Sayfa 223/1011 İlkİlk ... 123173213221222223224225233273323723 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 1,777 - 1,784 arası.

Konu: Viop XLVI

1. Yıllar sonra şimdinin gençleri bu dönemi anlatırken, ''Biz Akp dönemimde işlem yapıyorduk, faizi kafaya takmışlar, her gün yeni bir icat, kanun çıkarıyorlardı.'' diyecekler. ''Eksi 50 milyarlık rezerv, her an batabiliriz, ne zaman batacağız diye tartışırdık.'' diyecekler. ''Mouse a basarak işlem yapardık.'' diye de ekleyecekler.

Sorun bu tuhaf ekonomi politikalarından kaynaklanıyor. Analiz yapmak zor bu durumda.
    Mahfi Eğilmez, 'faizler hızlı arttırılınca rekorlar kıran borsa hızlı düşecek.' demiş 'Kriptolarda da söylemiştim..' demiş.
    Kriptolarla, kullandığımız malları üreten şirketler aynı değil.
    Borsanın rekor kırdığı da yok. Hisse bazında rekor ya da balon vardır.
    Ben Mahfi Eğilmez kadar makro ekonomi bilmem, ekonomi mezunu olsam da.
    Asıl sorun da Ekonomi Bakanı benim kadar da bilmiyor.

Akp ilk yıllarında AB uyum yasaları çıkarmıştı.
    Demokrasi, hak ve özgürlükler açısından daha iyiye gittik.
    O yıllarda yüksek yabancı sermaye girişlerinin temel nedeni bu bana göre.
    Yılarca dolar kıpırdamadı.
    Eski hükümetin krizden çıkış programı da etkili, bankacılık kanunu, kamu ihale kanunu vs..

Son yılarda da demokrasi, temel hak ve özgürlükler, adalet alanlarında hızla geriye gittik, tek adam sisteminin sonucu.
    Bir de bu tutarsız, öngörülemez ekonomik politikalar ve kararlar.
    Yabancılar da gittiler, yerlilerden de sermaye çıkışı oldu.

Seçime kadar doları tutmak şimdiki amaç, bunu da yapacaklar sanırım.
    Piyasa hemen hemen hemfikir. Düzen dönecek seçime kadar.
    Enflasyonu eksik gösterip ücretlilerin emeğini alıyorsun, negatif faizle de mevduat sahiplerinin tasarruflarını alıyorsun.
    Düzen döner.
    Muhalifler seçim yaklaştı diye seçimi bekliyor, oy verenlerden sorun çıkmaz zaten.

Her şey seçimde düğümleniyor.
    İktidar değişirse, ben öyle düşünüyorum, ülkeye sermaye akımı geri başlayacak.
    Aynı nedenle, demokrasi, temel hak ve özgürlükler, adalet.
    Sermaye akımı geri başladığında hızlı faiz arttırımına gerek olmayabilir.
    Yavaş geçersin normal politikalara..
    Devalüasyon olabilir.
    Borsa düşmeyebilir.
    Yeni gelen acemiler ille de zarar etmeli diyenler oluyor.
    Borsa 6 ay yatay kalsa bu enflasyonda ciddi zarardasın zaten.
    Acemileri de böyle zarar ettirelim senaryoda.
    Bu durumda seçim sonrası sert yukarı olur, acemiler malı teslim eder gider.

Bunların hepsi senaryo, belki farklı şeyler olur, faiz arttırmadan bile başka olaylar olup da düşebilir, geleceği kim bilebilir?

Benim için fark etmiyor, Mahfi Eğilmez'in dediği gibi borsa sert düşse bile, temettü hisselerinden alım yaparım.
    Ereğli 35 alır bekler 38 satarım, 30 alır bekler 33 satarım lotumu arttırırım.
    Satamazsam temettümü alırım.
    Viop teminatında TL bekletip parayı eritiyorum bu olasılık için.
    Viop hisselerde derinlik kaybolmak üzere, viop endekste 1,2 kontrat oluyor kademelerde.
    Viop'ta teminat bekleten azaldı sanırım.

Böyle tuhaf bir ortamda makro analiz zor, Mahfi Eğilmez'e ben katılmıyorum da arada okurum.
    Makro analize gerek yok diyen takip etmeyebilir ya da kendisi belki daha iyisini çalışıp yapabilir.

Keynes, Rikardo ve bazı büyük ekonomistler aynı zamanda borsacılarmış.
    Onlar büyük adamlarmış, teorileri de güzel, ilgi çekici.
    Keynes'in hayatının son zamanlarında parası azalmış, borsadan kaynaklı tabi, bunalımda geçirmiş son yıllarını diye biliyorum.

Mahfi Hoca ben borsaya karışmam diyor. ��

2. Mesela Rusya dağılır yeni yavrular meydana gelir. Petrol sebepli Arapların dünyada söz sahibi olmasını istemeyen güçler Azerbaycan Türkmenistan Kazakistan İsrail petrolüne gazına önem verebilir yeni dünya düzeni oluşabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Mesela Rusya dağılır yeni yavrular meydana gelir. Petrol sebepli Arapların dünyada söz sahibi olmasını istemeyen güçler Azerbaycan Türkmenistan Kazakistan İsrail petrolüne gazına önem verebilir yeni dünya düzeni oluşabilir.
    yakında suudi arabistan'a demokrasi ihracı gündeme gelebilir. çin ile fazla içli dışlı o arkadaşlar.

4.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Ralli artık 100x zoom yapmadan da görünüyor

1 aralık
    Türkiye 5fk Kore 11fk Çin 10fk
    o en aşağıda gözüken hafif burun kıvırma mı ralli dedikleri şey

son 10 yılın ilk 5 yılında 10 f/k işlem görmüş bist, sonraki 5 yılda 7 f/k

yani karlar bi daha hiç artmasa, kötü dengeye varmak için yüzde 40 yükselmeli, iyi dengeye varmak için yüzde 100 yükselmeli.. ama bu karların artmadığı versiyon, oysa son 4 çeyrek karlarındaki stok değerlemesinden kaynaklanan kısımlar budanacaktır ama ana faaliyet karları artmaya devam edecek.. bu muhafazakar senaryoda 30-endeks hedefi 8-10 bin

peki kar artışı vites artırdı ve dolar/faiz krizine dair var olan umutlar kaybolursa ne olur ? umut derken ironi yapıyorum tabii ki, faiz/kur krizinin mutlaka geleceğine dair kesin inanç diyelim.. bu kör inanç yıkılırsa, o vakit 99vari bir f/k ortalaması görebiliriz, karlar da artacağına göre 25-30 bin endeks hedefi feasible olur

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    o en aşağıda gözüken hafif burun kıvırma mı ralli dedikleri şey

son 10 yılın ilk 5 yılında 10 f/k işlem görmüş bist, sonraki 5 yılda 7 f/k

yani karlar bi daha hiç artmasa, kötü dengeye varmak için yüzde 40 yükselmeli, iyi dengeye varmak için yüzde 100 yükselmeli.. ama bu karların artmadığı versiyon, oysa son 4 çeyrek karlarındaki stok değerlemesinden kaynaklanan kısımlar budanacaktır ama ana faaliyet karları artmaya devam edecek.. bu muhafazakar senaryoda 30-endeks hedefi 8-10 bin

peki kar artışı vites artırdı ve dolar/faiz krizine dair var olan umutlar kaybolursa ne olur ? umut derken ironi yapıyorum tabii ki, faiz/kur krizinin mutlaka geleceğine dair kesin inanç diyelim.. bu kör inanç yıkılırsa, o vakit 99vari bir f/k ortalaması görebiliriz, karlar da artacağına göre 25-30 bin endeks hedefi feasible olur
    Dur bi emmi 5000 üstü kalıcı olsun.

Oralara giden bi ralliye usd destek atmak zorunda bence.

Özellikle maaş zamlari belli eder - yüksek zam demek deval demek asgari 350 - 400 bandini gecemez. Kontrolli deval ile beraber endekste her rakam mümkün. Arjantin grafiği ortada.

Seçim bence çok sakiz oldu tek bilinmeyen o bence - o netlestigi zaman ise poz almak için çok geç olur akıllı para önceden alır/ satar.

Ozetle borsayı iyi izlemek lazım.

6.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    mndrs çıktım, diğerleri devam.. genel bi gyo hareketi var, ben de bi gyo paketi yaptım psgyo-akfgy-klgyo

majörlerden ekgyo- ulker taşımaya devam..
    neyse yarın için kağıt bakacak olursak, favorilerim blcyt ve klgyo

bunlar çok sığ- brüt takasta vs diyenler için glyho ve ecilc

bunlar da primliymiş diyenler için majörlerden ulker ve ekgyo

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    neyse yarın için kağıt bakacak olursak, favorilerim blcyt ve klgyo

bunlar çok sığ- brüt takasta vs diyenler için glyho ve ecilc

bunlar da primliymiş diyenler için majörlerden ulker ve ekgyo
    Hadi tabandan aldım ben de o zaman:

DERHL

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dur bi emmi 5000 üstü kalıcı olsun.

Oralara giden bi ralliye usd destek atmak zorunda bence.

Özellikle maaş zamlari belli eder - yüksek zam demek deval demek asgari 350 - 400 bandini gecemez. Kontrolli deval ile beraber endekste her rakam mümkün. Arjantin grafiği ortada.

Seçim bence çok sakiz oldu tek bilinmeyen o bence - o netlestigi zaman ise poz almak için çok geç olur akıllı para önceden alır/ satar.

Ozetle borsayı iyi izlemek lazım.
    herkes diline dolamış bi arjantin

niye hindistan gibi olmuyoruz ? onlar da cari açık ekonomisi, onlar da batıyla ilişkilerini giderek bozuyor, onlar da batı komşusuyla savaş tehlikesi yaşıyor.. ve hindistan 22 f/k vs turkiye 5 f/k

Sayfa 223/1011 İlkİlk ... 123173213221222223224225233273323723 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •