Sayfa 190/1230 İlkİlk ... 901401801881891901911922002402906901190 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Mesela bugünlerde bütün portföylerde olan ASELS...Mevcut hükümet savunma sanayi konusuna geçmiş hükümetler gibi yaklaşsaydı grafiği aynı kalacaktı gayet tabiki…

Temel anlamda, bilinçli hisse yatırımcılarında da bir konsensüs aramak mümkün değildir esasen...İnsana yaradılışta yerleştirilen KOD'lar buna izin vermez netekim...Mesela -okuyabildiğim kadarıyla- ENKAI hissesi genel anlamda buradakilerin ilgi alanında değil...Çok kötü yönetildiğinden mi ?...Elbetteki hayır...Temettüyse temettü, bedelsizse bedelsiz, profesyonel yöneyim dersen kesinlikle TR'nin 1 numarası...Ama listelerde yok...

Yani...Bu böyledir...Daha çok kazanma arayışına dayalı üçgüdü diyelim buna...Belki de daha başka "içsel" nedenler...Bilemem...

Mesela ben çok temkinliyimdir...Senelerdir SELEC var...Az ama öz her sene temettüsünü tıkır tıkır verir...Piyasası son mesajlarda bahsettiğim girift değişkenlere bağlı değil haliyle kazancı da az...Ama bana uyan bir hisse...Bunun sonu yok yani, bildiğin sonsuz...Bu yatırım anlayışıma göre AKSA riskli bir yatırımdı benim için ve öngördüğüm riskler gerçekleşti son 5 yıllık fiyatlar itibariyle...Kendime gayet kızgınım bu anlamda...

Buna da nasip diyoruz abi...
    hocam selec ne temettü veriyor yüzde 2-3 mi ?

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    hocam selec ne temettü veriyor yüzde 2-3 mi ?
    Bu yıl % 10 verdi...

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu yazışmaları özelden yapsanız daha iyi olur...herkes birilerini takip edebilir, bir noktadan sonra reklama giriyor konu,
    ne reklamı o ya ? halil buhuru herkes biliyor... hisse net ten bilinen biri zaten . adamın reklama mı ihtiyacı var

4. Şimdi...Diyelim ki hissenin dahil olduğu grup ?!...Hani geride dedikya hükümet, siyaset, kan uyuşmazlığı ebelek gübelek...Hadi KOÇ olsun...2 yılım MAALT'da geçti...Hem de ne mücadeleyle; eski başlıkta yazan, çizen, okuyanlar bilir...Resmen it dalaşı...2 yıl...Genel kurul olsun olağanüstü olsun tüm toplantılarında yerim baş köşeydi bu süreçte...İt dalaşı derken kötü anlamda değil yani...Bildiğin bilgi ve konjonktürel bakış yarışması gibi bir şeydi...Verdiğim önergeler, bunlara verilen cevaplar vs hepsi şirketin internet adresinde var...Faik Öztünç'un anlatımıyla söylüyorum 30 yıl boyunca tek kuruş temettü vermemiş şirket en nihayetinde çıtayı yükseltecek ve yapılacak yeni otelle birlikte karlılığı artacak ve bunu düzenli olarak hissedarlarıyla paylaşacaktı...

Aradan geçti 3 yıl...Elde var sıfır...

*
    Bunları bakış açısını genişletmek maksadıyla yazıyorum, özellikle gençlere...ASELS'i bugün portföylerine alanlar temettü verimliliği için almadılar gayet tabiki...Ticari savaşların her an fiziki savaşlara evrilebilmesi öngörüsüyle aldılar ve ne yazık ki böyle bir durumda (Allah vermesin) elindeki hissenin bir anlamı da yok abi...ASELS çok silah yapsın satsın ama savaşa hayır...Paradoksal bir durum yani...

5. ASELS özelinde işin insani boyutu ise benim olmazsa olmazlarımdan...Ortağı oldum şirketin ürettiği silahlarla Allah'ın "yeryüzündeki halifem" diyerek kutsadığı canlılar ölüyor sonuçta...Ve bu bakış açısı huzur vermiyor bana abi...Huzurum kalmadı fani dünyada durumu yani...Saçma sapan belki ama bu BEN'im sonuçta...

6.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    ASELS özelinde işin insani boyutu ise benim olmazsa olmazlarımdan...Ortağı oldum şirketin ürettiği silahlarla Allah'ın "yeryüzündeki halifem" diyerek kutsadığı canlılar ölüyor sonuçta...Ve bu bakış açısı huzur vermiyor bana abi...Huzurum kalmadı fani dünyada durumu yani...Saçma sapan belki ama bu BEN'im sonuçta...
    SELEC kararımda da bu husus en belirleyici etken olmuştur...İnsanı öldüren değil yaşatan gibisine...

Saygı ve hürmetlerimle...

7.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    ASELS özelinde işin insani boyutu ise benim olmazsa olmazlarımdan...Ortağı oldum şirketin ürettiği silahlarla Allah'ın "yeryüzündeki halifem" diyerek kutsadığı canlılar ölüyor sonuçta...Ve bu bakış açısı huzur vermiyor bana abi...Huzurum kalmadı fani dünyada durumu yani...Saçma sapan belki ama bu BEN'im sonuçta...
    mesela koç holding hissesi de almamak lazım o zaman. niye , otokar tank üretiyor , çünküm ... bankaya mevduat yatırıyorsun , o yatırdığın mevduatın zorunlu karşılığını ayyırdıktan sonra banka riskini ölçüp icabında yatırdığın mevduat miktarını kaldıraçla yükseltip , savunma sanayii şirketine kredi açıyor diyelim... eee nasıl çözecez bu işi ?

8.  Alıntı Originally Posted by hamza sütbıyık Yazıyı Oku
    mesela koç holding hissesi de almamak lazım o zaman. niye , otokar tank üretiyor , çünküm ... bankaya mevduat yatırıyorsun , o yatırdığın mevduatın zorunlu karşılığını ayyırdıktan sonra banka riskini ölçüp icabında yatırdığın mevduat miktarını kaldıraçla yükseltip , savunma sanayii şirketine kredi açıyor diyelim... eee nasıl çözecez bu işi ?
    Somoncular algyoda geri alım yaptı 475.000 lot lucky abi

Sayfa 190/1230 İlkİlk ... 901401801881891901911922002402906901190 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •