-
Duzeltiyorum sunulacak.
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Revize detayları : https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...5cad1edbd575c8
Arkadaşlar çok az kaldı. Revizeler bitmiş yönetim kurulu onaylamış
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Kim artık bu saatden sonra bedavaya Mal vermek ister yarın saat 09:55 de 👀 görürüz,yatırım tavsiyesim olmaz amma Tavana yakın %15-17'civarı açılış olursa kimse şaşırmaSın!!!!
-
Bu saat den sonra kimse mal alamaz.insallah yanilmam.ytd.
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
1
ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT
ANONİM ŞİRKETİ
YÖNETİM KURULU KARARI
Karar No : 2017/08
Karar Tarihi : 15.06.2017
Karar :
Yönetim Kurulu Şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararı almıştır:
Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. (“Erciyas Çelikâ€) ve şirketimiz Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (“Özbal Çelikâ€) (Erciyas Çelik ve Özbal Çelik beraberce “Birleşme İşlemine Taraf Şirketlerâ€) Yönetim Kurulları tarafından alınan 09.12.2016 tarihli Yönetim Kurulu kararlarında da ayrıntılı olarak belirtilmiş olduğu gibi;
Genel kurul organlarının onaylarına tabi olmak üzere, Birleşme İşlemine Taraf Şirketler’in, Türk Ticaret Kanunu’nun 134 ve devamı ilgili maddeleri, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 18, 19 ve 20’nci maddeleri ile devrolan şirketimiz Özbal Çelik’in Sermaye Piyasası Kanunu’na tabi şirket olması ve paylarının Borsa’da halka arz edilmiş ve işlem görüyor olması nedeniyle, Sermaye Piyasası Kanunu’nun 23 ve 24’üncü maddeleri ile ilgili sair hükümleri ve Kurul’un 28.12.2013 tarih ve 28865 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Birleşme ve Bölünme Tebliği†II-23.2) ve Kurul’ın 24.12.2013 tarih ve 28861 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği†(II-23.1) ve ilgili diğer mevzuat hükümleri dahilinde, tüm aktif ve pasifinin kül halinde tasfiyesiz olarak halka kapalı olan Erciyas Çelik tarafından devralınması suretiyle, Erciyas Çelik bünyesinde birleşilmesine;
I. Birleşme hususuna ilişkin olarak alınmış olan 09.12.2016 tarih ve 23 sayılı Yönetim Kurulu kararımıza ek olarak;
1. Birleşme işleminin, Birleşme İşlemine Taraf Şirketler’in 31.12.2016 tarihli finansal tabloları esas alınarak gerçekleştirilmesine,
2. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'nun (II-23.2) sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği uyarınca hazırlanan duyuru metni, birleşme sözleşmesi, birleşme raporunun onaylanmasına ve anılan tebliğin öngördüğü birleşme işlemine ilişkin başvurularda gerekli diğer bilgi ve belgelerin hazırlanmasına,
3. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (II-23.2) sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği’nin 6/1. Maddesine göre “birleşme işleminin onaylanacağı genel kurul toplantısının hesap
2
döneminin sonunu takip eden dördüncü ayın başı ile sekizinci ayın sonu arasında yapılması
durumunda, birleşme işleminde son yıllık finansal tablolar esas alınır†hükmü yer aldığı
için, genel kurul toplantısının en geç sekizinci ayın sonunda yapılmasına,
4. Bu suretle birleşme kapsamında diğer iş ve işlemlerin tamamlanması için Şirket
Yönetim Kurulu olarak gerekli yasal işlemlerin başlatılmasına ve
5. Türk Ticaret Kanunu’nun 149. Maddesi ve Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca, tüm
belgelerin hazırlanmasını takiben inceleme hakkı için gerekli ilanların yapılmasına;
katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.
-
1
ERCİYAS ÇELİK BORU SANAYİ A.Ş.
YÖNETİM KURULU KARARI
Karar No : 2017/05
Karar :
Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. (“Erciyas Çelikâ€) ve Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (“Özbal Çelikâ€) (Erciyas Çelik ve Özbal Çelik beraberce “Birleşme İşlemine Taraf Şirketlerâ€) Yönetim Kurulları tarafından alınan 09.12.2016 tarihli Yönetim Kurulu kararlarında da ayrıntılı olarak belirtilmiş olduğu gibi;
Genel kurul organlarının onaylarına tabi olmak üzere, Birleşme İşlemine Taraf Şirketler’in, Türk Ticaret Kanunu’nun 134 ve devamı ilgili maddeleri, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 18, 19 ve 20’nci maddeleri ile devrolan şirket Özbal Çelik’in Sermaye Piyasası Kanunu’na tabi şirket olması ve paylarının Borsa’da halka arz edilmiş ve işlem görüyor olması nedeniyle, Sermaye Piyasası Kanunu’nun 23 ve 24’üncü maddeleri ile ilgili sair hükümleri ve Kurul’un 28.12.2013 tarih ve 28865 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Birleşme ve Bölünme Tebliği†II-23.2) ve Kurul’ın 24.12.2013 tarih ve 28861 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği†(II-23.1) ve ilgili diğer mevzuat hükümleri dahilinde, tüm aktif ve pasifinin kül halinde tasfiyesiz olarak halka kapalı olan Erciyas Çelik tarafından devralınması suretiyle, Erciyas Çelik bünyesinde birleşilmesine;
I. Birleşme hususuna ilişkin olarak alınmış olan 09.12.2016 tarih ve 23 sayılı yönetim kurulu kararımıza ek olarak;
1. Birleşme işleminin, Birleşme İşlemine Taraf Şirketler’in 31.12.2016 tarihli finansal tabloları esas alınarak gerçekleştirilmesine,
2. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'nun (II-23.2) sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği uyarınca hazırlanan duyuru metni, birleşme sözleşmesi, birleşme raporunun onaylanmasına ve anılan tebliğin öngördüğü birleşme işlemine ilişkin başvurularda gerekli diğer bilgi ve belgelerin hazırlanmasına, uzman kuruluş raporunun hazırlatılmasına,
2
3. Birleşme işlemi neticesinde, artırılacak sermaye tutarının 6.045.151.-TL olmasına ve Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş.’nin birleşme sonucunda sahip olacağı toplam sermaye tutarının 65.545.151.-TL olmasına,
4. Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş.’nin Borsa’ya kote edilmesine yönelik 03.05.2017 tarihinde yapılan başvuruya dayalı olarak, Borsa İstanbul A.Ş.’den onay alınması durumunda hisselerinin Borsa’nın ilgili pazarında işlem görmeye başlaması planlandığından, Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş.’nin esas sözleşmesinin çeşitli maddelerinin tadil edilmesine, esas sözleşme tadiline ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alınmasını takiben, esas sözleşmenin, onaylanan şekliyle, birleşme işleminin görüşüleceği genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına,
5. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (II-23.2) sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği’nin 6/1. Maddesine göre “birleşme işleminin onaylanacağı genel kurul toplantısının hesap döneminin sonunu takip eden dördüncü ayın başı ile sekizinci ayın sonu arasında yapılması durumunda, birleşme işleminde son yıllık finansal tablolar esas alınır†hükmü yer aldığı için, genel kurul toplantısının en geç sekizinci ayın sonunda yapılmasına,
6. Bu suretle birleşme kapsamında diğer iş ve işlemlerin tamamlanması için Şirket Yönetim Kurulu olarak gerekli yasal işlemlerin başlatılmasına ve
7. Türk Ticaret Kanunu’nun 149. Maddesi ve Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca, tüm belgelerin hazırlanmasını takiben inceleme hakkı için gerekli ilanların yapılmasına;
II. Birleşme işlemi çerçevesinde ve Erciyas Çelik esas sözleşmesinin Sermaye Piyasası mevzuatı ve sair ilgili mevzuata uyumunun sağlanması amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu’nun uygun görüşü ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın izninin alınması kaydıyla;
1. Şirketimiz esas sözleşmesi ile ilgili olarak;
- “Kuruluşâ€ başlıklı 1., “Amaç ve Konu†başlıklı 3., “Merkez ve Şubeler†başlıklı 4., “Müddet†başlıklı 5., “Sermaye†başlıklı 6., “Tahvil İhracı†başlıklı 11., “Yönetim Kurulu†başlıklı 12., “Yönetim Kurulu Toplantıları ve Karar Nisabı†başlıklı 13., “Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri†başlıklı 14., “Şirketin Yönetimi ve Temsili†başlıklı 15., “Yönetim Kurulu Ödenekleri†başlıklı 16., “Denetçi†başlıklı 17., “Genel Kurul†başlıklı 18., “Toplantıya Çağrı†başlıklı 19., “Toplantı Yeri ve Nisabı†başlıklı 20., “Oy Hakkı, Oyların Kullanılması ve Karar Nisabı†başlıklı 21., “Toplantılarda Bakanlık Temsilcisi Bulunması†başlıklı 25., “Hesap Devresi†başlıklı 26., “Kar ve Zararın Tesbiti†başlıklı 27., “Fesih ve Tasfiye†başlıklı 30., “Ana Sözleşmenin Değiştirilmesi†başlıklı 31. maddesinin tadil edilmesi,
- “Pay Senetleri†başlıklı 7., “Pay Senetlerinin Devri†başlıklı 8., “Sermayenin Artırılması†başlıklı 9., “Sermayenin Azaltılması†başlıklı 10., “Müzakere ve Tutanaklar†başlıklı 22., “Genel Kurulun Yetkileri†başlıklı 23., “Yönetim Kurulunun İbrası†başlıklı 24., “Karın
3
Taksimi†başlıklı 28., “Yedek Akçeler†başlıklı 29., başlık içermeyen 34. maddesinin ve “İlanlar†başlıklı 36. maddesinin çıkartılması ve
- “İlanlar†başlıklı 32. maddenin eklenmesi suretiyle ekteki şekilde revize edilmesine,
2. Bu hususun, Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alınmasını takiben, Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan şekliyle, birleşme işleminin görüşüleceği Erciyas Çelik genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına,
III. Bahse konu birleşme işlemi II-23.1 sayılı Tebliğ’in 11 maddesi kapsamında olup, zorunlu pay alım teklifi yapılmasını gerektirmekte olduğundan;
1. Zorunlu pay alım teklifine ilişkin sürecin anılan Tebliğ’in “Önemli nitelikteki işlemler nedeniyle yapılacak zorunlu pay alım teklifi†başlıklı 11. ve “Ayrılma hakkı kullanım fiyatı†başlıklı 10. Maddesi ve sair hükümleri uyarınca yürütülmesine, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (II-23.1) sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği"nin 12.maddesi uyarınca pay sahipleri açısından ayrıca "Ayrılma Hakkı"nın doğmamasına,
2. Zorunlu pay alım teklifine ilişkin sürecin (II-23.1) sayılı Tebliğ’in 11/4 hükmü uyarınca, bir sonraki maddede detayları belirtildiği üzere şarta bağlanmasına,
3. (II-23.1) nolu Tebliğ’in 10 ve 11.maddeleri uyarınca, zorunlu pay alım teklifi fiyatının, söz konusu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı 09.12.2016 tarihinden önceki otuz gün içinde Borsa’da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması olan 1 TL nominal değerli pay başına 1,3887.-TL olarak belirlenmesine,
4. Pay alım teklif teklifine gelen taleplerin 10.000.000.-TL’yi aşması ve hakim ortak Erciyas Holding A.Ş Yönetim Kurulu’nun pay alım teklifine devam etmeme yönünde karar alması durumunda, birleşme işleminin Yönetim Kurul’umuzca yeniden değerlendirilmesine,
5. Pay alım teklifinin, Sermaye Piyasası Kurulu’nun planlanan birleşme işlemine ve pay alım teklifi yapılmasına ilişkin iznini takiben 20 (yirmi) iş günü içerisinde tamamlanmasına ve ancak önemli nitelikteki işleme ilişkin genel kurul toplantısından önce yapılmasına ve pay alım teklifi talep toplama süresinin 10 (on) iş günü olarak belirlenmesine,
6. (II-23.1) nolu Tebliğ’in 11/8. maddesi uyarınca pay alım teklifi sürecine ilişkin anılan Tebliğ’de hüküm bulunmayan hallerde, zorunlu pay alım teklifinin fiili işleyiş sürecine ilişkin olarak (II-26.1) nolu Pay Alım Teklifi Tebliği’ndeki ilgili hükümlere uyulmasına,
4
7. (II-23.1) nolu Tebliğ’in 11/6. maddesi ve (II-26.1) nolu Tebliğ’in 10. maddesi hükümlerine uygun olarak, pay alım işleyiş sürecinin ve gerekli hususların kamuya açıklanmasına
-
1
ERCİYAS HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ
YÖNETİM KURULU KARARI
Karar No : 2017/03
Karar :
Şirketimiz’in hakim hissedar olduğu Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. (“Erciyas Çelikâ€) ve Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (“Özbal Çelikâ€) (Erciyas Çelik ve Özbal Çelik beraberce “Birleşme İşlemine Taraf Şirketlerâ€) genel kurul organlarının onaylarına tabi olmak üzere, Birleşme İşlemine Taraf Şirketler’in, Türk Ticaret Kanunu’nun 134 ve devamı ilgili maddeleri, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 18, 19 ve 20’nci maddeleri ile devrolan şirket Özbal Çelik’in Sermaye Piyasası Kanunu’na tabi şirket olması ve paylarının Borsa’da halka arz edilmiş ve işlem görüyor olması nedeniyle, Sermaye Piyasası Kanunu’nun 23 ve 24’üncü maddeleri ile ilgili sair hükümleri ve Kurul’un 28.12.2013 tarih ve 28865 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Birleşme ve Bölünme Tebliği†II-23.2) ve Kurul’un 24.12.2013 tarih ve 28861 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği†(II-23.1) ve ilgili diğer mevzuat hükümleri dahilinde, tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak Erciyas Çelik tarafından devralınması suretiyle, Erciyas Çelik bünyesinde birleşilmesi planlanmaktadır.
Bu çerçevede; bahse konu birleşme işlemi (II-23.1) sayılı Tebliğ’in 11’nci maddesi kapsamında olup, zorunlu pay alım teklifi yapılmasını gerektirmekte olduğundan
1. Zorunlu pay alım teklifine ilişkin sürecin anılan Tebliğ’in “Önemli nitelikteki işlemler nedeniyle yapılacak zorunlu pay alım teklifi†başlıklı 11. ve “Ayrılma hakkı kullanım fiyatı†başlıklı 10. Maddesi ve sair hükümleri uyarınca yürütülmesine, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (II-23.1) sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği"nin 12. maddesi uyarınca pay sahipleri açısından ayrıca "Ayrılma Hakkı"nın doğmamasına,
2. Zorunlu pay alım teklifine ilişkin sürecin (II-23.1) sayılı Tebliğ’in 11/4 hükmü uyarınca, bir sonraki maddede detayları belirtildiği üzere şarta bağlanmasına,
2
3. Pay alım teklifine gelen taleplerin 10.000.000.-TL’yi aşması durumunda pay alım teklifi gerçekleştirilmemesi planlanmakta olup, belirlenen tutarın aşılması durumunda aşılma miktarına bağlı olarak yönetim kurulumuzca pay alım teklifine devam edilip edilmeyeceği hususunun o tarih itibariyle yeniden değerlendirilmesine,
4. (II-23.1) nolu Tebliğ’in 10 ve 11.maddeleri uyarınca, zorunlu pay alım teklifi fiyatının, söz konusu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı 09.12.2016 tarihinden önceki otuz gün içinde Borsa’da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması olan 1 TL nominal değerli pay başına 1,3887.-TL olarak belirlenmesine,
5. Pay alım teklifinin, Sermaye Piyasası Kurulu’nun planlanan birleşme işlemine ve pay alım teklifi yapılmasına ilişkin iznini takiben 20 (yirmi) iş günü içerisinde tamamlanmasına ve ancak önemli nitelikteki işleme ilişkin genel kurul toplantısından önce yapılmasına ve pay alım teklifi talep toplama süresinin 10 (on) iş günü olarak belirlenmesine,
6. (II-23.1) nolu Tebliğ’in 11/8. maddesi uyarınca pay alım teklifi sürecine ilişkin anılan Tebliğ’de hüküm bulunmayan hallerde, zorunlu pay alım teklifinin fiili işleyiş sürecine ilişkin olarak (II-26.1) nolu Pay Alım Teklifi Tebliği’ndeki ilgili hükümlere uyulmasına,
7. (II-23.1) nolu Tebliğ’in 11/6. maddesi ve (II-26.1) nolu Tebliğ’in 10. maddesi hükümlerine uygun olarak, pay alım işleyiş sürecinin ve gerekli hususların kamuya açıklanmasına ve
8. İşbu birleşme nedeniyle doğan zorunlu pay alım teklifine ilişkin tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi için Garanti Yatırım Menkul Kıymet A.Ş.‘nin görevlendirilmesine
-
bu hisse devri ve birleşme belli bir hukuki süreç ve prosedürü içermekteydi (kücük bir esnaf dükkanı veya işyerini bile devrederken-veya devir alırken türlü antlaşma ve hukuki ve mali işlemler var)
kaldıki bu şirketler özbal+erciyas alanlarında ciddi şirketler, yaptıkları bu devir ve birleşme işlemlerine kurallarına uygun olarak işi bilen müşavirliklerle yapmışlardır hiç bir şeyi riske edemezlerdi, değilse sonuçları ağır olur,
ve bu süreç sona yaklaştı, hayrlısı olsun
panik yok,
Mevlam neylerse güzel eyler...
sabır, sabır, sabır...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri