Sayfa 214/1019 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 1,705 - 1,712 arası.

Konu: Viop XLV

1. Benim kişisel görüşüm seçim öncesi yada sonrası USD de devalüasyon. Enaga göre 45 TÜİK e göre 30tl arası. İktidar değişimi olursa yastık altında ki USD altınin ekonomiye kazandırılması için devalüasyon yapabilir sonra kredileri bir müddet kısıp ekonomiyi sogutabilir. Zaten bol para dönemindeyiz bu devalüasyonu engeller mi bunu bilmiyorum

2. Geçen TV'de dondurma ile ilgili yeni standartlar çıkmış haber vardı.

Dondurma içindeki hava %100 ü geçemeyecek veya ona benzer bir şey duydum.

Hiç aklıma gelmemişti bazı dondurmalar hafif oluyor.

Bir uzman yerken içinden dilinize buz gelirse derhal iade edin dedi, ayrıca dondurmayı litre ile değil kilo ile satın alın diye uyardı.

Şimdi X marka ayran içiyorum, acaba bardağa koymadan önce içinde su mu vardı diye düşündüm, tekrar bir bardak doldurdum, malesef fazla sulu. Oysa geçen hafta Migros marka ayran almıştım fazla koyu diye ialve su koyup karıştırmıştım.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. 20 yıl öncesinde ABD faizleri %4,5 gibi hatırlıyorum. Borsa 20 bin. Yine tarih tekerrür eder mi. Çok sert inişler hatta tombik parmak olayı vardı günlerce dow ve avaneleri %9 gibi düştü. Dow 7000 gibi dax 3500

4. Ariston kardeş süt ürünlerinde yağ oranı ve protein değeri vardır. Şuan mevcut süt ürünleri pahalı olduğu için fiyat artışı kısıtlı baskılı o yüzden sulu olması normal ürün üreticisi eğer baskı altında ise kaliteden ödün verir öbürü fiyatı yükseltir

5. Sütün yağını aldığında geriye kalan yağsız yada minimum yağlı süt den pastörize süt peynir yoğurt lor peyniri süt tozu yapabilirsiniz. Tereyağı ile kaşar imkansız süt yağı olmadan. Kaliteli tereyağında %70 en az kaşar peynirinde %45 en az yağ vardır.

6. Tost peyniri diye bir peynir var kaşar peyniri gibi görünüyor ama kaliteli kaşar peyniri dediğinde %45 en az süt yağı olmalı üzerindeki yağ oranına dikkat ediniz

7. Her ne alıyorsan marketten kimin ürettiğine ve oranına bak. Üç harfli marketlerde de çok kaliteli markalar fason üretim yapıyor. Banvit Tukaş gibi.

8. Yakın zamanda şok marketlerde piliç Banvitti. Bazılarında salça Tukaşti. Aklımda kalan bunlar gibi.

Sayfa 214/1019 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •