Sayfa 2/23 İlkİlk 123412 ... SonSon
Arama sonucu : 177 madde; 9 - 16 arası.

Konu: 10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası

Atatürk’ü anlamak, onu 29 Ekimde, 10 Kasımda, 19 Mayısda ya da 23 Nisanda vb. Onu anmakla olmaz!

Bu güne kadar (Maalesef) biz hep bunu yaptık!

Atatürk’ü anlamak için NUTUK’u okumamız lazım!

Ne mutlu bizlere ki, Mustafa Kemalimiz, bize ÖZGÜR bir ülke bıraktığı kadar NUTUK İSİMLİ bir belgeyi de bize MİRAS OLARAK BIRAKMIŞTIR.

Kurtuluş savaşının şartlarının 1.ci ağızdan anlatıldığı NUTUK’u okumadan, halt etmeyin ve ATATÜRKÇÜ yüm demeyin!

Hatta PDF formatında varsa ve bir arkadaşımız NUTUK’u buraya kopyalarsa “okuma fırsatı” bulamayanlara okuma şansı yaratır.!

Sent from my iPhone using hisse.net
    YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
    MECBUREN yatirimci olursunuz.SOROS.
    Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
    Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

Alıntı Originally Posted by bikmisbroker Yazıyı Oku
    Atatürk’ü anlamak, onu 29 Ekimde, 10 Kasımda, 19 Mayısda ya da 23 Nisanda vb. Onu anmakla olmaz!

Bu güne kadar (Maalesef) biz hep bunu yaptık!

Atatürk’ü anlamak için NUTUK’u okumamız lazım!

Ne mutlu bizlere ki, Mustafa Kemalimiz, bize ÖZGÜR bir ülke bıraktığı kadar NUTUK İSİMLİ bir belgeyi de bize MİRAS OLARAK BIRAKMIŞTIR.

Kurtuluş savaşının şartlarının 1.ci ağızdan anlatıldığı NUTUK’u okumadan, halt etmeyin ve ATATÜRKÇÜ yüm demeyin!

Hatta PDF formatında varsa ve bir arkadaşımız NUTUK’u buraya kopyalarsa “okuma fırsatı” bulamayanlara okuma şansı yaratır.!

Sent from my iPhone using hisse.net
    buyrun;

http://erdemli.bel.tr/uploads/default/reports/nutuk.pdf

3. Atatürk'ü anlamak zordur.

Bir osmalı subayı iken istifa etmiş, Anadolu'da ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmış, örgütlemiş, başarıyla sona erdirmiştir.

Türk ulusal kurtuluş savaşı dünyadaki ilk ulusal kurtuluş savaşıdır. Bu dünyada kabul edilir. Yani Atatürk sadece Türkiye'yi kurmakla kalmamış tüm ezilen ulusların önünü açmış, onlara rehber olmuştur. Bu nedenle 52 ülkede büstü veya heykeli vardır.

Atatürk'e değişik nedenlerle kızabiliriz. Kimi Sovyetler birliğine katılmadığı için kızar, kimi de hilafeti kaldırdığı için.

Geçenlerde izlediğim bir programda adamın biri keşke yunanlılar yenilmeseydi. Yunanın kafiri Türk'ün kafirinden iyidir dedi.

Ben bu tanımlamayı algılamakta hala güçlük çekiyorum.

Sonuçta bir yerde ezilen halkların ulusal kurtuluş mücadelesine önderlik etmiş (fiilen olmasa da düşünsel olarak) bir insan, öbür yanda ben Yunan işgalinde yaşamayı tercih ederdim diyen bir insan.

Son olarak şunu ekleyeyim; Türk ulusal kurtuluş savaşının bu konudaki ilk savaş olduğu ve diğer ulusal kurtuluş savaşlarına ilham verdiği BM tarafından da kabul edilmiştir. Yani Atatürk sadece Türk halkını kaderinde değil tüm ezilen uluslarınkaderinde, dünya tarihi ve sisteminde önemli bir rol oynamıştır.

Siz ister sevin ister sevmeyin, O var. Hem de sadece Türk tarihinde değil dünya tarihinde var.

Kıyamete kadar yolundan yürüyeceğiz Baş Komutanımız.

GT-I9301Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yol açık Yola çık.

5. Ortadoğu'ya bakıyorum, Afganistan, Pakistan'a bakıyorum sadece gerilik ve ölüm görüyorum...ve bize yaşamak için nasıl bir Vatan bıraktığını...

Yoktan var ettin bu Vatan'ın nasıl kazanıldığını, bu Cumhuriyet'in nasıl kurulduğu, Laik'liğin sadece kelimeden ibaret olmadığını bu karanlığın üstümüze düştüğü bu günlerde yeterince anladık!

Geçmişte Allah ile aldatanların şimdi Atatürk ile aldatma yoluna girdiklerini ibretle görüyoruz. Bu tuzağa asla düşmeyeceğiz..

ATAM alacağım son 10 Kasım nefesine kadar yolunda ve izinde olacağım...

Yaktığın ışık hiç sönmeyecek.....

Saygı ve minnetle....
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

canımızın içi ATAM,

aynı zamanda yaşayamadık ama,

biz seni çooook özledik...
    Son düzenleme : mühendis ankara; 09-11-2017 saat: 20:25.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159

O BİR PUT DEĞİLDİR.
    Saygı ile anıyor,yolundan gitmek için mücadelemizi veriyoruz , hayat kısa çocuklarımıza aşılıyoruz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159

ON KASIMA KADAR DEĞİL SON KASIMA KADAR. İzmir belediyesini yürekten kutlarım. GÜZEL SÖZ.
    Son düzenleme : nikrece; 09-11-2017 saat: 19:49.

Sayfa 2/23 İlkİlk 123412 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •