Originally Posted by
MURSEL
Pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muafiyet
MADDE 18 – (1) Kurul, aşağıdaki hallerin varlığı halinde başvuru üzerine pay alım teklifinde bulunma zorunluluğuna muafiyet verebilir:
a) Halka açık ortaklık paylarının veya oy haklarının iktisabının, finansal güçlük içinde bulunan ortaklığın mali yapısının güçlendirilmesi bakımından zorunlu olan bir sermaye yapısı değişikliği gereğince gerçekleştirilmesi (Bu durumda Kurul şirkete yeni bir fon girişinin bulunup bulunmadığını veya sermaye yapısı değişikliğinin zorunlu olup olmadığını inceler).
Anladığım kadarıyla muafiyet için pay devrinin ortaklığın mali yapısının güçlendirilmesi için zorunluluk olması gerekiyor, bu durumda spk ben şuna bakarım devralan şirkete fon girişi yapmışmı (mevcut durumda yok, sadece Tesco parasını alıp kaçtı) yada sermaye yapısı değişikliği zorunlumuydu değilmiydi (bence değildi bu şirketin ortağı bakkal ahmet değil dünya devi Tesco idi, pekala sermaye aktarımı yapabilirdi, yada gayrimenkulleri yeniden değerleyerek şirketin sermaye kaybının olmadığını ortaya koyabilirdi ama bunları yapmadılar kaçmayı tercih ettiler) bu nedenlerle muafiyet tanınmayacağını düşünüyorum, sizlerinde görüşlerini bekliyorum
Yer İmleri