Sayfa 211/1230 İlkİlk ... 1111612012092102112122132212613117111211 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,681 - 1,688 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Yatırımımın çok büyük bir kısmı toplu olarak tek bir hissede bekliyorum ama geçen aydan itibaren aylık düzenli alımlarla da kendime yeni bir portföy oluşturmaya başladım. Aselsan, Arçelik, Otokar ve Petkim toplamaya başladım. Hepsinden TL tutarı olarak eşit (en azından yaklaşık) miktarda alıyorum. Toplu olarak beklediğim hisse ne kadar öyle kalır emin değilim ama yeni portföyümü ana trendleri takip ederek tahmini 2-3 yıla varan dönemlerde orta-uzun vadeli olarak tutmayı planlıyorum.

Sayfayı uzun zamandır takip ediyorum, arada 1-2 kere yazmışlığım da var. Faydalı ve güzel paylaşımları için herkese teşekkür ederim. Saygılar.
    Son düzenleme : ironarm; 20-11-2018 saat: 11:13.

2. arkadaşlar merhaba.
    bende 17 yıllık bir plan yaptım. bayağıdır araştırıyorum.şirketlerimi belirledim. fakat kafama takılan bir husus var. hisseyi her fiyattan sürekli alacağımız için bir süre sora hisse fiyatının önemi kalmaz diye düşünüyorum yani bizim için aslolan ne kadar temettü verdiği. en kral temettü yüzde 10 larda geziyor. enflasyonun yüzde 20-25 olduğu yerde bu temettü miktarları parayı eritmez mi üstatlar.

3.  Alıntı Originally Posted by enginkoto Yazıyı Oku
    arkadaşlar merhaba.
    bende 17 yıllık bir plan yaptım. bayağıdır araştırıyorum.şirketlerimi belirledim. fakat kafama takılan bir husus var. hisseyi her fiyattan sürekli alacağımız için bir süre sora hisse fiyatının önemi kalmaz diye düşünüyorum yani bizim için aslolan ne kadar temettü verdiği. en kral temettü yüzde 10 larda geziyor. enflasyonun yüzde 20-25 olduğu yerde bu temettü miktarları parayı eritmez mi üstatlar.
    Madem 17 yıllık plan yapıyorsunuz o zaman son yılın enflasyonunu degıl son 15 yılın ortalamasını alacaksınız, o da %10 cıvarında...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4. Hedef zaten yatırım yaptığımız sirketin enflasyon üzerinde büyümesi yani karını dolayısıyla temettusunu de enflasyon üzerinde arttırarak bize dağıtması. Hayaller bunlar ama bunu bakalım kaçımızın portföyü gerceklestirebilecek?. Eski forumdaki uzun vadeli yatırım topiginin nerdeyse her portföyde olan hisselerinden migros pnsut petun migros ttkom gibi şirketlerin şimdiki hali malesef beni uzun vade yatırımda en çok zorlayan mesele.

5. Ben 2-3 yılı bulan periyodlar içerisinde endeksin ve hisse fiyatının dip ve zirve yaptığı yerleri yakalayarak alım-satım yapmak suretiyle neticede çok uzun vadeli yatırım yapmayı planlıyoum.

Bunun içinde hisseyi alım yaparken her fiyattan almayı düşünmüyorum. Örnek vermek gerekirse endeks 70000 iken toplamaya başlayıp, endeks 100000'e kadar toplayıp bundan sonra alımı kesip, endeks 120000 iken satmayı planlıyorum. Rakamları örnek olarak mantığımı açıklamak için verdim. Yoksa dibi ve zirveyi nokta atışı bilemem. Ayrıca sadece endeks değil, hissenin fiyatı da (dip-zirve tahmininde) önemli.

Uzunca bir süre de alacağım temettüleri harcamadan onlarla da ek hisse alımı yapmayı planlıyorum. İleride portföyün büyüklüğüne ve hedefime yaklaşmama göre de temettüleri belirli oranlarda kullanmayı planlıyorum. İlk etapta önemsediğim temettü gelirinden çok portföy büyüklüğü olacak.

6. Döngüsel sektörler için ne düşünüyorsunuz? Hisse seçimi yaparken döngüsel sektörlere dikkat ediyor musunuz? Ya da döngünün neresinde olduğuna?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by enginkoto Yazıyı Oku
    arkadaşlar merhaba.
    Bu durumda size yurtdisi yatirimi oneririm.
    Enf %2 ortalama temettu verimi %3.5
    Nasil mis degil mi?
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Madem 17 yıllık plan yapıyorsunuz o zaman son yılın enflasyonunu degıl son 15 yılın ortalamasını alacaksınız, o da %10 cıvarında...
    bundan sonraki 15 yıl için sadece şirket beklentileri değil ülke beklentisi de önemli hale geliyor o zaman. enflasyon en az 5 yıl 15 in altına düşeceğini zannetmiyorum. (yanılmayı canı gönülden isterim)
    ayrıca son 15 yılın ortalaması yüzde 10 ise temettü getirisi yüzde 10 olan şirketleri seçmek lazım ki o da bir elin parmakları kadar. hadi diyelim ki bu şirketleri yakaladık her şey yolunda gitti enflasyonu da telafi ettik fakat bu tip hisselerin büyümesi de sınırlı gibi.
    ben hisseyi hiç bir şekilde satamayacağım için(temettü vermeme durumu hariç) beni tek ilgilendiren kısım temettü kısmı oluyor.

Sayfa 211/1230 İlkİlk ... 1111612012092102112122132212613117111211 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •