Nurolbank 32 gün bono oranı 23.50, MK 24.68 e geliyor
Nurolbank 32 gün bono oranı 23.50, MK 24.68 e geliyor
Enflasyon üzeri net %5 versinler olur.
Yoksa ben yatırmam.
Oranlara bakalım.
%25 üzeri çıkarsa düşünürüz.
Selamlar.
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Hala net bir faiz oranı belirtilmediği için yorum yapmak zor. Yıllık basit faiz üzerine enflasyon farkını koyarsa pek avantajlı olmaz 366 gün vade diyor buda aylık bileşik etkisi gidiyor anlamına gelir ki yıl içerisinde %22'den yenilenen mevduatın yıllık bileşiği 24.36 yapar. Enflasyon 22 çıktığında ilave getiri olmayacağı için yıllık mevduatın stopaj avantajını da göz önünde bulundurursak 1 puanlık kayıp oluşur. Reel getiriyi nasıl sunacak oda belirtilmemiş stopaj dahil mi hariç mi bir sürü soru işareti var benim için.
Ben şimdiye kadar bu tür reklamı yapılan ürünlerde mevduatçı için bir fayda getirdiğini görmedim. Bir miktar koyup deneyin. Sonucu görün ve kaçın. Şöyle dese anlarım dolar altına ve enflasyona karşı korunmak dense ve hiç faiz vermese bile derhal katılınabilir. Bizde enflasyon hesaplaması bile o biçim. Bence mesafeli olmak lazım derim.
BLA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri