Sayfa 208/997 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Son aylarda birkaç şirkette ödeyememe sorunu oldu,
    Hallederiz filan dediler ama akibetini bilmiyorum,
    Yasal açıdan bilmem. Ama ne inkar ederim ne öderim durumu olabilir,
    Büyük şirket filan demeye gelmez, ne büyükler silindi gitti ki küçük ölçekli bankaları bile riskli bulan yoldaşlarımız az değil
    Bonoylarla ilgili forumlara baktığımda hiç mağdur olan yok??? Yani hiç mi olmaz!!! Risk var yazanlar çok var ama ben paramı şu bonuya yatırdım paramı alamadım diyen yok. Hatta anaparayı kurtardım ama kar uçtu diyen bile yok. Anlayamadığım şu bu işin yasal bir boyutu yok mu? Yani ödeme yapılamayacaktır demek bu kadar kolay olamaz diye düşünüyorum.

Bir de bu bono' dan ödeme alamayanlar var akıbetini bilmiyorum dediğiniz bonolar hangi bonolar isim verebilir misiniz.

2. Nitelikli yatırımcılara satılıyor .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Son aylarda birkaç şirkette ödeyememe sorunu oldu,
    Hallederiz filan dediler ama akibetini bilmiyorum,
    Yasal açıdan bilmem. Ama ne inkar ederim ne öderim durumu olabilir,
    Büyük şirket filan demeye gelmez, ne büyükler silindi gitti ki küçük ölçekli bankaları bile riskli bulan yoldaşlarımız az değil
    Ödeyememe durumu oldu akıbetini bilmiyorum dediğiniz bonolar hangi şirketin sorun olmayacaksa yazabilir misiniz?

Vadeli mevduata 200k TL - 300k TL yatırıanlar var. 100k' ya kadar devlet güvencesinde. Kalan kısım riskte değil mi aynı şey.

Ben araştırıyorum forumlarda ama bono' dan hiç mağdur olup ta yazan da görmedim. Yani değil param battı yazan, paramın faizini alamadım anaparamı anca kurtardım yazan bile yok. Hiç mi olmaz bu şekilde mağdur yazıları yada bana mı denk gelmedi. Risk var yazan çok ama vadeli mevduatta da var. Risk ne kadar bence iyi bir şirket için vadeli mevduatın 100k TL üstünde kalan miktar kadar risk olsa gerek. Tabi bu benim düşüncem, kesinlikle yatırım tavsiyesi değil.

4.  Alıntı Originally Posted by puntoyel Yazıyı Oku
    Bonoylarla ilgili forumlara baktığımda hiç mağdur olan yok??? Yani hiç mi olmaz!!! Risk var yazanlar çok var ama ben paramı şu bonuya yatırdım paramı alamadım diyen yok. Hatta anaparayı kurtardım ama kar uçtu diyen bile yok. Anlayamadığım şu bu işin yasal bir boyutu yok mu? Yani ödeme yapılamayacaktır demek bu kadar kolay olamaz diye düşünüyorum.

Bir de bu bono' dan ödeme alamayanlar var akıbetini bilmiyorum dediğiniz bonolar hangi bonolar isim verebilir misiniz.
    hemen söyleyeyim bennn.. devlet tahvilin de mevduat bankasından aldığım hazine kağıdı ödenmedi 5 yıl yargı süreci oldu (kasıtlı olarak devlet tarafından uzatıldı) mahkemeler yasal faizi ile ödenmesine karar vermesine rağmen bonoları gasp edilenlere özel yasa çıkarılıp geriye dönük 1.5 yıl için 1tl ödenmedi o dönem de enflasyon %70 düzeyindeydi..

selametle...

5. Bimeks , Dünya Göz, Aynes
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Nitelikli yatırımcılara satılıyor .
    Nitelikli yatırımcılardan kasıt nedir.
    Yani ben bono işine hiç girmemiştim. N kolay bono ulaşılması kolay olduğundan yatırım yaptım. Diğer özel sektör veya bankanın kendi bonolarına da bankaların (çok saygın bankaların) yatırım menüsünden ulaşabiliyorsunuz. Ama bana % oranları çok cazip gelmiyordu eskiden bir de cesaret edemiyordum.

7. Bu tür özel sektör bonolarını junk paper olarak değerlendirmeli. Eğer yüksek riskli yüksek getirili bu tür junk bondlara yatırım yapsaydım mutlaka faizinin mevduat faizinden minimum 5 puan fazla olmasını isterdim. Ayrıca toplam portföyün %10'undan fazlasını yatırmazdım. Eskiden olsa mevduat faizi + 3-4 puan diyordum ve portföyün %20 sine kadar çıkabilirdim. Ama son 5-6 ayda yaşananlar sonucunda şartlar değişti.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by puntoyel Yazıyı Oku
    Ödeyememe durumu oldu akıbetini bilmiyorum dediğiniz bonolar hangi şirketin sorun olmayacaksa yazabilir misiniz?

Vadeli mevduata 200k TL - 300k TL yatırıanlar var. 100k' ya kadar devlet güvencesinde. Kalan kısım riskte değil mi aynı şey.

Ben araştırıyorum forumlarda ama bono' dan hiç mağdur olup ta yazan da görmedim. Yani değil param battı yazan, paramın faizini alamadım anaparamı anca kurtardım yazan bile yok. Hiç mi olmaz bu şekilde mağdur yazıları yada bana mı denk gelmedi. Risk var yazan çok ama vadeli mevduatta da var. Risk ne kadar bence iyi bir şirket için vadeli mevduatın 100k TL üstünde kalan miktar kadar risk olsa gerek. Tabi bu benim düşüncem, kesinlikle yatırım tavsiyesi değil.
    dolandırıcık - hortumculuk yapmak istemeyen hiçbir şirket zararına iş yapmaz.. tabi yatırım yaptığınız şirket de önemli. uzman çalışan kadrosu olan bir şirket kolay kolay batmaz. bu devir de en korkulacak şey şirkete devletin el koymasıdır.. türkiye de ciddi yatırımları olan bir şirket halkın parasını toplayıp kaçırayımı diye düşünürmü?

korkacağınız ve çekineceğiniz sadece "devlet" olmalı. tabi şirketi de iyi analiz etmekte fayda var.

ayrıca vadeli mevduatta 100bin tl sigorta kapsamında olayını doğru anlamak lazım.. bu 100bin tl devlet bankaya müdahale etmedğinde yani el koymadığında geçerli bir durumdur. devlet bankaya el koyarsa bankanın tüm pasiflerini yani borçlarını ödemek zorunda..

alacaklarını alır ve borçlarını öder.. yani bankaya el koyduğunda alacaklarını alırım , borçlarını ödemem diyemez (hukuken) peki bunu derse ne olur? mahkemelik olur.

fakat devlet böyle bir durumda riske girip bankaya el koymayabilir. yani müdahale etmez. 100tl sigorta kapsamındaki mevduatı öder. bankadan alınan hazine kağıtları zaten kendi borcudur onların ödenmesi için ayrıca sigortaya gerek yoktur.

fakat devlet için bu büyük bir risktir. bankaları devletin artık "kurtarmadığını" gören yatırımcılar/tassarruf sahipleri bankalara para yatırmaktan imtina edebilirler.

bu yüzden örneğin imar bankasında tasarruflar gasp edildi. fakat bununla ilgili ciddi derecede algı yönetimi yapıldı. yani bu banka "banka değildi" havası yaratıldı. zaten halkımızın genelinin zihniyeti bozuk olduğu için bu algıya inanmak istedi..

yoksa imar bankası bir mevduat bankasıydı. ve bir mevduat bankasında tasarruflar gasp edildi. tek gerçek buydu.

Sayfa 208/997 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •