Originally Posted by
shorts
burada chucky gibi bir opsiyon üstadı (ve bilmediklerim) varken bana laf düşmez ama kendi adıma birkaç sorunuza bildiğim kadarıyla cevap vereyim.
öncelikle banka sadece dolar alırıma değil satarıma da prim veriyor. yani örnekle gidersek dolar 6.20 iken 6 dan alırama verdiği gibi 6.35 ten satarıma da veriyor. (her seviyeye her zaman prim çıkmayabilir.. ve vade de etkili). kendi adlarına risklerini nasıl hesaplıyorlar beni aşar.
chucky'nin dediği gibi volatilite çok önemli. bahsettiğim yıllar doların neredeyse 1.5 sene 1.70-1.80 bandında dolanıp durduğu yıllardı. bu süreçte üç dört kere girdim opsiyon işine diye hatırlıyorum ve ufak tefek de olsa primler almıştım. ancak bugün durum çok farklı. dolar bir ay sonra 8 mi olur, 5 lere mi iner kestirmek mümkün değil.. iki tane tweete bakar.
açıkçası ben daha önce ağzım yandığından, ve şahsi beklenti ve endişelerimden (ki bu sadece beni bağlar).. satarım opsiyonuna girmem bugün. ha ben şu şu vadede dolar 5.90 ı görürse daha aşağı düşer mi düşmez mi hiç düşünmez alırım diyorsanız ve değecek bir prim çıkıyorsa girilebilir. ama dediğim gibi 5.50 ye inerse üzülmeyi göze alarak.
rakamları aldığınızda paylaşırsanız sevinirim.
Bence hem alırken hem de satarken, eldeki parayı küçük lotlara bölerek ilerlemek en sağlıklısı. Belki büyük vole vurmuyorsunuz ama kaybı telafi şansınız oluyor, yanlış tarafta kalma riskinizi düşürüyor. Sırf bu nedenle ops. Farklı bankalarda birçok mt değişik zamanlarda teklif etttikleri halde giremedim, cesaret edemedim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri