Sayfa 227/1032 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327727 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by hakanfirst Yazıyı Oku
    Sn TH, yurtdisina tahvil arzi yapamamasi, sendikasyon kredisi alamamasi neden kaynakli? Bir yaptirim listesinde adi mi var? Resmilesen bir surec olmasa da ( ceza, dava), iddialardan dolayi hayali bir liste uzerinden aman USA nin dikkatini cekmeyelim mi diyor karsi kurumlar?
    Underwriterlar kabul etmiyordur ABD ile sorunlu oldugu icin.

Akbank'in tahvilleri mesela:

02/21/2018 New bond issue: Akbank USD 400m maturing in 2028
    03/09/2017 New bond issue: Akbank USD 500m maturing in 2027

Halkbank da her sene cikariyordu, 2015'te durmus:

02/05/2015 New bond issue: Halkbank USD 500m in 2021 bonds with a 4.75% coupon
    05/29/2014 New bond issue: Halkbank USD 500m in 2019 bonds with a 4.75% coupon
    01/31/2013 New bond issue: Halkbank USD 750m in 2020 bonds with a 3.875% coupon

2.  Alıntı Originally Posted by hakanfirst Yazıyı Oku
    Sn TH, yurtdisina tahvil arzi yapamamasi, sendikasyon kredisi alamamasi neden kaynakli? Bir yaptirim listesinde adi mi var?..........
    Özetle, HALKB için ortam müsait değil. Yurtdışında tahvil arzı yapılması ve/veya sendikasyon kredisi temini cihetine gidilmesi durumunda ya yeteri kadar talep gelmeyecek ya da yeterli talep olsa bile maliyet çok yüksek çıkacak, o yüzden yurtdışındaki fonlama kaynakları şu anda banka için kapalı. OFAC'ın mali ceza ve yaptırımlar ile ilgili tutumu aydınlığa kavuşur kavuşmaz bu durum değişecektir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Sayın Th.ABD hazine Bakanlığı an itibariyle cezayı belirlemiş midir ? Ceza ve miktarı Munchinin beyninde midir sadece. Bu bilginin içeriden öğrenilmesi veya bilginin sızmasını saklayabilirler mi ? Öyle Fonlar var ki istihbarat servisleri devletlerde yok. Bana öyle geliyor ki bu kulağı kesiklerin aldıkları bilgiye göre alım - satım davranışları da başlamış olabilir. Karar verilmiş birde pompeo (Dış işleri ) ya uygunluğu soruluyor olabilir. 4 Haziranı bu bakımdan önemli buluyorum. Çavuşoğlu ve Pompeo görüşecek.

4. ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

5. Deuche ve City 15 milyon lot alımı bir haftada iyiye işaret. şayet önümüzde ki hafta da 20 milyon ve üzeri alım devam ederse bunu bir mesaj olarak algılayacağım.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Deuche ve City 15 milyon lot alımı bir haftada iyiye işaret. şayet önümüzde ki hafta da 20 milyon ve üzeri alım devam ederse bunu bir mesaj olarak algılayacağım.
    Son hafta 3 milyon artida yabanci (15 milyon degil). Su Doce her allahin gunu 1 milyon lot satiyordu son 1 ay. Onlar Citi'nin takasindan cikmis (Doce'den degil). Ay basindan beri 20 milyon lot eksideler.

It izi at izine, at izi ayi izine karisali cok oldu. Hicbirsey anlasilmasi mumkun degil maalesef takaslardan bu evrede. Ben vakit ayirmiyorum artik.

7. TİCARETTE ULUSAL PARA KULLANIMI

Türkiye ve Rusya arasında yürütülen, ticarette ulusal para kullanımı konusuna da değinen Putin, “Doların kullanımına yönelik çeşitli kısıtlamalara yönelik kararlar alan ABD’li ortaklarımız büyük stratejik bir hata yapıyorlar. Çünkü bugüne kadar, doların rezerv döviz olarak kullanılmasına yönelik tüm dünyanın büyük bir güveni vardı. Şimdi ne oluyor? Dünyanın birçok ülkesi, ABD’nin dolarla ödemeyi engellediğini görüyor ve bu dolara bağımlılıktan kurtulmaya çalışıyor.†değerlendirmesinde bulundu.

Günümüzde birçok ülkenin artık dolar bağımlılığından kurtulmaya çalıştığının altını çizen Putin, şunları kaydetti:

“ABD yönetimi, siyasi alanda kısa vadeli taktiksel konuların çözümü için dolara yönelik güveni sarsıyor. Şahsi kanaatime göre, bu büyük stratejik bir hata. Bu bağımlılıktan kurtulmanın bir yolu da elbette ulusal paraların kullanımı. Bu sürece Çin ile yavaşça başlıyoruz. Yüen özgürleştikçe ve rahatça dönüştürülebilecek bir para haline geldikçe, dünyadaki ödemelerde kendine yer bulacak ve dünya rezerv dövizlerinden birisi olacak. Dahası, IMF ile de bu yönde ilk adım atıldı. Yeni rezerv dövizlerinin yaratılmasına ilişkin bu eğilim devam edecek. Ancak ABD umuyorum hala zekidir ve ne yaptıklarının farkına vararak davranışlarını düzeltirler.â€

8. ABD tam bir anglo sakson mantığı ile hareket ediyor. Zamanı, demoklesin kılıcı gibi sallıyorlar. Tüm bankacılık sistemini baskılıyorlar. Böyle daha acılı oluyor. Yani aşı olacak çocuk aşının acısından değil , iğne sırasını beklerken iğnenin dehşetinden korkuyor !

Sayfa 227/1032 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327727 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •