Ek 20828
Ek 20827
bilanço analizinden pek anlamıyorum. çeşitli sitelerden şirketlerin bilanço analizini okuyorum. değerlendirmelerim henüz daha bitmedi. temettü verimini sırasıyla yazdım. 1 ocak 2009 fiyatı güncel fiyatı ve ulaştığı en yüksek fiyatları yazdım sırasıyla. favök büyüme oranlarında tuncay turşucunun sitesinden faydalandım. işin teknik kısmını çok anlamıyorum. hisse seçimi konusunda yorumlara da açığım. şu an hesabımda hisselerim var altın hesabım var vs. onları gözardı edeceğim. buna yeni başlayacağım. ülkenin köklü düzenli temettü veren ve büyüyen şirketleri seçmeye çalıştım.
tüpraş,ttrak.egeen, eregl,aygaz,ford,aksa,alkim,trkcam,çimsa,ecilc,ves be,soda adel beğendiğim şirketler arasında. farklı şirket ve farklı sektörlere yönelmeye çalışıyorum.
tabloda belirlediğim hisselerin bilanço analizlerini uzun vadeli yorumlarını hisse net teki yorumlarını ve geçmiş performanslarını inceliyorum. başlangıç için acelem yok 15 aralık itibariyle maaşla başlayacağım. bir miktar yatırımım zaten vardı. ocakla birlikte ev kredisi ödemem bittiğinden ciddi tutarlar atabileceğimi düşünüyorum. arabamı yenilemekten vazgeçtim. bu işe kafa yoruyorum sadece.
bir kaç tane de 100 lotluk patlama yapabilecek şirket batsa da canım yanmayacak hisse alacağım. bunun borsada inanılmaz örnekleri var. 20 yıl kenarda duracak. bunla ilgili çok fazla örnek okudum. aselsan gibi mesela. bu konuda da önerilere açığım. mesela kfein araştırıyorum.200 lot alıp kenara atsam 20 yıl beklemek gibi. batsa da canım yanmaz. bunun gibi bir kaç tane sadece. tabi esas konumuz bu değil.
umarım kafanızı ağrıtmamışımdır. yardımlarınız için de teşekkür ederim. başlıktaki sayfaların neredeyse tamamını da okudum.
Yer İmleri