen 1-1,5 -2 milyar dolarlık cirolar yakalayabilir...

Ben olumsuz bir adamım her zaman en kötüsünü düşünüyorum. Yatırımcı optimist olmalı haklısınız ancak bahsettiğiniz rakamlar gerçekten çok çok yüksek .

İkimizin ortasını almak makul gibi 😂

2. Bist30 teminatı olacağıyla ilgili kaynak nerede acaba? Ben böyle bir bilgiye ulaşamadım.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

3. Keko ustad basvurularin 110 milyar dolar olduğu icin hesabini buna göre yapıyor. Basvuran firmalarin bir çoğunun herkes basvuruyor bende basvurayim hele bir lisans alayim işime gelirse kurarım yada lisansi olmayan bir firmaya satarim mantığında oldugunu yada maliyetlerin ortaya çıktığında boylarini asacagini görünce yan cizeceklerini tahmin etmek gerekir diye düşünüyorum. Burada da gercekten bu işe önem veren bu işi kaldarabilecek büyük firmalarin ayakta kalabilecegi görülüyor. Bu konuda sanirim koç grubunun büyük bir yatirimi olacak diye biliyorum. Aksen Zoren Gwind gibi firmalar ile gesan eupwr kontr yeotk gibi bu işin kurulumunda da hizmet veren firmalar hem ayakta kalacak hem cok büyüyecekler. Burada olusacak paxar

4. 50 milyar dolar gibi bir rakam olacak. Bu bile cok büyük bir rakam. Buradan alinacak yuzde 15 20 lik pay diger islerle birlikte gesani da eupwr ida 30 endeks hissesi yapmaya yeter.

5.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Sevgili dostum 120 milyar usd gibi bir kurulum mümkün değil, arz fazlası olur. Olsa bile üç yıl içinde olması yine mümkün değil çünkü o kadar pil kapasitesi bile yok hadi o da oldu diyelim 3-5 milyar usd sıcak para için Araplarin kapisini asindiriyoruz. Şirketler Kredi alamadığı için hisselerini satıyorlar arz rekoru geliyor..

Şahsen 45 milyar dolarlık bir sahaya yansımanın bile abartılı olduğunu düşünüyorum. Öyle bir yansıma olsa bile bu birkaç yıl içinde değil de 2030-2040'lara kadar ancak olur.

Şahsi projeksiyonum her yıl res ges toplamı 4-5 Gw lik bir kurulum olur. Tabii ev tipi paneller müstesna. Bahsettiğim direkt enerji üreticisi santralleri.

Bu projeksiyonlara göre girişim elektrik yılda artarak yıllara sarihen 1-1,5 -2 milyar dolarlık cirolar yakalayabilir...

Ben olumsuz bir adamım her zaman en kötüsünü düşünüyorum. Yatırımcı optimist olmalı haklısınız ancak bahsettiğiniz rakamlar gerçekten çok çok yüksek .

İkimizin ortasını almak makul gibi 😂
    Basında çıkan yetkililerin konuşmalarına göre ben de bir fikir yürütüyorum..en doğrusunu sektörün içinden olan arkadaşların vereceği bilgiler belirleyecek..preseduru açıkçası bilmiyorum..ama bu işlerin milyar dolarlar olacağı belli oluyor..gesan da bu işlerde öncü olduğuna göre güzel bir potansiyel doğacak görünüyor...sunjunior ile birlikte gesanda potansiyel çok yüksek..ben bu depolama işi ile ilgili bilgiyi en iyisi sektörden olan Yuri ortagimizdan sorayım..bakalım neler diyecek bize..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6.  Alıntı Originally Posted by hissedar01 Yazıyı Oku
    50 milyar dolar gibi bir rakam olacak. Bu bile cok büyük bir rakam. Buradan alinacak yuzde 15 20 lik pay diger islerle birlikte gesani da eupwr ida 30 endeks hissesi yapmaya yeter.
    Ben de ufukta onu görüyorum bir kaç yılda gesanin BIST 30 listesine gireceğini düşünüyorum....5_6 yıl önce Sasa zarar ederken biri Sasa borsamizin en değerli şirketi olacak ve BIST 30 a girecek deseydi kim inanabilirdi??
    Bu sektör rüzgarı arkasına almışken her türlü teşvikler verilmiş iken ve gesanda bu yolda ciddi ve doğru adımlar atmış iken neden olmasın diyorum..

7.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Değişen bir metodoloji yok Ömür hocam. Halka arzdan beri eğer ihalede en iyi teklifi verdiyse önce onu açıklıyor sonra da işveren yetkilendirdiğinde tekrar açıklıyor. Yanlış birey yapmıyor yani. Burada art niyet yoktur. Benim xls dosyamda sözleşme ve ihale birinciliği olarak ayrı ayrı tutuyorum. Sözleşme imzalanınca ihale birinciliği satırını siliyorum ve sözleşme satırı olarak ekliyorum. Sadece Gesan'ın 1 Ocak itibbariyle KAP'a bildirdiği sözleşme backlogu aşağıda;

177.779.820 USD + 91.473.691 € + 244.356.637 TL

Tahminen bunların %35'i teslim edilmiştir. Bu rakamlarda Europower'ın aldığı işler yok.
    Ben;twittter,investing... gibi mecralarda bu bildirimin "yeni iş ilişkisi" olarak algılandığını hem de büyük bir coşkuyla bu bilginin yayıldığını gördüm.

Ayrıca yine alay konusu olan "şüpheciliğim"le Gesan'in yine kendi twitter hesabinda( hani şu zilli görseli olan) Yeni iş ilişkisi başliğinda lanse ettigini gördüm.

Elbette Kap bildiriminin tepesinde biraz başliklara bakininca anlasiliyor ne oldugu ama yaşadigimiz garip "bilgi" çaginda maalesef içerik(gerçek) değil sadece yarattiği "algı" önceleniyor ve benim sezgilerim de şirketin bunu "bilerek" hareket ettiği yönünde.

Kesinlikle şirketin çarpanları,potansiyeli v.s heyecan verici ama çoğunluğum alay ettiği şüphelerimin etkisiyle herhalde ben "malum hareketlerinden" çok rahatsiz olup "şimdilik" kaydıyla Gesan'dan çıktım.

Biraz bekleyip gozlemleyeceğim. Ona göre karar vereceğim.

8.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Ömür kardeşim, BIST 30 temiantı kesinleşti mi? Benim için değerli bir bilgi.

Not: 40 yaşında olduğunu okudum, bu sebeple ifademi bağışla, ben de 48 yaşındayım.
    Estafurullah,bağışlamak ne kelime; bilakis memnun olurum😇

Sayfa 187/902 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •