Sayfa 215/1230 İlkİlk ... 1151652052132142152162172252653157151215 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bence satis gelirini maliyetten dusur yeni hisse adedine bolerek eskilerin yeni maliyetini bul.
    Alis yapinca da yenilerin toplam maliyetini eskilere ekle yeni sayiya bolerek yeni maliyeti bul.
    Ben hep boyle yaparim.
    Ornek 100 tane vardi 10 TL maliyetli 1000 TL toplam maliyet...
    30 tane sattim 20 TL den 600 TL aldim. Bunu 1000 den cikarttim 400 TL kaldi bunu da 70 e boldum, kalan 70 tanenin maliyeti 5.71 oldu.
    Sonra 30 tane daha aldim tekrar 5 TL maliyetten 150 TL odedim.
    Bunu eskilerin maliyetine yani 400 e ekleyip 550 TL toplam maliyeti 100 e boluyorum ve 5.50 TL buluyorum...
    Artik 100 tanenin toplam maliyeti 550 TL tane maliyeti 5.50 TL...
    Ilk aldigimda tane maliyeti 10 TL idi.
    Bu sekilde eklemelerde de yeni maliyeti hesapliyorum.
    Zaman etkisini gozardi ediyorum mecburen..
    Temettu gelince net temettuyu toplam maliyetten dusup tekrar toplam hisse sayisina boluyorum ve yeni maliyeti hesapliyorum.
    Syg,
    Peki benim ozelimde nasıl olacak bu hesaplama? Bende toplam 100 adet vardı ve hepsini satmistim.Yardımcı olursanız sevinirim.

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Hakan1971 Yazıyı Oku
    Peki benim ozelimde nasıl olacak bu hesaplama? Bende toplam 100 adet vardı ve hepsini satmistim.Yardımcı olursanız sevinirim.

1 tane sembolik koyuyorum excel'e ve maliyeti de 0.01 TL olarak yaziyorum.
    Sifir ile islem yapamiyorum cunku...
    Bazen bir daha hic bulasmayacagim bir sirket var ise onu hic koymuyorum.
    Kar veya zarar sineye cekip unutuyorum.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Hakan1971 Yazıyı Oku

Alım işlemi gibi girip lot sayısını -100 olarak yazabilirsiniz.

Böylece ilk işlemden gelen maliyet + ikinci işlemden gelen negatif maliyet(=gelir) + üçüncü işlemden gelen maliyet toplam maliyetinizi oluşturur.

Bunu da şu anda elinizdeki lota bölerseniz ortalama maliyet çıkar.

4.  Alıntı Originally Posted by Hakan1971 Yazıyı Oku
    Uvy mantığı ile; 8,30 maliyetle aldığım 100 adet parsan hissesini 20 TL fiyatla satmıştım. Bugün 15,12 den 130 adet aldım. Yani aynı paraya 30 adet fazla hisse aldım. Tablo da bu 30 adet hissenin maliyetine 0,001 TL mi yazmam mantıklı. Normalde al sat yapmayacaktim ama oldu bir kere. ?

Selam,
    Hocam siz PARSAN portfoyunu bosalttiginiz icin o donemi hisse basina 11,70 karla kapattiniz.
    Yeni donemde maliyetiniz 15,12 ve 130 hisse uzerinden.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    O soru isareti hep kalacak.

Ne yaparsan yap kalacak.

Donem donem suphe edeceksin..

Satmamak icin kendini zor tutacaksin..

Ilk 5 yili atlatinca temettulerle maliyetler dustukce biraz rahatlayacaksin..

Rahatlik gitgide artacak...

Sonlara dogru ise "one more year" hastaligina kapilacaksin ve paraciklari yiyemeden gideceksin...

Syg,
    https://twitter.com/necip_tansel/sta...65877673656321

https://medium.com/@tansel.tokuroglu...i-17e4811fc3ea

Herkesin kendi kalesini insa etmesi dilegi ile..
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by enginkoto Yazıyı Oku
    Ek 20828
    Ek 20827
    bilanço analizinden pek anlamıyorum. çeşitli sitelerden şirketlerin bilanço analizini okuyorum. değerlendirmelerim henüz daha bitmedi. temettü verimini sırasıyla yazdım. 1 ocak 2009 fiyatı güncel fiyatı ve ulaştığı en yüksek fiyatları yazdım sırasıyla. favök büyüme oranlarında tuncay turşucunun sitesinden faydalandım. işin teknik kısmını çok anlamıyorum. hisse seçimi konusunda yorumlara da açığım. şu an hesabımda hisselerim var altın hesabım var vs. onları gözardı edeceğim. buna yeni başlayacağım. ülkenin köklü düzenli temettü veren ve büyüyen şirketleri seçmeye çalıştım.
    tüpraş,ttrak.egeen, eregl,aygaz,ford,aksa,alkim,trkcam,çimsa,ecilc,ves be,soda adel beğendiğim şirketler arasında. farklı şirket ve farklı sektörlere yönelmeye çalışıyorum.
    tabloda belirlediğim hisselerin bilanço analizlerini uzun vadeli yorumlarını hisse net teki yorumlarını ve geçmiş performanslarını inceliyorum. başlangıç için acelem yok 15 aralık itibariyle maaşla başlayacağım. bir miktar yatırımım zaten vardı. ocakla birlikte ev kredisi ödemem bittiğinden ciddi tutarlar atabileceğimi düşünüyorum. arabamı yenilemekten vazgeçtim. bu işe kafa yoruyorum sadece.
    bir kaç tane de 100 lotluk patlama yapabilecek şirket batsa da canım yanmayacak hisse alacağım. bunun borsada inanılmaz örnekleri var. 20 yıl kenarda duracak. bunla ilgili çok fazla örnek okudum. aselsan gibi mesela. bu konuda da önerilere açığım. mesela kfein araştırıyorum.200 lot alıp kenara atsam 20 yıl beklemek gibi. batsa da canım yanmaz. bunun gibi bir kaç tane sadece. tabi esas konumuz bu değil.
    umarım kafanızı ağrıtmamışımdır. yardımlarınız için de teşekkür ederim. başlıktaki sayfaların neredeyse tamamını da okudum.
    Ttrak hakkinda ne soylenebilir... Bende onu gözüme kestirdim.. cok düştü..yari yariya.. temettü verimide iyi.. cok göz önünde olan bir hissede değil

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Eyvallah dudu bey motivasyonumu arttiriyorsunuz 😀 yalnız bu kadar ilginçlik olamaz twitter karıştırırken sizin attığınız linkteki kişi denk geldi arada bir kaç dakika fark var bu kadar tesadüf olur 😀
    Ben gözümü kararttigim anda iş bitmiştir. Karartma safhasına gelmeme az kaldı kafamdaki tüm soru işaretlerini bitiremedim az kaldı. Siz hiç bitiremeyeceksin diyorsunuz ama 😀
    Muhtemelen de bitmeyecek gibi 😀

8. Uv yorumlarında genelde ortaya çıkan 35-40 tane şirket var eyvallah ben de aşağı yukarı aynı listeyi çıkardım. Kafama takılan bir soru da bu şirketlerin neredeyse tamamı son on senede 10-40 kat arasında degerlenmisler tabiri caizse çılgın atmışlar. Önümüzdeki yirmi yılda bunların tekrar bu tarz çılgın artışlar yapabileceğini düşünüyor musunuz? Veya borsa buna engel midir?
    Benim en eski bulabildiğim hisse fiyat değerleme tarihi 1ocak 2009 daha eski fiyatlara nasıl ulaşabilirim hisse performanslarını tam tahlil etmek istiyorum.

Sayfa 215/1230 İlkİlk ... 1151652052132142152162172252653157151215 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •