Sayfa 214/1122 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 1,705 - 1,712 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. https://www.isbank.com.tr/kur-korumali-vadeli-tl-hesap

Forumda KKM ile vade sonunda dolar miktarı olarak zarar gösterilmişti bir ara. Bu hangi senaryoda nasıl oluşuyordu?

Dolar 3 aylık vade sonunda yüzde 5 artarsa faiz ile aynı getiriye ulaşıyor. (Belki dolar yıllık yüzde 2-3 faizinden zarar oluşur)

Bunun dışında vade sonunda dolar düşse de yüzde 5 den fazla artmışsa da her zaman karlı çıkılıyor.
    Son düzenleme : virtue; 03-05-2022 saat: 21:37.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Türk kahvesi en ince çekilen kahve
    Filtre kahve makinesinde yapınca filtreden geçip fincanın dibinde azıcık telve oluşturuyor
    Ama olsun 1/3'ten bile ucuza mal oluyor.
    Ben Mehmet Efendi cekirdek espresso aliyorum.
    Espresso makinem var.
    Memnunum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    3 gun once Marmaris sogut koyundeki deniz kizi restorani ziyaret ettim. Goz ucuyla menuden baktigim fiyatlar. Ufak tefek hatalar olabilir. Affola. Tanidik olduklari icin menu fotografini cekemedim, sezondaki ilk ziyaretim oldugu icin menu fotografi cekmeye utandim. Bir daha gittigimde cekecegim. Fiyatlar 10 lira eksik veya fazla olabilir.

Ahtapot izgara 190
    Kalamar tava 160
    Yogurtlama 100
    Avci boregi 60
    Zeytinyaglilar 50
    Raki 20cl 220

Genel gozlemim fiyatlar gecen seneye gore %30 - %40 arasi zamlanmis. Bazi Deniz urunleri daha fazla..

Gecen sene fiyat listesi ;

https://www.google.com/maps/uv?pb=!1...iHYcXVZ&hl=tr#
    Temmuzda 4 kisi gidince 1500 TL birakiriz rahat.
    100 dolar yani.
    Pahali degil dolar olarak bakinca.
    Ama sorun su ki dolar kazanamiyoruz.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Faiz düşük, ancak evler dolar bazında ÇOOOOK PAHALI.

Ben 2016 da aylık yüzde 0.99 faizle bir ev almak istemiştim.

O vakitteki dolar kuru 3.5 TL idi. Evin fiyatı dolarla 180 bin dolara geliyordu.

Şimdi aynı evi aynı kişi tekrar satılığa koymuş. Bakıyorsun o semtteki şu an için en uygun fiyata sahip.

Ancak koyduğu fiyat dolar bazında 310 bin dolara denk geliyor.

Ev 5-6 yıl eskimiş olduğu halde fiyat dolar bazında ikiye katlanmış.

Şimdi bu ev ucuz denilebilir mi?

Veya Atilla Yeşiladanın videoda dediği gibi piyasanın en az 1 yıl daha oturmasını mı beklemek lazım...

O zamanki 180k$ ile şu anki 310l$ arasındaki fark şu:

O zaman evi tekrar satmak istediğinde büyük ihtimal ile 170k$'dan versen 1 aya satabilrdin. Yani likiditesi nispeten kötü değildi.

Şu anki 310l$ için ise diyelim ki bir kur şoku geldi ve $ 25TL oldu. Gayet mümkün artık imkansız diyemeyiz.

Böyle bir durumda o evin fiyatı 200k$'a kadar düşebilir ve 200k$'a düşülse dahi 1 ay gibi kısa bir sürede satılamayabilir.

İşte bu likidite farkı , tahminlerime göre FED'in 3.faiz artışından sonra (politika faizi %2 ve sonrası) iyice hissedilmeye başlayabilir. Türkiye için ise FED'den bağımsız olarak Temmuz 2023 sonrası ciddi dalgalanmalar bekliyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://www.isbank.com.tr/kur-korumali-vadeli-tl-hesap

Forumda KKM ile vade sonunda dolar miktarı olarak zarar gösterilmişti bir ara. Bu hangi senaryoda nasıl oluşuyordu?

Dolar 3 aylık vade sonunda yüzde 5 artarsa faiz ile aynı getiriye ulaşıyor. (Belki dolar yıllık yüzde 2-3 faizinden zarar oluşur)

Bunun dışında vade sonunda dolar düşse de yüzde 5 den fazla artmışsa da her zaman karlı çıkılıyor.
    tasarruf amaçlı kkm talebi kuru yükseltmiyor, canli ihtiyaç ta anca kur yukselir , botas petrol ithalatci istekleri , onlarda %8 bond faizi ile karşılanarak , öteleme devam eder

Kuru tutamazlar..Sonbahar kış başlangıcında görüşürüz.

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Kuru tutamazlar..Sonbahar kış başlangıcında görüşürüz.
    ücret artış istekleri karşısında direnebilirlerse kurda anormal hareket olmayabilir seçime kadar ama direnemezlerse kayış atar

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    ücret artış istekleri karşısında direnebilirlerse kurda anormal hareket olmayabilir seçime kadar ama direnemezlerse kayış atar
    Ücret artışları gelecek kaçarı yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 214/1122 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •