Sn.Cautionary Hocam
Ben 34 yasında evli kamuda çalışan elektrik elektronik mühendisiyim. Sizin tabirinizle beyaz yakalı kesimin üyesiyim. Kısır döngü sarmalından kurtulmak için bende neler yapabilirim diye çok düşündüm. Gayrimenkul al-satı yapılabilir lakin bir memurun kendi evini almaktan başka bir al-sat yapacağı parası olamayacağı için bu seçenek kafadan elenmişti. Arsa alsam değerli olanları alamayız, değeri olmayanlar için gelecek tam bir zar atışı olur. Bir ara arkadaşlarım bitcoinden bahsettiler. Biraz araştırma yaptığımda, bitcoinin tamamen temelsiz kumar olduğunu anlamam çok uzun sürmedi. Arkadaşlarıma bitcoin almamaları gerektiğini ne kadar çok anlatsam da onlarda yükseldikçe bak şu kadar yükseldi bak şu olacak diye bana serzenişte bulunuyorlardı. Burada insanımızın emeksiz kazanç sevdasının kurbanı olmaya ne kadar meyilli olduğuda ne yazıkki ortaya çıkıyor. Sonra ne mi oldu? kaçınılmaz son. Bitcoin ciddi düşüş sergiledi ve bana bitcoin serzenişini eden arkadaşımda otomatikman kalmadı.
Ben ne yaptım tabiki dolar ve gram altın al-sat yaptım. Kısmi olarak parada kazandım ama Bu al-satlar sonucunda, dolar al-sat yapmanın kısa vadede kazanç olarak görülse de, sistemsel olmaması ve doların artışlarının cebimin gider kalemlerini de artırması sebebiyle, para birimi olan doların aslında kısmi bir yatırım aracı olduğunu anladım. Altın ise her zaman belli oranda portföyde olması, çeşitliliği sağlamak adına önem arz etmekte birlikte, altınında tek başına yatırım aracı olmadığını anlamış oldum ve tekrar arayışa başladım.
Bu arada, Al-sat kararlarımda forum donanımdan climanjero ustamın hakkı bende çoktur. Değerli insana saygı ve sevgilerimi burdan kendisine gönderiyorum.
Neler yapabilirim diye araştırma yaparken, temeli sağlam olan büyüme potansiyeli olan şirketlere borsa aracılı ile ortak olmamın uzun vadede faydalı olacağını düşünüyorum.
Benim için en önemli öncelik şu anda, Bilanço ve finansal dipnotları en ince ayrıntısına kadar öğrenmek, TEMEL ANALİZ bilgimi artırmak olacak, anlayacağınız üzere daha yolun başındayım. Kurumsal destek anlamında borfinden de faydalanmayı da düşünüyorum. Borfin kullanan arkadaşlarım borfinin mali analiz programı hakkındaki görüşlerini belirtirseler sevinirim.
Sessiz çoğunluktan birisi olarak sürekli takip ettiğim

bu başlık altında, kısır döngünün içinde kaybolan bizler için farkındalık yarattığınız için başta siz ve dudu hocam olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.
Batuhan
Yer İmleri