Sayfa 207/1030 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 1,649 - 1,656 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Varlık fonu başına nasıl geçti ise merkez bankası başına da bir şekilde geçer ve biz o zaman zıçtık...16 yılda dolara daha da çok gebe kaldık ve hiç bir önlem alınmadı..
    Hala inşaat hala kanal İstanbul vs vs...
    Ne tarım ne de inovasyon ne de teknoloji ne de teknolojik sanayi bunlardan bahseden yok

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kanal istanbul tam bir zırvalık.
    İsrafın, emlak spekülatörlüğünün tavan yapması.
    Panamanın, suveyşin bir mantığı var. başka yol yok.
    Bizimkinden nasıl para talep edeceksin.
    Gemiler biz vermeyiz, boğazdan geçeceğiz deseler uluslalarası anlaşmaları yok mu sayacaksın.
    Bu arada şu an MB bağımsız mı?
    Kim inanıyor.
    Herkes faiz artışının tiyatro olduğunu savunuyor.
    Artırmasan ne olacaktı?
    Artırmak zorunluydu.
    Başka çare kalmamıştı.
    Açıklamalar sadece seçim öncesi iç siyasete yönelik...
    Dolar 8 lere gitse, resmi faiz 17 olsa ne olur, 20 olsa ne olur.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    burada chucky gibi bir opsiyon üstadı (ve bilmediklerim) varken bana laf düşmez ama kendi adıma birkaç sorunuza bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

öncelikle banka sadece dolar alırıma değil satarıma da prim veriyor. yani örnekle gidersek dolar 6.20 iken 6 dan alırama verdiği gibi 6.35 ten satarıma da veriyor. (her seviyeye her zaman prim çıkmayabilir.. ve vade de etkili). kendi adlarına risklerini nasıl hesaplıyorlar beni aşar.

chucky'nin dediği gibi volatilite çok önemli. bahsettiğim yıllar doların neredeyse 1.5 sene 1.70-1.80 bandında dolanıp durduğu yıllardı. bu süreçte üç dört kere girdim opsiyon işine diye hatırlıyorum ve ufak tefek de olsa primler almıştım. ancak bugün durum çok farklı. dolar bir ay sonra 8 mi olur, 5 lere mi iner kestirmek mümkün değil.. iki tane tweete bakar.

açıkçası ben daha önce ağzım yandığından, ve şahsi beklenti ve endişelerimden (ki bu sadece beni bağlar).. satarım opsiyonuna girmem bugün. ha ben şu şu vadede dolar 5.90 ı görürse daha aşağı düşer mi düşmez mi hiç düşünmez alırım diyorsanız ve değecek bir prim çıkıyorsa girilebilir. ama dediğim gibi 5.50 ye inerse üzülmeyi göze alarak.

rakamları aldığınızda paylaşırsanız sevinirim.
    Bence hem alırken hem de satarken, eldeki parayı küçük lotlara bölerek ilerlemek en sağlıklısı. Belki büyük vole vurmuyorsunuz ama kaybı telafi şansınız oluyor, yanlış tarafta kalma riskinizi düşürüyor. Sırf bu nedenle ops. Farklı bankalarda birçok mt değişik zamanlarda teklif etttikleri halde giremedim, cesaret edemedim.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Yapılacak olası asgari ücret zammı da enflasyonun ve dolayısıyla faizin gidişatını belirlemede çok etkili olacak son yıllarda asgari ücrete yapılan ortalama üstü zamlarında enflasyonu tetikleme etkisi yaptığı bir gerçek eğer yüzde 20 yüzde 30 civarı bir artış yapılırsa enflasyonun ilerde ne olacağını varın siz düşünün

Faiz düşecek aman bir an ince bu faizlerden uzuna bağlayayım diye endişe içinde olan, yıllarca enflasyon altı faize razı olarak algı bozulması yaşayan Tl mevduatçısı forumdaşlar, bakın içinizi rahat tutun, aşağıda FÖŞ den arakladığım bir paragrafı paylaşıyorum ve aynı fikirdeyim bu ülkede REİS kalmaya devam ettikçe bu faizler düşmez. Acizane önerim, AÇ kurtlar gibi av bekleyen BANKALARA sakın ola paranızı ucuza kaptırmayın sonra çok ama çok üzülürsünüz .Önümüzdeki yıllar hem Tl hem Dolar tutan tasarruf sahipleri için en iyi günler olacak.

`Türkiye`nin tek lideri, halk kahramanı, Başkomutan ve Varlık Fonu yönetim kurulu Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iki şahit önünde hakim huzuruna çıkıp ``Kandırılmışım, yüksek faizin nedeni yüksek enflasyondur`` diye tövbe edinceye kadar Türkiye`de faiz düşmez.`
    Son düzenleme : umutabi; 16-09-2018 saat: 22:50.

5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    bunu da bende çok merak ediyorum.
    bankacı çok cüzi bir fark var diyor.
    bu kadar karmaşık formülden pek anlamam, ancak kestirme bir yolu var.
    İki adet 1000 veya 10000 TL ile iki farklı nkolay bono al
    bir gün sonunda birini sat-yeniden al Diğerini ise satmadan 2. gün sonunu bekle.
    2. gün sonuna iki farklı kazancı karşılaştır. Yüzde kaç farklılık varsa aylığa-yıllığa çarpabilirsin.
    Sonucunu forumda paylaşırsan çok kişi de bilgiden yararlanır.
    Aslında fiili alım yapmadan da hesaplanır da ben uğraşmak istemediğim için hazır bir formülle hesaplayabiliriz belki diye düşündüm, yine de bunu not ettim, fikir için teşekkürler

6.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Kanal istanbul tam bir zırvalık.
    İsrafın, emlak spekülatörlüğünün tavan yapması.
    Panamanın, suveyşin bir mantığı var. başka yol yok.
    Bizimkinden nasıl para talep edeceksin.
    Gemiler biz vermeyiz, boğazdan geçeceğiz deseler uluslalarası anlaşmaları yok mu sayacaksın.
    Bu arada şu an MB bağımsız mı?
    Kim inanıyor.
    Herkes faiz artışının tiyatro olduğunu savunuyor.
    Artırmasan ne olacaktı?
    Artırmak zorunluydu.
    Başka çare kalmamıştı.
    Açıklamalar sadece seçim öncesi iç siyasete yönelik...
    Dolar 8 lere gitse, resmi faiz 17 olsa ne olur, 20 olsa ne olur.
    birde şu var..vakıfbank mb toplantı öncesi 26.5 lara kadar çıktı ..500 üstü rakamlarda..diyelim faiz artmasaydı ne olacaktı ..14 eylülde tekrar 22 lere mi düşürecekti faizi ...ben şunu anlarım mb faiz artırmasaydı bu faizler yine yükselecekti..mb 13.75 'le fonlarken 15 teklif eden bankaci bir kere aramazdı ..şimdi 24 'le fonluyor gelin bizde 28 diye 5 kere arıyor ..garip işler ..90 larda da böyleydi merkezin faizi 80 'di piyasada 120 ler vardı

7.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    arkadaşlar nkolay bonoyu 3 veya 4 günde bir bozdurup yeniden satın alma yoluna gidersek bileşik faizi nasıl hesaplayabiliriz bir formülü var mı?
    Bu adresten https://bilesik-faiz-hesaplama.hesabet.com istediğiniz şekilde hasaplayabilirsiniz

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Anadolubank ile daha önce çalışıp kötü tecrübesi olan varmı. Temditleri nasıldır acaba? Çıkışta eft sınırı vb sorun çıkartır mı. Milyon üstü iyi oran, şu an günlük burgandayım, eğer bunu vermezse Anadolubanka geçebilirim, bu oranı bana da verirlerse...
    En rahat pazarlık ettiğim banka
    Piyasadan aldığım oranı söylüyorum bir tık üstünü veriyorlar hemen
    Müşteri temsilcisi ile de alakalı olabilir
    Ben memnunum şimdilik

Sayfa 207/1030 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz