Sayfa 1945/7020 İlkİlk ... 94514451845189519351943194419451946194719551995204524452945 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 15,553 - 15,560 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali sinema ve televizyon aktoru Josh (James) Brolin’in dogum gunu (12 Subat 1968)

2. Amerikali sair ve politik aktivist Muriel Rukeyser'in olum yildonumu (12 Subat 1980)

Baska asklari, baska cocuklari, baska hediyeleri getirdi - ama
    Sevgilim senin oldugun yerdeydi yasam
    Saatlerimdeydin, savasta dussen de
    Gunesin aydınlattigi tarlalarda ya da bir yerlerdeki mucizede,
    Senin ask ve savas sozcuklerin, olum ve baska vaatlerin
    Yadigarim ol hayat boyu suren bir sesle...

Other loves, other children, other gifts, as you said, "Of the revolution," arrive-but,
    darling, where You entered, life
    Entered my hours, whether you lie fallen
    Among those sunlight fields, or by miracle somewhere stand,
    Your words of war and love, death and another promise
    Survive as a lifetime sound...

"Icinize deneyim cekip disariya siir verin."

"Evren atomlardan degil hikayelerden meydana gelmistir."

3. Addams Ailesi'nin (The Addams Family) Wednesday Addams karakteri, Amerikali aktris Christina Ricci'nin dogum gunu (12 Subat 1980)

4. Arjantinli buyuk roman ve kisa oyku yazari Julio Cortázar'in olum yildonumu (12 Subat 1984)

"Dudaklarina dokunuyorum senin, kenarlarini ciziyorum tek parmagimla, sanki benim elimden cikmis agzin, ilk kez aralaniyor sanki; gozlerimi kapamam yeterli, her sey yeniden yeniden basliyor, elimin altinda, her seferinde bir baska agiz doguyor istedigim turden, elimin secip yuzune yerlestirdigi nice agiz arasindan secilmis bir agiz bu, secen benim, kendi ellerimle yuzune cizivermek icin onca ozgur ben sectim, nasil oldugunu anlayamadigim bir rastlanti sonucu olarak, elimin altında ciziktirdigim agza tipa tip uyan bir agiz oluyor seninki. Bana bakiyorsun, cok yakindan, gitgide yaklasiyor yuzun, seyrediyorsun beni, tepegozüz sanki, gözlerimiz buyudukce buyuyor, ust uste gelerek iki goz tek goz oluyor: tepegozler birbirine bakmakta, soluklari karismis birbirine, agizlar buluyor bir digerini, dudaklar sicacik, kavgada, dil duslere henuz dokunmus, bir sessizlik dil uzerinde, bir eski koku, mis gibi, agir bir hava dolanip duruyor. O an iste, ellerim daliyor saclarina, derinlerini oksuyor agir agir, ikimizin de agzi cicek ve balık dolu sanki, sarmas dolaş, opusuyoruz, hizli hizli, derin duyumlarla." Seksek

"Tocco la tua bocca, con un dito tocco tutto l'orlo della tua bocca, la sto disegnando come se uscisse dalle mie mani, come se per la prima volta la tua bocca si schiudesse, e mi basta chiudere gli occhi per disfare tutto e ricominciare, ogni volta faccio nascere la bocca che desidero, la bocca che la mia mano sceglie e ti disegna in volto, una bocca scelta fra tutte, con sovrana libertà scelta da me per disegnarla con la mia mano sul tuo volto, e che per un caso che non cerco di capire coincide esattamente con la tua bocca che sorride sotto quella che la mia mano ti disegna.Mi guardi, mi guardi da vicino, ogni volta più da vicino e allora giochiamo al ciclope, ci guardiamo ogni volta più da vicino e gli occhi ingrandiscono, si avvicinano fra loro, si sovrappongono e i ciclopi si guardano, respirando confusi, le bocche si incontrano e lottano tepidamente, mordendosi con le labbra, appoggiando appena la lingua sui denti, giocando nei loro recinti dove un'aria pesante va e viene con un profumo vecchio e un silenzio. Allora le mie mani cercano di affondare nei tuoi capelli, carezzare lentamente la profondità dei tuoi capelli mentre ci baciamo come se avessimo la bocca piena di fiori o di pesci, di movimenti vivi, di fragranza oscura."

5. Avusturyali yazar (Nicolaas) Thomas Bernhard'in olum yildonumu (12 Subat 1989)

"Insanlar birbirleriyle yuruyor ve birbirleriyle konusuyor ve birbirleriyle yatiyor ve birbirlerini tanimiyorlar. Insanlar birbirlerini tanisalardi, birbirleriyle yurumez, birbirleriyle konusmaz, birbirleriyle yatmazlardi." Sarsinti

"Die Menschen gehen miteinander und reden miteinander und schlafen miteinander und kennen sich nicht. Würden sich die Menschen kennen, würden sie nicht miteinander gehen, nicht miteinander reden, nicht miteinander schlafen."

"Cocukluk hala, kucuk bir kopek gibi eslik ediyor bana, hani bir zamanlar neseli bir yol arkadasidir da, simdi bakmak ve kiriklarini sarmak, binlerce ilac vermek zorundasinizdir ona, ellerinizde olmesin diye." Don

"Die Kindheit läuft immer noch mit wie ein kleiner Hund, der einmal ein froher Gefährte gewesen ist und den man jetzt pflegen und schienen muß, ihm tausenderlei Medikamente eingeben, damit er einem nicht unter der Hand stirbt."

6. Bill Murray, Andie MacDowell ve Chris Elliott’in rol aldigi romantik komedi Bugun Aslinda Dundu (Groundhog Day) 12 Subat 1993’de Amerika’da vizyona girdi.

7. Adam Sandler, Drew Barrymore ve Christine Taylor’in rol ladigi romantik komedi Evlilik Opucugu (The Wedding Singer), 12 Subat 1998’de New York’ta gosterime girdi.

8. Comic Strip serisi cizgi filmleri, Peanuts ve Snoopy 'nin yaraticisi Amerikali karikaturist Charles M. Schulz’un olum yildonumu (12 Subat 2000)

Sayfa 1945/7020 İlkİlk ... 94514451845189519351943194419451946194719551995204524452945 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •