Sayfa 203/637 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Şuana kadar konuşulmadığını düşündüğüm bir konuda soru sormak istiyorum,

eğer uzun vadeli düşündüğümüz hisse seçimimiz yanlışsa ne yapacağız?

diyelim brisa biriktirmeye başladım 2021 e kadar her ay alıyorum..

Fabrika açıldı üretim başladı ama talep düşük anca fabrikanın giderini karşılayabiliyor bilançoya pozitif etkisi yok. Pazara başka oyuncular girdi vesaire yani işler planladığımız gibi gitmedi.
    Ve hisse 2021 de 7-8liralarda olsun ne yapacağız? Beklemeye devam mı edeceğiz.

Yada öncesinde nasıl uyanabiliriz? Bu riskin analizi nasıl yapabiliriz?

YTD.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    pasif portföy yönetimini savunanlar olabilir...yani al-yat, 5-10 sene sonra duruma bak...ybenim için böyle bir yatırım anlayışı doğru değil...her bilanço döneminde portföydeki hisseler gözden geçirilir...bozulma yaşayan hisseye (-) not verililir..bu 1 denir, öbür çeyrek yine devam etti kötü gidiş bu da iki olur...Allah'ın hakkı üçtür derler...üçüncü de de bu eksiyi alırsa şutlanır...toparlarsa devam eder.

Yani her çeyrek geçmiş performansa göre portföyden çıkan ve portföye giren hisseler olacaktır. resesyon için bile iki çeyrek üst üste negatif büyüme gerekiyor...benim için de en az iki çeyrek üst üste (-) almalı...ya da ayrı ayrı dönemlerde üç (-) almalı.

giriş için olduğu gibi, çıkış için de kriterler var yani...kriterleri sağlayan portföye girer, çıkış kriterlerini sağlayan da şutlanır.

Bu arada grafik pahalı nasıl 1-0 çalışan kural ise, çıkış için de fiyat bazlı 1-0 çalışan bir kural var...temettü-bedelsiz fiyat düzeltmeleri yapılmış bir hisse eğer gördüğü tepenin yarı fiyatının altına inerse anında satılır, bilanço dönemi değerlendirmesi sonucu verilen (-) koşuluna filan bakılmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Geçen günlerde Aselsan da yaşanan hareketin bir benzerini yakın zamanda thy de yaşayabiliriz...uzun vadeli yatırım için tercih eden arkadaşlar olabilir, kısa vadede can yakıcı dalgalanmalar yaşayabilir...aman dikkat.
    Bu yazıyı yazdıktan sonra thy %3 artıyı gördü...daha sonra %2 eksi oldu, ilk senası %1,5 eksi kapadı...aman dikkat diyorum!!!

3.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Sn. Metcel34 çok.özel.değilse neden halkbankdan ziraate geciyorsunuz?

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Komisyon oranımı düşürmedikleri için ve ziraatın uygulama ve programın daha iyi olması sebebiyle.

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bende Halkyatirim kullaniyorum komisyon oranı : %0.15 sizinde aynı mı?

Halkyatirim onbinde 7 oran.

6.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Bende Halkyatirim kullaniyorum komisyon oranı : %0.15 sizinde aynı mı?

Halk 10000 de 9 benim işlem hacmim yüksek olduğu için indirilmesini istedim fakat olumsuz yanıt aldım. Bende 10000 de 10 olan ziraate geçmeyi düşünüyorum. Tabi oran yükseliyor fakat müşteri temsilcisinin lakayıt tavırları ve ziraatin trader programının daha iyi olması bu kararı almamı etkiledi.

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

1 adet Brisa 6.84 tl × 10 adet=68.40 +0.10 komisyon toplam 68.50 az önce inceledim. Onbinde 1.5 oran

8.  Alıntı Originally Posted by Karşıyakalı Yazıyı Oku
    Hocam tam burada bir soru sormak istiyorum size.

Peki borsadaki şirketler buna nasıl bakıyorlar. Bakış açıları nasıl. Biz hep kendimizi konuştuk bu sayfada.

Şöyle sormak istiyorum,
    Pınar süt neden borsada? Sütaş neden değil?
    Mavi neden borsaya açıldı? Colins neden açılmıyor?
    Benim bu işe bakışım biraz şöyle cauti üstadın 1-0 yaklaşımına benzer.
    İktisatta kötü para iyi parayı kovar denilen bir kavram var detayını araştırıp bulabilirsiniz. Bunu borsaya uyarlarsak aslında insanların bir çoğu iyi bir şeyi paylaşmak istemezler. Şahsen iyi bir şirketim olsa işlerim güzel olsa ortak falan istemem hele ki işi yine ben yürütmeye devam edeceksem o sadece para koyacaksa hiç istemem ama işlerim kötüyse seve seve kabul ederim. Dolayısıyla şirketlerin hepsine şüpheyle yaklaşırım ve hepsi aslında 0 durumundadır. Sonra detayına bakarım bu şirket neden halka açık. Misal brisa halka açıklık oranı düşük ve iki büyük ortak tarafından yönetiliyor. Yabancı ortağın yerine kendinizi koyun yurtdışında bir ortakla iş yapıyorsanız şeffaflık sizin için önemli olur veya yabancı kaynak ihtiyacınız varsa şeffaflık sizin için önemli olur. Bunu sağlamanın en güvenilir yöntemi de halka açık olmaktır. Bilinilirlik, gündem oluşturma gibi amaçlarla birlikte halka açık olma ile satış arasında pozitif ilişki bulan çalışmalar var. Tüm bunları değerlendirdiğimizde yani gerekçeyi anladığımızda bir şirketin halka açılarak hakim ortağın elde edeceği faydalar elindeki iyi parayı (örneğimizde iyi şirket) paylaşmaya değiyorsa ve bu gerekçe benim de faydama ise ortak olmaya değer olarak nitelendiriyorum (diğer kriterleri de sağladığı takdirde tabiki). Eğer ki bu kriterler yalnızca patronun lehine bizim aleyhimize olacaksa o şirket benim için bir hiçtir ve malesef bunlar borsamızda çoğunluktadır. Dolayısıyla borsamızda malesef kötü para iyi parayı kovar prensibi bir çok şirket için geçerlidir.

Sayfa 203/637 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •