Yalaka basın da şu an haber başlığı şöyle olmalı, 4.02 `in üstüne doğru yapılan manipülasyon tutmadı, Dolar hızla 4.01 lere geri çekildi... Yürrü kim tutar seni Dolardan bize ne Dolar inerde çıkarda...![]()
Hayat pahalılığı önemsizdir demiyorum ama işsizlik çok daha önemlidir
"Mesela işsiz bir adamın enflasyonu kaçtır?"
%10,23 değildir dimi?
Öncelik işsizliği azaltabilecek büyüme dir
İktidar buna öncelik veriyor...
Çünkü kendi geleceğini garanti altına almak istiyor...
Dolar 4 olsa ne olur 3,98 olsa ne olur?
veya 4,10?
Dolar 4 - 4,10 - 4,20 olsada işsizliği azdıracak bir yıkım bekliyormusunuz ekonomide?
Dolar-faiz ilişkisini gündemine getirebilirsiniz ancak onuda KGF/Nefes vs vs tedbirlerle telafi etmeye çalışıyorlar ki yeterki işsizlik oluşmasın/oy kaybı olmasın
Tabi ki palyatif çözümlerdir
Günü kurtarmaya yönelik...
Benden sonrası tufan hesabı.....
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Bu arada BES de biriken yada biriktiği söylenene para miktarı 70 Milyar üstü imiş, ne güzel çıtır çıtır yenecek bir meblağ maksat ülkenin bekası var mı itiraz eden !...
Aldığı pozisyon adamı konuşturur
öttüğü için sabahın olduğuna inanan horozlar vardır.
en son 3,70 lerden usd almayan adam önce merkezden faiz müdahalesi gelecek der
sonrada bakar müdahale yok, piyasa bunu yemez der..
döviz bankadadır, o işlere daha zamanı var der mesela
işte insanın aldığı pozisyon konuşturur adamı ..
şimdi benim konuştuğum gibi![]()
Bu arda bu ülkede bir zamanlar %30 enflasyon bazı bankalarda %5-6 keriz faizi vardı ve hatta sonra BANKERLİK diye bir müessese icat edip o %5-6 faizlerin üstüne BANKERLER %30-40 ekstra faiz verdiler. Tabi görünen köy kılavuz istemezdi , son kaçınılmazdı ve büyük bir BANKER faciası ile gerzeklerin tasarrufları ham edildi ve sorumlusu BANKERLER olarak lanse edildi. Doğru ya TC nin erk sahipleri bundan asla sorumlu tutulamazdı çünkü SERBEST piyasa vardı. YERSENİZ yemezseniz de kendiniz bilirsiniz.
Ha aklıma gelmişken, yine aynı ülkede DEVLETİN denetim mekanizmalarının gözleri önünde, gazetelerde ilanları varken, İMAR bankası OLMAYAN devlet tahvillerini , bonoları millete sattı, yine bilenler bilmeyen GENÇLERE anlatsın bu işin sonunda ne olmuştu. Çok uzun ettim kısaca `olmaz olmaz `deme burası Türkiye benden söylemesi.
Yer İmleri