Sayın TH. Bugün itibariyle borsaya girseniz. 4.17 den Yapı Kredi mi alırdınız yoksa 7.83 den Halk Bankasımı alırdınız ? Niçin ? Yapı Kredide kaliteli kurumsallara döviz bazlı yüksek montanlı krediler kullandırılmış. Ülker yapılandırdı. Hakikaten güçlü kurum. En son Akenerjinin haberi düştü . 1 milyar dolarlık 2015 de aldıkları krediyi yeniden yapılandırma istemişler. Ak enerji 2001 krizine likit giren ve ülkenin 1 . büyük şirketi idi. Bilançosuna baktım. 3 aylık 132 milyon zarar. Zararın tabi kısa vadeli dövizden zarar yiyor. Şirket doğalgaz dan elektrik üretiyor. Verimli değil. Geçmiş yıllarda zarar . Esas faaliyeti 10 milyon kar . Düşünebiliyor musunuz. Bu şirket bu borcu nasıl ödeyebilir ? 1 milyar dolarlık borç yapılandırmasından bahs ettiler. Acaba bunlardan alacaklarını kalemşerinde kar mı yazıyor banka ? Dövizde ki son hamle ile zararşarı katlanmaz mı ? Yani beklentiller ne kadar kötüleşti sektörde.
Bu açıdan bakıldığında Halk bankasının döviz bazlı kullandıramadığı ve tabana yayılmış aktifleri daha sağlışıı olmuyor mu? Hele ki Telekomun garanti ve Akbanktaki borcunun yapısına bakar mısınız ? Hisselerin alımı söz konusu oldu ,teminat olarak alınan. Sektör hakkında genek bir yorum istesem sizi yormuş olur muyum ?. Ne yapalım kitap gibi adamsınız. Kitap yazsanız da yeridir yani.
Teşekkürler.
Son düzenleme : Ayan; 26-05-2018 saat: 00:28. Sebep: eke
Sn. Ayan madem özel mesajla değil de foruma yazarak soruyorsunuz ben de önerimi yazayım. Mutlaka birini ya da diğerini seçmek zorunda değilsiniz, yarı yarıya (ya da kendinize göre uygun göreceğiniz başka bir oranda) ikisinden de alın.
Misal ben bu 0.98 faizli kredi işine çok bozuldum ve uzun uzun düşündükten sonra halkbanktaki pozisyonumun %20'sini bozup garantiye geçirdim geçen hafta. Garantiyi seçmek için özel bir sebebim yok, endeksi temsil ediyor diye seçtim. Halkbankın yukarı gitme potansiyeli daha yüksek biliyorum ama böyle karar verdim ve kendimi daha rahat hissediyorum şimdi, potansiyel kaybı kabul ettim. İleride gerekirse yine bu yüzdeyi değiştiririm.
Yani borsa pozisyonu kişisel bir mesele, siz kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapın.
Doğrusunu da bilen yok maalesef, yanılmak bu işin doğasında var. Bakın TH da hissenin bugün burada olacağını bilse aylar önce o fiyattan almazdı bugünü beklerdi. Ben de aynı şekilde, ben ondan da önce daha da yukarıdan aldım üstelik.
Bu arada hissenin hareketleri sakinleşti dava sonucundan sonra ama yabancılar da aktifler, anladığım kadarıyla hisseyi de seviyorlar sallama işlerini de beceriyorlar buldular sahipsiz malı. Seçime/OFAC kararına kadar hissede yine hareketlenme bekliyorum, sağabildikleri kadar sağacaklar.
Twitter da BAE den fonlanan ve (klise kacacak ama) cogu Yahudi bazi think-tankerlar, FETOCULAR (kripto ve ifsa olmus) ve Tayyibe olan ofkesinden memleket yansa sacini orecek tippler bu dedikodulari sistematik olarak yayiyor...
Halkbank yonetimi uyumayi birakip siperden kafasini ciakran yurtici ve yurtdisindaki bu yaratiklara TAZMINAT DAVASI ACMALIDIR!!! Yeter uyudular bir ise yarasinlar!!
BAE bir zaman kankasiydi Cumhurbaskanimizin. Heyet heyet giderdi. O da mi FETOcu cikti? Yahudi diyorsun da, 1994'e kadar Mcdonalds'in bile acilmasina izin verilmiyordu BAE'de sahipleri yahudi diye.
Banka nereye ne tazminati acacak. Tepesindekiler balya balya para caldi. Hirsizbasi bile korkuyordu yanindan gecmeye, yandas duzenbaza "Her gittigimizde para istiyor, sunun imzasini taklit edelim" demisti.
Bence banka devlete onu soydugu icin ve bize buna seyirci kladigimiz icin dava acsin.
Maalesef bunu bilemem. Hisse yerinde sayarken küçük-büyük kimse para kazanamıyor. Bu hisse de köpekbalıklarının gözdesi, fazla hareketsiz tutamazlar demek istedim. Tahmin isterseniz artık mal vermek istediklerini sanmıyorum ilim arkadaşımızın paylaştığı takaslara bakarsak yabancı mal toplamış geçen hafta, ben artık yön yukarıdır derim. Ama ani iniş çıkışlar, başdöndürmeler bekliyorum. Ortalığa yalan haberler salıp oynatıp dururlar yapabildikleri kadar, geçen haftaki 49 milyar dolar ceza kesilmiş haberi gibi.
ZTE'de dip 2 ay surmus. Sonra %20 yukari cekip orda beklemisler 3 ay cezanin dusmesini.
Son bir sene acayip borsa. Butun hisselerde, sirkete bir etkisi olsun olmasin, haberleri bir sekilde kullaniyorlar. Hicbir haber bos gitmiyor.
THY ve Pegi %7 yedi MahanAir'den dolayi. Ikisiyle de alakasi olmayan bir haber. Ertesi gun cikti ayni sekilde.
Petkim %14 yapti bedelsiz haberi ile. Bedelsiz aciklanali zaten 2 ay olmustu (hadi cok dustu, tepki icin kullandilar onu diyelim).
Burda sirkete etkisi olmayacak haberlere %15 yaptilar kac kere.
Eskiden boyle degildi bu. Son perdeye mi geliyoruz artik nedir.
Yer İmleri