Sayfa 216/1009 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316716 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 1,721 - 1,728 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1. dolares düşen trendi kırdı.

merkez zk oranlarını artırdı.

ancak tefeciler bunu beğenmedi dolar artışa devam diyooo.

tütüncü merkez efendi politika faizini artır diyorlar sana.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

2. https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...505544194?s=19

TCMB'nin yaptığı açıklama...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Herkes 6.80 leri bekliyor ama Dolar için dip seviyesi 6.90 olacak gibi.

6.50 olursa ben dahil birçok kişi FULL dolara geçeceğinden yerleşiklerin dolar birikimi 300 milyara doğru gider diye düşünüyorum.

Sonrası malüm...

Papaz birilerinin elinde kalacak.
    6.90 dip oluşumunu tamamladı...

Yıl sonu 6.20 kur hedefi veren tefecilerin düşük kurla swaptan çıkma planları çalışmayacak gibi görünüyor.

Gerçi bu tefeciler 8 den bile çıksa yüzde 18 net kazanç elde ediyorlar. Onlar için değişen bir şey olmaz.

Kardan zarar sadece..

Ancak biz içeride onca riske karşın TL de duruyorsak elbette yüksek faiz almamız gerekiyor.

Ülkedeki tasarrufların yarısını oluşturan TL den durmayanlar (fiziki olmayan) dolara ve altına park ettiler.

AKP li Canikliye göre bu rakam daha da yüksek. Zira ona göre 6.80 den buharlaşan 120 milyar doları halk yastık altında tutuyormuş.

Bu başlı başına bir skandal değil mi?

Yani halkın bu kadar yükse oranda tutarla hükümete güvenmiyor olduğunu itiraf ediyor.

Yıl sonunda önce 19.25 ile sonrasında HSBC den 19 faizle devam...

Martta da faiz 19 un altına düşmez diye bekliyorum.

Umarım bir kriz olmaz da TL ye yatırım yaptığımızdan 2 yıl önce berber traşı karşılığında dolarını bozduranların konumuna düşmeyiz.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

4.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Ha unuttum birde enparada 181 gün 18 den %3 stopajlı olan var 13 marta kadar
    Şu an için 6 aya daha iyi oran yok. 3 mart ta açıklanacak enflasyon oranını da görmek lazım. Ytd.

Faiz artışı ya da stopaj indiriminin uzatılması kaçınılmaz gibi duruyor. Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    6.90 dip oluşumunu tamamladı...

Yıl sonu 6.20 kur hedefi veren tefecilerin düşük kurla swaptan çıkma planları çalışmayacak gibi görünüyor.

Gerçi bu tefeciler 8 den bile çıksa yüzde 18 net kazanç elde ediyorlar. Onlar için değişen bir şey olmaz.

Kardan zarar sadece..

Ancak biz içeride onca riske karşın TL de duruyorsak elbette yüksek faiz almamız gerekiyor.

Ülkedeki tasarrufların yarısını oluşturan TL den durmayanlar (fiziki olmayan) dolara ve altına park ettiler.

AKP li Canikliye göre bu rakam daha da yüksek. Zira ona göre 6.80 den buharlaşan 120 milyar doları halk yastık altında tutuyormuş.

Bu başlı başına bir skandal değil mi?

Yani halkın bu kadar yükse oranda tutarla hükümete güvenmiyor olduğunu itiraf ediyor.

Yıl sonunda önce 19.25 ile sonrasında HSBC den 19 faizle devam...

Martta da faiz 19 un altına düşmez diye bekliyorum.

Umarım bir kriz olmaz da TL ye yatırım yaptığımızdan 2 yıl önce berber traşı karşılığında dolarını bozduranların konumuna düşmeyiz.
    Turizm sezonunun verimli geçmesi beklenmiyor. Ytd.

Dolayısı ile yaz aylarında da faiz de ciddi bir indirim yapılamaz. Yoksa önce dolar sonra enflasyon fişekler. Ytd.

Yükselen enflasyon yani fiyatlar da seçim sonucunu belirler.
    Son düzenleme : kafkaf; 24-02-2021 saat: 11:46.

6. ay sonu arada böyle sıçramalar olması normal. ben tekrar alt banda ineceğini düşünüyorum. %17-18 net faiz varken yükselmesi anlamsız. trend ihlali mi kırılmamı cuma kapanışa bakmak lazım.

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Şu an için 6 aya daha iyi oran yok. 3 mart ta açıklanacak enflasyon oranını da görmek lazım. Ytd.

Faiz artışı ya da stopaj indiriminin uzatılması kaçınılmaz gibi duruyor. Ytd.
    Bende bir güzellik bekliyorum yıl sonuna kadar uzatılabilir

8. Dolarda denge kuru 7.50 olmalıydı.

Ters dolarizasyon olsun istiyorsanız kuru dibe çekemezsiniz.

Yüzde 24 faizde bozdurmayan neden dipten bozdursun...

Oraya gelirse herkes (BİR SÜRE) rahatlar.

Ben geleceğini de düşünüyorum.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Sayfa 216/1009 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •