Sayfa 206/637 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,641 - 1,648 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    18 Ekim de böyle bir stratejiden bahsetmiştim.. Endeks o sırada 107 bin lerdeymiş...zirve olarak verdiğimiz bandın üstü olan 115 binden döndük.

Defansif, bilançosu kuvvetli hisseleri temsilen, basit olsun diye sadece tcell alalım demiştik...sonuçta portföyümüze güveniyor ve endeks düşse bile bizim hisselerimiz/portföyümüz endeksten az düşer demiştik.

Şu an itibariyle tcell 14,21....aralık vade kontrat 129.800.

Tcell : 14,24-->14,21= %0,2 kayıp
    u-30 kontrat: 134,450-->129,800= %3,45 kar

Nette endeks 107 binden, 104.150 ye düşerken...Tcell hissemiz, yani portföyümüz endeksi yenmiş ve %0,2 düşmüş...ama biz portföyü hedge ettiğimiz için %3,45 kazanmışız...nette portföyün kazancı %3,25 olmuş...Bu arada endeks %3 e yakın düşmüş.

Karışık gelmiş olabilir, ama lütfen stratejiyi anlamaya çalışın, klasik yöntemlerden biraz karmaşık diye baştan olmaz demeyin
    Endeks 100= 102.700

Tcell (portföyü temsilen) : 14,24-->14,55= %2 kazanç
    u-30 kontrat: 134,450-->127,550= %5 kar

Yazıyorum bunları da, ilgi duyan, ya da stratejiyi anlayabilen çok olmadı...ileride katılımcıların ilgi ve bilgi düzeyi yeterli seviyeye geldiğinde tekrar döneriz bu konuya.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Endeks 100= 102.700

Tcell (portföyü temsilen) : 14,24-->14,55= %2 kazanç
    u-30 kontrat: 134,450-->127,550= %5 kar

Yazıyorum bunları da, ilgi duyan, ya da stratejiyi anlayabilen çok olmadı...ileride katılımcıların ilgi ve bilgi düzeyi yeterli seviyeye geldiğinde tekrar döneriz bu konuya.
    hocam haklısınız. endeks düşerken de kazanmayı bilmek lazım. ben viop piyasasını çok iyi bilmiyorum. bildiğim kadar yazayım. yok öyle değil aslında şöyle derseniz biz de öğrenmiş oluruz.

1. örnek: misal hisse aldım %10 terste kaldım. en fazla 1-2 bilanço döneminde kara geçer, hissenin durumuna göre satarım.
    2. örnek: misal viopta kontrat yaptım, piyasa tersine 10 bin puan yani %10 yukarı sürse sermaye buhar olur. bekleyip kazanma şansı da maalesef yok.

türk ky viopta işlem yapacak kadar sakin ve donanımlı değil. buna ben de dahil.

şöyle ki piyasadaki her fiyat hareketi her zaman şirketlerin gerçek değerleri ile alakalı olmayabilir. aslında öbür tarafta viop doğramak için piyasayı kullanabilirler. bunu bizlerin bilme şansı pek yok.

yani hisse yatırımında en azından bir şeye ortak oluyorum. viop yatırımında neye yatırım yaptığım belli değil.

3. selamlar bende hisse biriktirmeye başladım.bir sorum olacak ..5 firmadan hisse senedi alıyorum her ay ..diyelim önümüzdeki ay 4 ü düştü biri yükseldi ..seçimimi hangisinden yapayım ? düşenlerden mi alayım kazançta olandan mı syg .

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Güzel haberi vereyim.. Bugün ben de birikmişlerimden hisseye ayırmayı düşündüğüm miktarın bir kısmı ile ilk hisselerimi almış bulunuyorum. Geri kalan kısım ile uygun gördüğüm bir vakitte kullanacağım. Bundan sonra da biriktirdiğim param ile aylık düzenli hisse ve altın alımı yapacağım.

20'li yaşların başında bu birikime başlamanın umarım uzun vadede pozitif etkisini göreceğim, biraz da hikayemden bahsetmek gerekirse para biriktirmeye hevesim hep vardı ancak o birikmişi bir şekilde farklı yerlere harcardım. Finans teorisini öğrendikten ve uzun vadeli yatırımın faydalarını çalıştıktan sonra burada yazılan yaşanmışlıklar ve tecrübeler ile zenginleştirerek güzel bir strateji oluşturduğumu düşünüyorum(tabi bütün yatırımcılar kendi stratejisini iyi zanneder aslında = over-confidience bias ), sosyal hayat ve yaşanması gerekenler ile tasarrufun önemi arasında dengeyi kurarak ilerleceğimi düşünüyorum.

Şu anki portföy;

16% Brisa, 17% Froto, 15% Petkim, 32% Soda ve 20% Tüpraş şeklinde.

Kront, Hektaş ve Aselsan takibimde olan hisseler ancak şu an beklemedeyim.

Başta @Cautionary ve @Dudu olmak üzere burada değerli fikirlerini yazan herkese teşekkür ederim.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."
    Hayırlı olsun. Devamı gelir inşallah

D5833 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Güzel haberi vereyim.. Bugün ben de birikmişlerimden hisseye ayırmayı düşündüğüm miktarın bir kısmı ile ilk hisselerimi almış bulunuyorum. Geri kalan kısım ile uygun gördüğüm bir vakitte kullanacağım. Bundan sonra da biriktirdiğim param ile aylık düzenli hisse ve altın alımı yapacağım.

20'li yaşların başında bu birikime başlamanın umarım uzun vadede pozitif etkisini göreceğim, biraz da hikayemden bahsetmek gerekirse para biriktirmeye hevesim hep vardı ancak o birikmişi bir şekilde farklı yerlere harcardım. Finans teorisini öğrendikten ve uzun vadeli yatırımın faydalarını çalıştıktan sonra burada yazılan yaşanmışlıklar ve tecrübeler ile zenginleştirerek güzel bir strateji oluşturduğumu düşünüyorum(tabi bütün yatırımcılar kendi stratejisini iyi zanneder aslında = over-confidience bias ), sosyal hayat ve yaşanması gerekenler ile tasarrufun önemi arasında dengeyi kurarak ilerleceğimi düşünüyorum.

Şu anki portföy;

16% Brisa, 17% Froto, 15% Petkim, 32% Soda ve 20% Tüpraş şeklinde.

Kront, Hektaş ve Aselsan takibimde olan hisseler ancak şu an beklemedeyim.

Başta @Cautionary ve @Dudu olmak üzere burada değerli fikirlerini yazan herkese teşekkür ederim.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."
    Hayırlısı olsun .bir tuyoda ben vereyim evlenirseniz karınız ne kadar paranız,malınız olduğunu sakın ha bilmesin .. ..babamın bana en büyük tavsiyesi idi

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Hayırlısı olsun .bir tuyoda ben vereyim evlenirseniz karınız ne kadar paranız,malınız olduğunu sakın ha bilmesin .. ..babamın bana en büyük tavsiyesi idi

Bu da ilginç. Bence daha da doğrusu; bunları bilmesinden cekineceginiz biriyle evlenmeyin olmalı.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    selamlar bende hisse biriktirmeye başladım.bir sorum olacak ..5 firmadan hisse senedi alıyorum her ay ..diyelim önümüzdeki ay 4 ü düştü biri yükseldi ..seçimimi hangisinden yapayım ? düşenlerden mi alayım kazançta olandan mı syg .
    ben yükselenden alırdım kendi adıma ama tabi hisselerin durumunu bilmeden cevap vermek zor

8.  Alıntı Originally Posted by hotterbutter Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun. Devamı gelir inşallah

D5833 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Teşekkürler, siz de yeni girmişsiniz. Hayırlı olsun.
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku

Teşekkürler, evlilik konusunda bir sonraki tavsiyeyi daha doğru buldum
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    selamlar bende hisse biriktirmeye başladım.bir sorum olacak ..5 firmadan hisse senedi alıyorum her ay ..diyelim önümüzdeki ay 4 ü düştü biri yükseldi ..seçimimi hangisinden yapayım ? düşenlerden mi alayım kazançta olandan mı syg .
    Bence içlerinden birini veya birkaçını seçmek yerine 5'ini sürekli almaya devam etmek daha doğru.

E5603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 206/637 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •