Sayfa 22/250 İlkİlk ... 1220212223243272122 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 169 - 176 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. Sn.Selka'nın (gerek forum yazılarında gerek aramızdaki yazışmada) doler/tl değerlendirmeleri tutmaya mı başladı ne ?
    Çok değil birkaç gün önce şahsi görüşleri yüzünden taşlanıyordu..

2.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Sn.Selka'nın (gerek forum yazılarında gerek aramızdaki yazışmada) doler/tl değerlendirmeleri tutmaya mı başladı ne ?
    Çok değil birkaç gün önce şahsi görüşleri yüzünden taşlanıyordu..
    Sn. Esnaf tececcüh göstermişsiniz. O sizin güzel bakış açınız. Benim ki sadece bir tahmindir. Ötesi elbette şans da yardım edecek...

Teknik olması gereken bir durum. Destek ve dirençler elbette önemlidir...

Ama unutmayınız "Para Tekniği Bozar..."

Tüm bu ön girişlerden sonra 3,75 ilk direnç noktasıdır. Kırsarsa 3,7280 TL ye kadar süzülecektir. 3,7280 TL ve gerisini haber akışı belirleyecek olumlu haber akışı ile 3,68 TL dahi görülebilir...

Ama lütfen okurken tüm bu değerlendirmenin bir öngörü tahmin olduğunu unutmayınız. Ben 3,7750 ve 3,8250 TL den satmış olduğum %20 portföyümü 3 kademe de yerine koymayı düşünüyorum. Kısmet..

Gelmez mi? O zaman günlük faizde kalır.. Win Win durumu yani...

İlk alım yerinde (3,75-3,74) %5 ikinci alım yerini (3,7280) %10 ve de 3.cü tahmin noktam 3,68 TL ye gelirse kalan %5 portföyüm ile alım düşünüyorum.

Unutmayınız, USD kontorl eden en az 50,000 faktör vardır.. Yurtdışı , yurtiçi.. ABD enflasyon verileri...

Türkiye de bu haber akışları doğrultusunda USD ın bandı şimdilik 3,49 TL ile 3,95 TL dir...

Yani, nerdeyse Hisse Senedi gibi.. Volatil bir ortam olucak..

3. USD ın %15 ini 3,7750 TL den verdim.. BIST yükseldi gelmesi gereken yer 3,75 TL bandı iken gelmedi. Bu hareket hoşuma gitmedi.. Sanırım malımı ya kar etmeden 3,78 ler den koyup yoluma devam etmem gerekir, yada risk alıp beklemek...

Ancak bu hareket 3,95 TL lere gidebilir, sinyali üretti bugün....

4.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    USD ın %15 ini 3,7750 TL den verdim.. BIST yükseldi gelmesi gereken yer 3,75 TL bandı iken gelmedi. Bu hareket hoşuma gitmedi.. Sanırım malımı ya kar etmeden 3,78 ler den koyup yoluma devam etmem gerekir, yada risk alıp beklemek...

Ancak bu hareket 3,95 TL lere gidebilir, sinyali üretti bugün....
    doları al ve yat,heyecanı bitcoinde yaşa....

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Haklısın. Sanırım 6000 USD ı geçti.. Deneyeceğim...

6.  Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    Evet Mustafa Kamar.

Önemsiyorsan dolar hedefleri şöyle: 3.62 - 3.50 - 3.30

Halil Reçber de 3.30dan bahsediyormuş. Ben bir soru sordum, bana küfürlü özel mesaj atıp, yasaklamış twitlerini okuyamıyorum Halilin. Sorduğum soru da şu:
    "Üstat, hedefi tutan twitler duruyor, tutmayanları siliyorsun, hepsi dursa da genel performansınızı görsek olmaz mı?"
    Sn.MRK bir çok borsa gurusu laf ebeliği yapar. Dikkat edin mevcut grafikler üzerinden senayo yazarlar ve bizlerde dinlerken amma şey biliyor deriz. Grafiğin devamı ne olacak dediğiniz zaman yorum yapmaktan çekinirler yapsalar bile ne şişi ne de kebabı yakarlar..

Olay bizlerin finansal okuryazarığımızı artırmaktır.. Bir kaç ipucu vermek isterim...

Teknik işin %25 idir. Kalan o firma yada şirkete ait %50 si Bilanço ve Faaliyet raporlarıdır. Diğer %25 ülkenin genel durumu ve haber akışıdır...

Ama genelde okuma özürlü, bir toplum olduğumuz için hazır bilgi bekler ve saçma sapan insanlardan umut bekleriz.. Bu insanlarda bundan beslenir. Ama emin olun sizin kadar zekaları ve öngörüleri dahi yoktur. Tıpkı piyasadaki medyum gibidirler..

Mesela ben önce tekniğe bakarım.. Baktım hisse teknik olarak ucuz, rasyolarına bakarım. Bilançosu ve mali tablolarına bakarım. F/K oranlarına PD/DD rasyolarına karlılığına bakarım.. Baktım mali tablolar iyi.. Faaliyet raporlarını okurum.. O yıl neler yapılmış neler yapılmak isteniyor.. Geleceğe dair neler planlıyorlar anlamaya çalışırım... Böylece kimseye umut bağlamam..

İşte o an o hisseye yine de paldır küldür girmem.. Çünkü spekülasyon dahi olabilir.. Çünkü hisse ucuz dahi olsa ucuzun ucuzu vardır... Kademli alım sistemimi bozmam..

Alıntı Originally Posted by ARDT Yazıyı Oku
    Dolardaki volatilenin benim için tek açıklaması var.ulkeye dolar giriyor.tl diki gevşeklik bunedenle
    SN.ARDT bu vargıya nasıl vardınız anlamadım. Ülkeye USD girince volatil ortam mı oluyor. USD girse bizim ülkede en fazla USD yatayda gezer.. Sın iki aydır USD 85 derecelik açı ile füze gibi çıkıyor...

7. Bugün sizden hiç yorum/yazı alamadık diye hayıflanıyordum ki yine günü bilgi aktarımı ile kapattiniz. Teşekkürler sn.selka.
    Ve bugün USD gidişat yorumu da almak isteriz sizden. Alistirdirdiniz bizi günlük yorumlariniza

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Alımını 100bin dolar dahi olacak olsa, hatta garanti deseler bin kere düşünmek gerekir.
    Ancak her türlü riski alırım diyorsanız;

Buraya yatırdığınız paranın kaynağının legal ve vergilendirmiş kazançlardan olması şart. Hatta buraya para yatırdıysanız şahsınızın adına kayıtlı bütün paraların malların legal olması şart.

Nereden buldun sorusu MASAK sorgulamasında sorulur.

Yabancı borsalardan alıyorsanız yapılacak pek bir şey yok. Zira sizin sunacağınız belgeler mahkemece geçerli sayılmaz. Yabancı bitcoin borsaları da Türkiye'ye belge falan göndermez, yanarsınız.

Şimdi niye böyle yazdın diyeceksin, işte şundan:

http://www.masak.gov.tr/userfiles/fi...0B-001-1_1.pdf

MASAK yani mali suçlar araştırma kurulunun rehberinden alıntıdır:

6. Şüpheli İşlem Tipleri
    Yükümlülerin suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanında araç olarak kullanılmaları
    riskine karşı ortak bir tutum, anlayış ve işbirliği içinde olmalarının sağlanması ve şüpheli
    işlemlerin tespitinde yükümlülere yardımcı olunması amacıyla şüpheli işlem tipleri
    belirlenmiştir.
    ......... bu Rehber ile belirlenen şüpheli işlem tipleri ile
    sınırlandırmamaları; şüphe doğuran işlem, sayılan tiplerden herhangi birine uymasa dahi
    şüpheli işlem bildiriminde bulunmaları gerekmektedir.

MASAK tarafına, haberiniz olmadan bildirilmesi zorunlu şüpheli işlemlerden biridir bitcoin alımı:

T-001-3.47 Müşteri hesaplarından bitcoin satan aracı kuruluşlara bitcoin alımına yönelik
    para transferi yapılması

Şimdi kardeşim banane diyebilirsiniz, benim param helal alnım ak. Kara para sorgulamasının yanında şöyle bir duruma maruz kalabilirsiniz: ülkemizde, terör örgütü ilan edilen gruba üyelik için telefonunuzda bir program kurulması yeterli.

Hiç ilginiz yoktur, ancak bu terör örgütü bitcoin ile işlem yaptıysa yapıyorsa yandığınızın resmidir. Paşa paşa gider sorguya çekilir gerekirse gözaltında tutulur belki aylarca tutuklu kalırsınız.

Paranıza mallarınıza bloke konulur, suçlu çıkarsanız el konulur.

Mazallah terör örgütü üyeleri ile bilmeden bir iletişiminiz olmuştur vs. Sonunda aklansanız dahi "pardon" filmini hatırlatırım.

Diğer yandan her türlü takip altına girmiş olursunuz. Kapınıza polisler geldiğinde yada savcılık tebligatı geldiğinde o sıkıntıyı yaşayanlar bilir, suçsuz olsanız dahi, sonucuna değer mi bir düşünmek gerekir.

MASAK bu, emdiğiniz süt burnunuzdan gelir. Yaşayan bilir...
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 22/250 İlkİlk ... 1220212223243272122 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •